25 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Afscheid van Wiels in SDK

Huis  doorzocht-2WILLEMSTAD — Het volk van Curaçao zal volgende week dinsdag in staat worden gesteld om afscheid te nemen van de vorige week vermoorde PS-leider Helmin Wiels.
Dit zal gebeuren in sportcomplex Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat, waar het lichaam van Wiels zal worden opgebaard.
Dit afscheid zal worden voorafgegaan door een plechtige vergadering van de Staten.

Er is voorlopig weinig bekend over de manier waarop het afscheid van Wiels vorm zal krijgen. Volgens Ingrid Sanchez, jarenlang de trouwe medewerker van Wiels, zal dit later vandaag in overleg met de familie van de overledene worden besloten.
Zij gaat er wel van uit dat de begrafenis in de middaguren zal plaatsvinden.
Voor aanvang van de bijeenkomst in het SDK zal er in de vergaderzaal van de Staten aan de Ansinghstraat een plechtige vergadering worden gehouden.
Deze vergadering vangt aan om half elf ‘s ochtends en zal worden bijgewoond door tal van genodigden.

Het is overigens de tweede keer dat een in functie zijnde Statenlid komt te overlijden.
Het eerste was DP-Statenlid Leslie Navarro, broer van de huidige demissionair minister van Justitie Nelson Navarro (Pais), in 1992.
Voor de plechtige vergadering van volgende week dinsdag zal er mede gebruik worden gemaakt van het protocol en het programma die toen zijn opgesteld.
Bij aanvang van de vergadering zal Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco twee commissies instellen.
Een commissie zal worden belast met de ontvangst van waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, terwijl de tweede commissie uit zes leden zal bestaan, die de specifieke taak zullen krijgen om de lijkkist met het lichaam van Wiels de Statenzaal binnen te dragen.
De kist zal op een verhoging in de vergaderzaal worden geplaatst.

Tijdens de vergadering is het de bedoeling dat naast Statenvoorzitter Franco ook de zeven fractievoorzitters het woord zullen voeren.
Hiervoor hebben de parlementariërs ieder twee minuten gekregen.
Na afsluiting van de vergadering zal het lichaam van Wiels naar SDK worden vervoerd, waar het volk in staat zal worden gesteld om afscheid te nemen van de PS-leider.
Het is nog niet bekend hoe laat dit zal gebeuren.
In de loop van dit weekeinde zal dit duidelijk worden.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -