Amigoe | Abvo naar de rechter om LBD’ers

Curacao-Hato-Aiport

Het gaat om de 2 op non-actief gezette LBD’ers TH. en M. die vorig jaar de koffer van ex-premier Gerrit Schotte voor de controle van de douane probeerden weg te halen

WILLEMSTAD — Ambtenarenvakbond Abvo sleept het Land voor de rechter omdat de salarissen van twee leden van het Landelijke Beveiligingsdienst (LBD) zijn stopgezet. Het gaat om twee LBD’ers die ontslag is aangezegd, maar die op dit moment een procedure hebben lopen tegen hun ontslag.

Het gaat om de twee LBD’ers TH. en M. die begin vorig jaar op non-actief zijn gesteld, nadat ze tegen de gebruikelijke regels bij het vliegveld Hato hebben gehandeld door een koffer van een vip nog voor de controle van de douane weg te halen.

De twee zitten sinds vorig jaar thuis en hebben inmiddels ontslag aangezegd gekregen van het Land. Maar volgens Abvo-bestuurslid Kenneth Bremer hebben ze inmiddels protest aangetekend tegen hun ontslag.

“Er loopt op dit moment een proces bij de rechter. De regering heeft zelfs om uitstel gevraagd om zo meer tijd te krijgen om de zaak tegen hun beiden voor te kunnen bereiden. Maar lopende het proces heeft de regering besloten om hun salarissen stop te zetten. Ze hebben eind vorige maand hun salaris niet uitbetaald gekregen”,

stelt Bremer in een reactie. Het niet-uitbetalen terwijl er een proces loopt kan helemaal niet, stelt het Abvo-bestuurslid.

De vakbond is bezig met de voorbereidingen voor een kort geding dat zo snel mogelijk gehouden moet worden, aldus Bremer. De Abvo is hierover in overleg met zijn advocaat, stelt hij.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Abvo naar de rechter om LBD’ers

  1. Sinds wanneer is dit de taak van een vakbond om op persoonlijke titel een kort geding aan te spannen voor 2 geschorste vakbondsleden. Dat de vakbond haar leden adviseert over te nemen stappen bij een zeg maar schorsing of arbeidsconflict prima, maar dit lijkt mij een beetje vreemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *