Amigoe | Cleopa wil onderzoek naar illegaal aftappen

Cleopa wil onderzoek naar illegaal aftappen

Cleopa wil onderzoek naar illegaal aftappen

WILLEMSTAD — Volgens Pais-lid Eugène Cleopa worden er op dit moment door kapitaalkrachtige personen illegaal telefoons getapt op Curaçao. Dit bracht hij vanochtend naar voren tijdens een openbare vergadering over telecombedrijf UTS. Volgens Cleopa beschikt hij over informatie dat apparatuur om telefoons af te tappen, op het eiland wordt geïmporteerd

In een reactie stelt Cleopa dat er op Curaçao geen verbod bestaat op het importeren van apparatuur om telefoongesprekken af te tappen.

“Op dit moment worden mensen afgetapt. Ze maken gebruik van de infrastructuur van UTS, maar ook van andere telecombedrijven om mensen illegaal af te luisteren. Dit moet worden onderzocht. Ik heb de regering opgeroepen om deze zaak te onderzoeken, want dit kan echt niet.”

Cleopa stelt geen probleem te hebben met het feit dat verdachten door de autoriteiten, conform de wet, worden nagegaan.

“Dat moet kunnen, maar het kan niet dat mensen zomaar apparatuur kopen en hiermee mensen gaan afluisteren. Dit gaat natuurlijk niet. We wonen in een democratische rechtsstaat. De overheid moet de privacy van burgers kunnen garanderen, wat nu gebeurt is onacceptabel.”

Het Pais-lid drong vanochtend aan op een onderzoek naar het illegaal aftappen van telefoons. Hij benadrukte dat niet alleen UTS, maar ook andere telecombedrijven op het eiland hiermee te maken hebben. Cleopa is van mening dat er een einde aan deze illegale praktijken moet komen.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Cleopa wil onderzoek naar illegaal aftappen

  1. ach alleen mensen die wat verkeerd willen doen hebben wat te vrezen. En

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *