27.3 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 05:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Afvloeiingsplan UTS kost 48 miljoen gulden

Ultimatum vrijwillig ontslag uitgesteld

uts-smallWILLEMSTAD — Het afvloeiingsplan van telecombedrijf UTS kost 48 miljoen gulden. Dit bedrag is nodig om 224 werknemers naar huis te sturen en hen drie jaar door te betalen. Maar dat geld is op dit moment niet voorhanden. Dit bevestigt Kenneth Gijsbertha, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van het telecombedrijf.

Advertentie

- Advertentie -

UTS heeft wel een plan opgesteld om de 48 miljoen op te kunnen brengen.
Het bedrijf wil dit bereiken door zijn aandelen in de Curaçao Technology Exchange (Ctex) te verkopen. Hiermee is 10 miljoen gulden gemoeid.
Door het joint-venture bedrijf in Suriname, Uniqa, te verkopen denkt UTS 18 miljoen gulden binnen te kunnen krijgen.
Verder moet de verkoop van verschillende UTS-gebouwen, die obsoleet zijn geworden, 10 miljoen opleveren.
Nog eens circa 16 miljoen zal moeten worden opgebracht door de verkoop van de helft van de capaciteit in de PCEFkabel.
Het kopen van capaciteit op deze kabel zou een investering van 32 miljoen gulden vereisen.
Maar telecombedrijf Columbus, op Curaçao actief onder de naam Flow, heeft interesse getoond om de helft van de capaciteit van UTS over te nemen.
UTS denkt hiermee een bedrag van 16 miljoen uit te kunnen sparen.
Maar probleem is hierbij dat de overheid, als aandeelhouder, de RvC van UTS heeft verzocht om deze verkoop aan te houden.
Tijdens het overleg van vorige week, droeg de regering de RvC ook op om erop toe te zien dat de UTS-directie en vakbond Sitkom met elkaar om de tafel zouden gaan.
Dit overleg vond afgelopen vrijdag plaats.
Bij dit gesprek waren ook Statenlid Humphrey Davelaar en Telecom- minister Earl Balborda (beiden PNP) aanwezig.
De partijen zijn een serie afspraken met elkaar overeengekomen.
De belangrijkste hierbij is dat directie en vakbond met elkaar overeenkomen dat het proces voor vrijwillig ontslag van het traject van gedwongen ontslag zal worden ‘losgekoppeld’.
Op de vraag aan Sitkom-bestuurslid Elvin Gerard hoe dit moet worden geïnterpreteerd stelt hij:

Dit betekent dat gedwongen ontslagen van tafel zijn. De vrijwillige ontslagronde gaat nu van start, en als dat is afgerond zullen wij verder kijken.”

UTS-directeur Paul de Geus wenste hierop geen commentaar te geven.
Ook is afgesproken dat de termijn voor UTS-personeelsleden om zich te melden voor vrijwillige afvloeiing is verlengd.
Eerst zou deze termijn op 29 november aflopen, maar dat is nu maandag 16 december geworden. Verder zullen directie en vakbond onder leiding van een bemiddelaar overleggen om tot afspraken te komen over de huidige vrijwillige afvloeiingsregeling en dat de partijen uiterlijk 3 december hierover een akkoord moeten zien te bereiken.
De twee partijen zullen het eens moeten worden over wie de bemiddelaar wordt en dat Sitkom de mogelijkheid krijgt om in de periode van 4 tot en met 10 december alle werknemers van UTS op de hoogte te stellen van het lopende afvloeiingsproces.

- Advertisement -

Bron: Amigoe

Advertentie

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -