31 C
Willemstad
• woensdag 4 augustus 2021 15:26

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Asjes moet salaris Selikor terugbetalen

Ivar Asjes - Selokor zaak verloren
Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) moet directeurssalaris Selikor terugbetalen

WILLEMSTAD — Huidig Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS) moet het salaris dat hij bij Selikor ontving toen hij in 2007 enkele maanden de functie van adjunct-directeur vervulde, terugbetalen. Het gaat om ruim 89.000 gulden met rente.

De vordering in reconventie van Asjes dat Selikor hem schadevergoeding moet betalen, is afgewezen. Hierdoor ziet de rechter ook af om uitspraak te doen over de schadeloosstelling van de toenmalige leden van de Raad van Commissarissen.

Dat bepaalde de rechter vanmorgen in de hoofdzaak conventie en reconventie en in de vrijwaringszaak in reconventie tegen de voormalige RvC, te weten Anthony Godett, Ruben Sluis, Roberto Cuales, Gilbert Winklaar, Edwin Feranklin en Mayerdith Bouwland.

- Advertentie -

Aan het geschil tussen Asjes en Selikor is een reeks aan vonnissen vooraf gegaan. Het vonnis waarin het besluit van de RvC om Asjes aan te stellen werd vernietigd dateert van februari 2008 en dat is later bekrachtigd door het hof. Het hof heeft in de zaak van Asjes voor het eerst de regels van corporate governance anticiperend toegepast.

“Geleidelijk aan is er een kentering ontstaan in het denken over politiek favoritisme. De kritiek in de maatschappij is allengs toegenomen. De politiek zelf is daarin vooralsnog achtergebleven”, aldus rechter Peter van Schendel.

Zoals bekend werd het besluit om Asjes te benoemen één dag getekend voor er een wisseling van het Bestuurscollege plaatsvond. Daarop spanden een aantal employés een rechtszaak aan. De arbeidsovereenkomst van Asjes werd getekend daags vóór er een vonnis gewezen zou worden over de rechtsgeldigheid van de benoeming.

Als academicus had Asjes volgens de rechter van meet af aan erop bedacht moeten zijn dat zijn voorgenomen benoeming op zijn minst omstreden zou zijn en de rechterlijke toets niet zou doorstaan. Daarom had hij zich de benoeming niet moeten laten welgevallen.

- Advertisement -

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Hebben we het hier over Antony Godett? Hij is door een beroerte getroffen en is verlamd aan één kant. Ook na zo een beroerte blijft hij nog anderen de maat nemen en vertellen hoe ze politiek moeten voeren. Blijkbaar is Godett echt wat de Venezolanen noemen un hijo de puta.

  Ik ken best veel mensen die helaas getroffen zijn door een beroerte ze hebben bijna allemaal één ding gemeen, ze zijn bezig om hun zonden te overzien en biechten spontaan wat ze allemaal in hun leven fout hebben gedaan, niet deze klootzak.

 2. Joep, dit was een bericht uit 2012.
  Dus toen kon Godett gewoon in de RvC zitten.
  Brian, het is altijd jammer dat we bijna nooit te horen krijgen of iemand, in dit geval Asjes, al heeft betaald.

 3. Ik lees dat Godett in de RvC zit ??????
  Een veroordeeld fraudeur zet je gewoon in de RvC van een overheids NV ?
  We zijn hier echt alle schaamte voorbij !

 4. In feite hoort de hele top van de PS van toendertijd achter de tralies, Asjes had Wiels en Van Arnemann aangesteld, allebei hebben de gemeenschap miljoenen gekost. Er was ook zoiets van een partijgenoot die precies wist waar Wiels op de dag van zijn moord was.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -