29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:18

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Dos Santos: Kabinetsformatie hoeft niet moeilijk te zijn

door Jomaira v/d Meulen

Dos Santos: Kabinetsformatie hoeft niet moeilijk te zijn
Dos Santos: Kabinetsformatie hoeft niet moeilijk te zijn

WILLEMSTAD — De meesten hebben het verwacht. Amparo dos Santos heeft met zijn nieuwe partij Kòrsou di Nos Tur (KdNT) veel stemmen behaald. Conform de voorlopige resultaten vinden 8250 personen dat de partij deel moet uitmaken van de regering.

De partij heeft samen met een restzetel, 3 zetels. Of KdNT in de coalitie of de oppositie zal komen, moet nog besloten worden. Volgens de partijleider hoeft kabinetsformatie niet moeilijk te zijn.

- Advertentie -

De partijleider wilde, voor de resultaten bekend werden, zelf niet gissen over het aantal zetels.

“Dat is leven in een fantasiewereld en dat doe ik niet.”

Verder heeft hij zelf voor de campagne gezorgd.

“Partijen die geld aannemen van sponsors zijn corrupt.”

Nadat de resultaten werden bekend zei hij CPA te zullen verzoeken de brug af te sluiten, omdat ‘hij hoorde dat Ivar en Jachmin onderweg waren om te springen’ (respectievelijk leider Pro Kòrsou Ivar Asjes, red. en radio-eigenaar Jachmin Pinedo, red.)

De belangrijkste stap na de verkiezingen is de kabinetsformatie en iedereen begon gisteravond laat al te gissen hierover, nadat bekend werd dat MFK, MAN en PAR de drie grootste partijen zijn geworden, gevolgd door KdNT. In de ochtenduren benadrukte Dos Santos stellig niet samen te zullen werken met ‘corrupten’. Hij liet in het midden op welke partij hij hiermee doelde, maar noemde wel oud-minister Maria Liberia Peters, ‘die CPA zou hebben leeggehaald’. Echter gisteravond laat nuanceerde hij zijn uitspraak.

“Als je daadwerkelijk van Curaçao houdt, hoeft kabinetsformatie niet moeilijk te zijn. Als je jezelf vooropzet en dus wil gaan stelen, dan zal het zeker zeer moeilijk zijn. Als zij bereid zijn hard te werken voor een beter Curaçao, zullen wij samenwerken.”

- Advertisement -

Hiermee liet hij doorschemeren toch bereid te zijn met ‘iedereen’ te willen werken. Dos Santos is een man van weinig woorden als het om zijn eigen plannen in de politiek gaat.

“Ik ben een ondernemer, geen politicus.”

Hij heeft de verkiezingscampagne ‘heel normaal ervaren’ en wil ‘Curaçao naar een beter toekomst helpen’. Hij had al voor de verkiezingen zeer korte maar krachtige boodschappen en beloftes opgenomen voor de campagne. Beloftes die hij gisteren meermalen heeft herhaald.

“Het eerste wat ik zal doen is Aqualectra opdragen om al het afgesloten water weer aan te sluiten, anders moet de directeur naar huis. Het regeerschap gaat terug in handen van de bevolking.”

Verder zal hij veel investeringen uit eigen zak doen. Dat kon eerder niet omdat ‘zij alles zouden stelen’. Zo wil hij zelf een hotel bouwen. Daarnaast vindt hij het een goed plan om bijvoorbeeld de benzineprijs met 3 cent te verhogen om ‘meer te kunnen doen’. Ook wil hij de pensioenleeftijd verlagen.

Hij werd gisteren vergezeld door een deel van de tambúgroep Zoyoyo naar stembureau 74 in Steenrijk en aanhangers die uit volle borst ‘e wega a kaba’ (het spel is afgelopen) zongen. ‘s Avonds gingen ook veel aanhangers naar het hoofdkwartier bij 77 Shopping Center.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Hij wil een ”hotel” bouwen. Voor wie? Wie logeert in deze tijd nog in hotels? Hotels draaien met verlies op Curaçao. Zeg maar gewoon dat je gratis overheidsgrond wilt hebben.
  De woorden ”hotelbouw en kupo di trabou” werden vroeger gebruikt om eigen zakken te vullen.

 2. “Partijen die geld aannemen van sponsors zijn corrupt.”
  maar hij wil wel met MFK samen werken…
  hij als miljonair/zakenman was zijn eigen sponser…
  dat wil hij weer snel terugverdienen…
  dus als er iemand corrupt is, dan is het wel dit hangbuikzwijntje..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -