29 C
Willemstad
• woensdag 4 oktober 2023 10:04

Calmes en Germain enige kandidaatsvoorzitters Abvo

 

WILLEMSTAD — Huidige Abvo-voorzitter Wendy Calmes en Sandra Germain zijn de enige twee leden van de ambtenarenvakbond die zich kandidaat hebben gesteld voor de functie van voorzitter.

Zij deden dit tijdens de afsluiting van het tweedaags statutair congres van de vakbond dat gisterochtend in haar partijgebouw te Brievengat werd gehouden.

Calmes is de huidige voorzitter van de Abvo. Hiervoor was hij vicevoorzitter van de vakbond. Germain is werkzaam bij de douane en is tevens lid van de dienstgroep. Bij de vorige verkiezingen had zij zich kandidaat gesteld voor een functie in het bestuur van de vakbond, maar bij deze verkiezingen wist zij geen functie in het bestuur te bemachtigen.   Tijdens het statutair congres konden kandidaten zichzelf postuleren voor een bestuursfunctie. Naast de twee kandidaten voor het bestuur, heeft vrijwel het hele bestuur zich herkiesbaar gesteld. Het enige lid dat van herverkiezing afzag was veteraan Erwin Koense. Hij keert niet terug in het bestuur.   De mogelijkheid bestaat dat kandidaten zich de komende periode alsnog kandidaat kunnen stellen voor een bestuursfunctie. Hiervoor hebben zij wel de handtekeningen nodig van 50 Abvo-leden nodig. De verkiezingen van de Abvo vinden plaats op 29 juni.   Donderdag en vrijdag werd het statutair congres gehouden. De bijeenkomst wordt om de drie jaar gehouden. Het wordt bijgewoond door vertegenwoordigers van alle entiteiten en bedrijven, waarvan het personeel door Abvo wordt vertegenwoordigd. Het congres werd bijgewoond door meer dan 100 gedelegeerden uit Bonaire, St. Maarten en Curaçao.

Bron: Amigoe

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties