Amigoe | Aandacht Trouw voor Curaçaohuis

‘Voorval typeert de verziekte sfeer op het Curaçaohuis’

Marvelyne Wiels-Curacaohuis opening

Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels had naar eigen zeggen iedereen uitgenodigd bij de opening van het nieuwe Curacaohuis, doch Plv Gevolmachtigde Minister Robert Candelaria bleek niet uitgenodigd

DEN HAAG — De Nederlandse krant Trouw besteedt vandaag aandacht aan de spanningen binnen het Curaçaohuis en het onderzoek door de Ombudsman naar het functioneren van Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels.

Trouw-journalist Bart Zuidervaart, chef van de politieke redactie, verwijst in het artikel naar de officiele opening van het nieuwe Curaçaohuis, waarvoor de plaatsvervangende gevolmachtigde minister Robert Candelaria niet werd uitgenodigd.

“Het voorval typeert de verziekte sfeer op het Curaçaohuis”,

schrijft hij. Het onderzoek van de Curaçaose Ombudsman naar het functioneren van Wiels was ‘snoeihard’ en liet weinig heel van de integriteit van de minister, aldus Trouw.

“Opmerkelijk en pijnlijk is het conflict dat zij uitvecht met haar plaatsvervanger.”

Candelaria is te groot voor de Seat Mini die hij als dienstauto kreeg na het aantreden van Wiels, hij beschikt in zijn kantoor over verouderd en smakeloos meubilair en kreeg het verbod om Wiels te vervangen in de Rijksministerraad.

Klachten van ander personeel over onbeschoft en intimiderend gedrag, het ontslag van werknemers en het oppoetsen van haar cv, resulteerden in de conclusie dat er sprake lijkt te zijn van niet-integer handelen.

Zuidervaart vroeg reacties aan Wiels, aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan Candelaria. Wiels en premier Ivar Asjes wilden niet reageren en Plasterk liet weten dat het een interne aangelegenheid van Curaçao is.

Candelaria reageerde wel en zei dat er tot nu toe nog niets met het rapport van de Ombudsman is gebeurd.

“Mevrouw Wiels heeft nog geen actie ondernomen. Of de situatie nog werkbaar is? Ach, we gaan gewoon door. Maar Curaçao verdient beter.”

Het artikel besluit met de verwachting dat er meer duidelijkheid zal komen als de Curaçaose Staten na de zomer over de kwestie vergaderen.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

3 Reacties op “Amigoe | Aandacht Trouw voor Curaçaohuis

 1. Abraham Mossel

  ER zijn maar twee punten die dit viswijf de kans geeft om aan te blijven toe de verkiezingen’
  punt 1) de vervalsing van aanbeveling wijlen Wiels betreffende de aanstellingen Jasjes en Fraudelyne Wiels.
  punt 2 ) men wil de regering niet laten vallen voor dat Gerrit de Raaf word is veroordeeld door het OM, zodat hij geen premier meer kan worden. Ondanks dat zal hij toch samen met de maffia het land Curacrim naar de kloten helpen en zich als één dictator gedragen.

 2. Ongelooflijk dat de Staten niet hun reces onderbreken om het ordinaire viswijf Wiels op straat te zetten en een flinke tik uit te delen aan jAsjes die haar schaamteloos de hand boven het hoofd heeft gehouden.

  Misschien een idee voor het personeel van het Curacaohuis om het werk neer te leggen?

  Het hele volk staat achter hun, behalve jAsjes en de nationale lafaard Rosaria.

 3. Renée van Aller

  Autoriteit op niveau. Er lijkt sprake van geïsoleerd gezag van eigen makelij dat niet overtuigt. Een cirkel vierkant maken is politieke overlevingskunst. Maar er zijn toch grenzen aan voorgewende vergezichten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *