33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 16:20

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Zondag ‘Dag van reflectie’

Rhuggenaath roept mensen op de kinderbescherming te bellen als zij het vermoeden hebben van kindermishandeling | Persbureau Curacao

Zondag mag niemand de straat op. Alle verkeer is verboden en ook supermarkten zijn gesloten. ,,Gebruik deze zondag als een dag van reflectie”, zei premier Eugene Rhuggenaath gisteren tijdens een persconferentie.

,,Sta eens even stil bij wat we nu doormaken. Wat leert dit virus ons? Misschien moeten we minder materialistisch zijn, minder egoïstisch. Denk daar eens over na, dat kan de pijn verzachten.”

Rhuggenaath beseft dat iedereen moeilijke tijden doormaakt, maar hij ziet lichtpuntjes. ,,Hoe ouders hun kinderen helpen met schoolwerk, de creativiteit die naar boven komt.”

- Advertentie -

Maar de premier krijgt tegelijkertijd ook signalen van misbruik van kinderen. ,,Dat raakt mij diep. Dat kunnen we natuurlijk niet tolereren. Ik heb er begrip voor dat deze periode waarin we thuis moeten blijven, gepaard gaat met spanningen, maar dat mag niet ten koste gaan van onze kinderen. Blijf voor ze zorgen.”

Rhuggenaath roept mensen op de kinderbescherming te bellen als zij het vermoeden hebben van kindermishandeling. ,,Die kunnen op afstand hulp bieden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. ……”Misschien moeten we minder materialistisch zijn, minder egoïstisch. Denk daar eens over na, dat kan de pijn verzachten……”

  Denk daar zelf maar eens over na: Rguhggenasth.
  Nooit zoveel materialisme en hebzuchtig egoïsme gezien als in deze regering., de regering die de flagrante corruptie en nepotisme zou stoppen.

  Begin maar eens met uw eigen salaris op Naf 1 te stellen. Dan toont u solidariteit met de 20 tot 25 duizend burgers die direct getroffen zijn en hun inkomen kwijt zijn.

  En u heeft iets meer veerkracht en reserves dan die 20 tot 25 duizend mensen.. die hun baan/ inkomen kwijt zijn…daar hebben u vriendjes en uw sponsoren wel voor gezorgd.

 2. Ik vind het een prima dag voor reflectie,
  Hoe heeft het kunnen gebeuren dat het eiland binnen 10 jaar van een perfecte start positie is gezakt naar de positie dat het Nederland om hand-outs moet vragen. Omdat geld lenen op de internationale krediet markt onmogelijk is.
  Een ander punt van reflectie is, beste premier, heeft u alles in uw macht gedaan om verder afzakken te voorkomen?
  Heeft u, geprobeerd om een eind te maken aan nepotisme?
  Heeft u uw best gedaan om verspilling op de departementen te stoppen?
  Heeft u uw best gedaan om de winstgevendheid en efficiëntie van de staats nv’s te verhogen?
  Heeft u uw best gedaan om de juiste mensen op de juiste plekken te krijgen?
  Heeft u uw best gedaan om een eind te maken aan exorbitante beloningen?
  U heeft veel om zich over te bezinnen

 3. “Misschien moeten wij minder materialistisch zijn, minder egoïstisch “.
  Nou meneer rhuggenaath wat stopt u om als eerste een voorbeeld te stellen en een pay cut te accepteren?! Of moeten al onze offers weer door anderen gebracht worden?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

Opinie | Discriminatie

Opinie Dr. Jeff Sybesma Op 25 september 2021 stond in het Antilliaans Dagblad het onderstaande bericht (zie aangehechte bijlage). Ik twijfel niet aan de getrouwheid van het artikel...
- Advertentie -