Amigoe | Aruba zet in op het wellness-toerisme

Aruba zet in op het wellness-toerisme

Aruba zet in op het wellness-toerisme

ORANJESTAD — Aruba Tourism Authority (ATA) ziet een sterke groei van het wellness-toerisme en stelt dat er op dit gebied kansen zijn weggelegd voor ons ‘vriendelijke’ en ‘rustgevende’ eiland.

Om deze nieuwe soort toeristen naar Aruba te trekken, wordt juni gebombardeerd tot Aloë wellness-maand. In deze maand staan bewegen en gezond eten centraal.

Ronella Tjin Asjoe-Croes, hoofd van ATA, lanceerde de nieuwe maand in het bijzijn van gezondheids- en bewegingsexperts en internationale pers tijdens een zogenaamde ‘PR Buzz’ in New York. Gekozen is voor de Aloë maand, omdat Aruba Aloë Balm 125 jaar bestaat en producten hiervan inmiddels worden gebruikt ter bevordering van de genezing van brandwonden en bij het verminderen van littekens.

Sportief pakket

Tijdens de Aloë wellness-maand krijgen eilandbezoekers verschillende pakketten aangeboden. Zo kunnen ze danstherapie volgen, fitness lessen nemen of meedoen aan yogasessies. Mensen die van nature actiever en sportiever van aard zijn, kunnen hun hart ophalen met verschillende activiteiten zoals hiking, kajakken en Stand-Up Paddle boarding (SUP). Spa’s bieden tijdens de wellness-maand behandelingen aan waarbij het product Aloë wordt gebruikt en chefs van diverse restaurants zullen in deze periode extra gezonde gerechten op het menu zetten.

Wellness-destination

Tijdens de presentatie werd Aruba met haar ‘rustgevende wind, kristalhelder water, vriendelijke services, gecombineerd met de natuur, relaxatie en plezier’, gedemonstreerd als nieuwe ‘wellness destination’. De lokale yoga-instructeur Kat Fowlet gaf een interactieve yogasessie (zie foto). Cado de Lanoy, Armando Goedgedrag en Ashlin Bislip van het creatieve team Korteweg waren aanwezig om hun portretten, schilderijen en eigengemaakte tassen te tonen. Van Maria Onni kregen de mensen een workshop ‘drijfhout verven’ aangeboden en een team van Aruba Aloë toonde hoe je het beste je handen kunt scrubben. Tot slot serveerde een vertegenwoordiger van Manchebo Beach Resort verschillende gezonde hapjes en smoothies die gemaakt waren van organische producten.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Aruba zet in op het wellness-toerisme

  1. Redactie

    Sonny een vriendelijk verzoek van onze redactie om even contact op te nemen met [email protected]

  2. Geweldig initiatief. De Aloë wellness-maand zal – in juni – vele duizenden toeristen extra naar Aruba brengen. Hier zit iedere toerist op te wachten, vooral de “organische” hapjes en smoothies zullen het goed doen. Helaas ben ik kleurenblind, dus over de cursus “drijfhout verven” kan ik weinig zeggen.

  3. Hallo Curacao !! Wakker worden! Aruba is in vergelijking met Curacao een “bodies-on-the-beach” bestemming. Hoogbouw, drukte en lawaai. Waar Aruba wellness wil ontwikkelen heeft Curacao dat in zijn genen gebakken zitten.
    Nou ja, dat ene foutje met het Plaza, maar verder is het een heel andere ambiance. Buit dat uit, voordat een ander met uw pluimen (en uw klanten) staat te zwaaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *