28 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Alleen maar verbaal geweld

Bron: elodieheloise.com

kindermishandeling_1”Jij, klein, achterlijk, kutkind. Wie denk je dat je bent? He… egoistisch ben je. Net zoals je moeder. Dat kutwijf. Die denkt ook dat ze overal mee wegkomt…. Niks kan ze. Helemaal niks. Net als jij. Jij kan ook niks. Ik zal het je nog sterker vertelllen… en haal die handen van je oren. Dit is belangrijk. Kijk me aan, klotekind, kijk me aan… en wel nu! Anders zal ik je even helpen… Niets ben je. En je zult ook nooit iets worden… Never nooit niet! Niets. Niets kun je. Ik schaam me kapot dat ik je vader ben. En nu ga je als de sodemieter je kamer opruimen. Kutkind.”

- Advertentie -

Advertentie

Het was alleen maar verbaal geweld… dat haalde de advocaat aan die een ex minister verdedigt in een zaak van huiselijk geweld.
De vrouw van de ex minister en zijn kinderen zijn weggevlucht van Curaçao en zitten ondergedoken zodat de ex minister hen niet kan vinden.
De aangifte die ze deed tegen haar man slaat nergens op volgens de verdediger want het was ’alleen maar verbaal geweld’, die keer.

Hoe is het mogelijk dat er nog altijd mensen zijn die dit soort argumenten aanvoeren en denken dat ze kunnen beoordelen wat de ‘mate’ van geweld voor de ontvanger ervan betekent.

‘Alleen maar verbaal geweld’…

Voor kinderen is elke vorm van geweld thuis ontwrichtend. Ze kunnen namelijk nergens heen om eraan te ontvluchten.
Ze kunnen niet in een auto stappen en wegrijden, ze kunnen er niet over praten omdat dat zou kunnen betekenen dat er ingegrepen wordt.
Want ingrijpen betekent dat er een einde zou kunnen komen aan het gezin met de vader en de moeder waar kinderen van houden.
Ongeacht wat deze ouders met hun kinderen doen.
Kinderen in een geweldsituatie thuis zijn ‘fucked’, ontwikkelen hele grote loyaliteitsconflicten en persoonlijkheidstoornissen.
En wanneer je als kind thuis ook nog eens wordt geconfronteerd met ‘alleen maar verbaal geweld’ blijft er helemaal niets meer van je over.
Elke vorm van geloof in jezelf wordt op structurele wijze kapot gemaakt.
Daar is niet veel meer voor nodig dan wat woorden die met enige regelmaat naar je toe geslingerd worden.

Hoe naar ook, ik ben ergens blij dat dit onderwerp vanwege een ‘prominent’ weer even aan de oppervlakte is en dat er over gesproken wordt.
Het zijn namelijk altijd degenen die zich bedienen van geweld die het zich permiteren om te zeggen dat het wel meevalt.
Hen die het overkomt hoor je meestal niet. Totdat het niet meer gaat.

Met dank aan: Elodie Heloise
Meer van Elodie: www.elodieheloise.com

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -