26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 08:12

ParadiseFM | CMC pakt de draad weer op

CMC pakt deze week de reguliere zorg weer op. Vorige week werd al begonnen met urgente oncologische ingrepen. Deze week worden de eerste uitgestelde operaties en behandelingen...

ParadiseFM | Geen nieuwe besmettingen, één coronapatiënt overleden

Er is niemand positief getest op het coronavirus afgelopen dag. Het is voor het eerst sinds februari dat er geen nieuwe coronabesmettingen werden gemeld op Curaçao. Wel...

ParadiseFM | Hensley Meulens geen nieuwe baan bij MLB

Hensley Meulens gaat tot verrassing van velen dit seizoen niet aan de slag als coach bij een Major League Baseball team. Geen enkel team heeft voor komend...

NTR | Nieuw parlement Curaçao wil vooral eenheid terug brengen

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Er zijn velen die denken dat politiek een synoniem is van elkaar beledigen. Maar de manier waarop u iemand behandeld, zegt meer over...

DH | Mingo’s dismissal was politically motivated, lawyer Bloem argued

PHILIPSBURG--Dismissed Princess Juliana International Airport (PJIA) operating company PJIAE chief executive officer (CEO) Brian Mingo was ultimately let go by PJIA holding company PJIAH for political reasons,...

Ingezonden | De positie van de verpleegkundige beroepsgroep binnen de ziekenhuiszorg in vogelvlucht

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAfscheid van Wiels in SDK

Afscheid van Wiels in SDK

Huis  doorzocht-2WILLEMSTAD — Het volk van Curaçao zal volgende week dinsdag in staat worden gesteld om afscheid te nemen van de vorige week vermoorde PS-leider Helmin Wiels.
Dit zal gebeuren in sportcomplex Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat, waar het lichaam van Wiels zal worden opgebaard.
Dit afscheid zal worden voorafgegaan door een plechtige vergadering van de Staten.

Er is voorlopig weinig bekend over de manier waarop het afscheid van Wiels vorm zal krijgen. Volgens Ingrid Sanchez, jarenlang de trouwe medewerker van Wiels, zal dit later vandaag in overleg met de familie van de overledene worden besloten.
Zij gaat er wel van uit dat de begrafenis in de middaguren zal plaatsvinden.
Voor aanvang van de bijeenkomst in het SDK zal er in de vergaderzaal van de Staten aan de Ansinghstraat een plechtige vergadering worden gehouden.
Deze vergadering vangt aan om half elf ‘s ochtends en zal worden bijgewoond door tal van genodigden.

Het is overigens de tweede keer dat een in functie zijnde Statenlid komt te overlijden.
Het eerste was DP-Statenlid Leslie Navarro, broer van de huidige demissionair minister van Justitie Nelson Navarro (Pais), in 1992.
Voor de plechtige vergadering van volgende week dinsdag zal er mede gebruik worden gemaakt van het protocol en het programma die toen zijn opgesteld.
Bij aanvang van de vergadering zal Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco twee commissies instellen.
Een commissie zal worden belast met de ontvangst van waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede, terwijl de tweede commissie uit zes leden zal bestaan, die de specifieke taak zullen krijgen om de lijkkist met het lichaam van Wiels de Statenzaal binnen te dragen.
De kist zal op een verhoging in de vergaderzaal worden geplaatst.

Tijdens de vergadering is het de bedoeling dat naast Statenvoorzitter Franco ook de zeven fractievoorzitters het woord zullen voeren.
Hiervoor hebben de parlementariërs ieder twee minuten gekregen.
Na afsluiting van de vergadering zal het lichaam van Wiels naar SDK worden vervoerd, waar het volk in staat zal worden gesteld om afscheid te nemen van de PS-leider.
Het is nog niet bekend hoe laat dit zal gebeuren.
In de loop van dit weekeinde zal dit duidelijk worden.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties