Amigoe | Eerste inbraak bij Dios Yudami een feit

PAR vraagt SOAW-minister opvang financieel te helpen

De eerste inbraak bij Dios Yudami, de opvang voor verslaafden, na het sluiten van de nachtopvang is een feit

WILLEMSTAD — De eerste inbraak bij Dios Yudami, de opvang voor verslaafden, na het sluiten van de nachtopvang is een feit. In de nacht van zaterdag op zondag werden een groot fornuis, de koelkast en de televisie gestolen.

Dios Yudami was vanaf afgelopen zaterdag voor het eerst ‘s nachts gesloten nadat er veertien jaar 24 uur per dag was gedraaid.

Gisterochtend vroeg troffen medewerkers van de FMA een grote puinhoop aan toen ze de deuren openden. Er is aangifte gedaan bij de politie en de instantie hoopt dat deze de gestolen spullen kan traceren.

De nachtopvang sloot officieel per 1 augustus haar deuren, maar er was een overgangsperiode ingesteld van twee weken om voor de 45 cliënten van de nachtopvang een ander onderkomen te zoeken, tot zover dat mogelijk was.

Dat meldt de Fundashon pa Maneho di Adikshon (FMA), die Dios Yudami beheert, in een persbericht. De inbraak is een grote klap voor de stichting. De spullen die gestolen zijn betekenen dat het werken op de dagopvang wel erg moeilijk wordt.

Op dit moment maken 45 cliënten gebruik van de dagopvang. Er zijn dus geen gasfornuis, koelkast en televisie en dat is een groot gemis voor zowel hen als het personeel. De nachtopvang moest sluiten omdat er geen financiële middelen en mensen zijn om deze te draaien en omdat het ministerie van Sociale Zaken besloot het traject voor de inzet van herintreders tijdelijk te staken.

De FMA hoopt dat de verantwoordelijke ministeries (Gezondheid en Sociale Zaken) de meerwaarde inzien van de nachtopvang voor de samenleving en dat deze weer hervat wordt. Maar dan op structurele wijze. Een tussenoplossing is niet verantwoord, omdat elk jaar dan hetzelfde probleem ontstaat van een dreigende sluiting, zoals vorig jaar ook het geval was.

Voor wat betreft de huidige situatie heeft de leiding van de FMA besloten Dios Yudami tot acht uur ‘s avonds open te houden. Daarna moeten de 45 verslaafde cliënten tot de volgende ochtend de nacht op straat doorbrengen. Dat betekent dat ze niet kunnen slapen, meer drugs gaan gebruiken, waarvoor mensen op straat vaak lastig gevallen worden om wat kleingeld te geven.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Eerste inbraak bij Dios Yudami een feit

  1. Dushi Hende !!!

    Curacao geeft weer een visite kaartje af. Ze laten geen kans onbenut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *