27 C
Willemstad
• zaterdag 12 juni 2021 23:02

Laatste reacties

- Advertentie -

Ajax morst punten tegen SC Cambuur

Ajax niet langs Cambuur Foto | ProShots
Ajax niet langs Cambuur Foto | ProShots

Koploper Ajax is zondag in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur. De Friezen herstelden zich in Amsterdam knap van een vroege tegentreffer.

 

Advertentie

- Advertentie -

Het voor Ajax tegenvallende resultaat heeft nog geen grote gevolgen voor de ranglijst.
In de laatste zeven speelrondes verdedigt de landskampioen een voorsprong van zes punten op nummer twee Vitesse.

Nummer drie FC Twente, dat eerder op de dag met 1-0 verloor van Go Ahead Eagles, volgt op negen punten. Cambuur bezet de elfde plaats.

Bliksemstart
Bij Ajax keerde Lasse Schöne na enkele weken blessureleed terug in de basis, terwijl Jaïro Riedewald mocht aantreden als linkervleugelverdediger.

Al na 83 seconden kwam de thuisploeg aan de leiding. Na balverlies van rechtsback Wout Droste kon Ajax-aanvoerder Siem de Jong op aangeven van Ricardo Kishna binnenschieten.

Vlak daarna kreeg Ajax nog enkele kansen op meer treffers, maar daarna hield Cambuur de Ajacieden van het eigen doel af. Na 37 minuten kwam Ajax zelfs met de schrik vrij toen Mohamed El Makrini rakelings naast kopte uit een hoekschop.

Even na rust sloegen de Friezen alsnog toe uit een corner. Jody Lukoki bediende de volledig vrij staande Martijn Barto op maat: 1-1. Het was al de zevende keer dit seizoen dat Cambuur scoorde uit een corner.

Nieuw elan
Ajax schroefde na de gelijkmaker het tempo op, maar in eerste instantie leidde dat niet tot grote kansen. De komst van invaller Kolbeinn Sigthorsson zorgde wel voor nieuw elan bij de thuisploeg, maar een grootscheeps offensief bleef uit.

Als Ajax er al een keer doorheen kwam, stuitte het op de uitstekend spelende doelman Leonard Nienhuis. De keeper hield onder anderen Davy Klaassen van scoren af.

Diezelfde Nienhuis stond wel aan de basis van een van de grootste kansen van de Amsterdammers. Doordat hij de bal te lang in z’n handen hield, kreeg Ajax een vrije trap die Sigthorsson net niet benutte.

Sowieso was de koploper in de slotfase alleen nog gevaarlijk met vrije trappen. Het ontbrak de thuisploeg aan vernuft om via combinaties tot kansen te komen en vlak voor tijd was Cambuur zelfs nog enkele keren gevaarlijk. Frank de Boer moet zo nog minimaal één week wachten op zijn honderdste zege als Ajax-coach.

bron: NU.nl

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -