30 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 19:31

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | E-gates alleen in gebruik tijdens piekuren

HomeMediaAmigoe | E-gates alleen in gebruik tijdens piekuren

De nieuwe e-gates op Hato moeten de wachttijden verkleinen
E-gates alleen in gebruik tijdens piekuren

WILLEMSTAD — “De e-gates doen het naar behoren, maar tijdens daluren worden ze niet gebruikt.” Dat meldt politiewoordvoerder Alfred Suares in reactie op de vraag waarom de elektronische poorten op luchthaven Hato soms dicht zijn.

Er worden dus bewuste keuzes gemaakt met betrekking tot de poorten. “Natuurlijk is er weleens een poort defect, maar er is geen structureel probleem. De e-gates worden alleen gebruikt tijdens piekuren en zijn speciaal voor reizigers van achttien jaar of ouder uit Europa, Canada en de Verenigde Staten, die het online immigratieformulier 24 uur van tevoren digitaal hebben ingevuld op de website van het Curaçaose toeristenbureau CTB.

“Uit navraag bij het hoofd van de Immigratiedienst blijkt dat geruchten over poorten die doorgaans defect zijn of structureel niet in gebruik worden genomen, onjuist zijn. Het hangt van de drukte af en of er grote vlucht(en) zijn binnengekomen”, meldt Suares.

Nieuwigheid

Kort na de officiële ingebruikname in april was er wat verwarring. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer zei dat niet alle passagiers destijds wisten dat ze online het immigratieformulier dienden in te vullen, alvorens gebruik te kunnen maken van de elektronische poorten. Dit gold eveneens voor mensen die op Curaçao zijn geboren maar hier niet wonen. Zij waren van mening dat ze de ed-cards niet hoefden in te vullen. Hierdoor ontstonden er toch rijen, omdat de reizigers alsnog langs de balies moesten.

Alle stakeholders hebben naar aanleiding hiervan stappen ondernomen. Het CTB is een promotiecampagne gestart. Daarnaast is er ook gekeken naar de mogelijkheid om toeristen tijdens hun boeking bij verschillende vliegtuigmaatschappijen al op de hoogte te brengen van de immigratiekaarten. Inmiddels worden de kaarten meer en meer online ingevuld.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Pukkie
    Begrijp het niet helemaal. Het feit dat je vroeg op Schiphol was, heeft toch niets te maken met feit dat je op Hato lang op je koffers moest wachten?

  2. Of zou dat zijn omdat die altijd vrolijke immigratieambtenaren niet in slaap te laten vallen? Of zou het zijn om de gasten als het kan toch persoonlijk hartelijk te verwelkomen en een fijne vakantie te wensen?

  3. Na boeking van de reis, werd in een mail van KLM gewezen op het invullen van de immigratieformulieren per computer. Na invullen ontving ik een kopie per mail. Na aankomst werd dit formulier niet meer bekeken. Zwaaiend met het papier, legde ik mijn paspoort in de machine, bril af, op de voetstappen recht vooruitkijken en klaar was Pietje. Nog nooit zo snel door de immigratie gegaan. Jammer dat we erg vroeg waren op Schiphol, zodat we bijna drie kwartier op de koffers moesten wachten. Maar hulde voor de nieuwe machines.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties