28 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 18:34

Laatste reacties

- Advertentie -

Afscheid van Wiels in SDK

Huis  doorzocht-2WILLEMSTAD — Het volk van Curaçao zal volgende week dinsdag in staat worden gesteld om afscheid te nemen van de vorige week vermoorde PS-leider Helmin Wiels.
Dit zal gebeuren in sportcomplex Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat, waar het lichaam van Wiels zal worden opgebaard.
Dit afscheid zal worden voorafgegaan door een plechtige vergadering van de Staten.

Er is voorlopig weinig bekend over de manier waarop het afscheid van Wiels vorm zal krijgen. Volgens Ingrid Sanchez, jarenlang de trouwe medewerker van Wiels, zal dit later vandaag in overleg met de familie van de overledene worden besloten.
Zij gaat er wel van uit dat de begrafenis in de middaguren zal plaatsvinden.
Voor aanvang van de bijeenkomst in het SDK zal er in de vergaderzaal van de Staten aan de Ansinghstraat een plechtige vergadering worden gehouden.
Deze vergadering vangt aan om half elf ‘s ochtends en zal worden bijgewoond door tal van genodigden.

Het is overigens de tweede keer dat een in functie zijnde Statenlid komt te overlijden.
Het eerste was DP-Statenlid Leslie Navarro, broer van de huidige demissionair minister van Justitie Nelson Navarro (Pais), in 1992.
Voor de plechtige vergadering van volgende week dinsdag zal er mede gebruik worden gemaakt van het protocol en het programma die toen zijn opgesteld.
Bij aanvang van de vergadering zal Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco twee commissies instellen.
Een commissie zal worden belast met de ontvangst van waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, terwijl de tweede commissie uit zes leden zal bestaan, die de specifieke taak zullen krijgen om de lijkkist met het lichaam van Wiels de Statenzaal binnen te dragen.
De kist zal op een verhoging in de vergaderzaal worden geplaatst.

Tijdens de vergadering is het de bedoeling dat naast Statenvoorzitter Franco ook de zeven fractievoorzitters het woord zullen voeren.
Hiervoor hebben de parlementariërs ieder twee minuten gekregen.
Na afsluiting van de vergadering zal het lichaam van Wiels naar SDK worden vervoerd, waar het volk in staat zal worden gesteld om afscheid te nemen van de PS-leider.
Het is nog niet bekend hoe laat dit zal gebeuren.
In de loop van dit weekeinde zal dit duidelijk worden.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -