Amigoe commentaar | Horizonvervuiling

Amigoe commentaar | Horizonvervuiling

Amigoe commentaar | Horizonvervuiling

Het in aantal toenemende reclame-uitingen langs tal van belangrijke wegen op Curaçao, en de daarmee gepaard gaande aantasting van het zichtveld voor de automobilist, zorgt met grote regelmaat voor verhitte discussies waarbij de term ‘horizonvervuiling’ ook steeds vaker valt.

Onafhankelijk van het feit dat de wetgeving ‘Openbare Orde’ nog niet van kracht is – waaronder de handhaving van ongeoorloofde plaatsing van reclameborden zal vallen – werpt zich de vraag op of we dit als samenleving willen voor het eiland.

Zo valt de recente plaatsing van een zestal borden op, langs de drukbereden Caracasbaaiweg bij Bottelier. Zoals de afgelopen paar jaar herhaaldelijk door deze krant bericht, neemt niet alleen de dichtheid van reclame-uitingen langs deze weg drastisch toe, maar ook de omvang van de borden.

De recente reclameborden langs Caracasbaaiweg | Foto Ken Wong

De recent nieuw geplaatste reclameborden langs Caracasbaaiweg | Foto Ken Wong

In sommige gevallen kan er haast niet meer van borden worden gesproken, maar eerder van grote etalagestellages waarop allerlei boodschappen in geur en kleur worden aangeduid.

Hiermee hoopt men de passerende automobilist te verleiden tot het bezoeken van restaurants, winkelcentra, het afnemen van diensten en het beleven van attracties. De borden zijn vaak in beton verankerd, ook op overheidsterrein, waarbij blijkbaar noch kosten noch moeite worden gespaard. Veelal lijkt de boodschap, door irritatie over de grote hoeveelheid aan borden, het doel voorbij te schieten.

Weten wij überhaupt wat er op de borden staat en moet een boodschap op zo’n wijze worden gecommuniceerd? Los van de vraag of het lukraak plaatsen van borden langs wegen is toegestaan, en welke wel of niet met toestemming van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) zijn geplaatst, levert deze ontwikkeling een vervuiling van het straatbeeld op.

VVRP heeft de afgelopen jaren meermaals de problematiek willen aanpakken door op grote schaal tot verwijdering van de borden over te gaan en in sommige gevallen door zelfs het uitgraven van de zonder toestemming op overheidsterrein aangelegde cementfunderingen. Dit alles zonder resultaat, zo blijkt nu.

Interessant is om te zien hoe een bezoeker van het eiland hier tegenaan kijkt. Hospitality-expert Rich Harrill, professor aan de University of South Carolina (USC), heeft vele bezoeken aan Curaçao gebracht. In zijn colleges aan Curaçaose ICUC-studenten bij de USC, stelt hij dat men als vakantiebestemming voor ‘vervuiling van het straatbeeld’ dient te waken.

Hierbij staat bewustwording over hoe het eiland door toeristen wordt ervaren, centraal. Zo passeren in zijn presentatie ‘Moving forward with Tourism Marketing: Curacao’s Tourism Industry’, tal van foto’s van de grote aanwezigheid van reclameborden op het eiland, zowel langs wegen als bij rotondes en kruispunten. Hopelijk een waardevolle les.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe commentaar | Horizonvervuiling

  1. En dan niet te spreken over de verkeersveiligheid. Automobilist leest reclamebord, verkeer verminderd vaart of komt tot stilstand, lezende automobilist ziet dit te laat en knalt boven op zijn voorligger.
    Dan is er nog een ander nog een ander aspect. Hoe diep worden de verankeringsgaten gegraven? Is men er wel bewust van wat er op die plek in de grond ligt?
    Heel simpel opgelost. Men neemt een pick-up een autogeen brander en verwijderd alle borden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *