32 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Zoekactie naar op Aruba vermiste peuter hervat

HomeMediaAD | Zoekactie naar op Aruba vermiste peuter hervat

Caspar Naber


Zoekactie naar op Aruba vermiste peuter hervat

Politie en Koninklijke Marine op Aruba gaan opnieuw zoeken naar de peuter die volgens familie al twee maanden spoorloos is. Zijn broertje (5) bezweek vrijdag in een ziekenhuis aan verwondingen die vermoedelijk het gevolg waren van ernstige mishandeling. De moeder, stiefvader en oma van de kinderen zijn opgepakt als verdachten.

Er wordt sinds woensdag met man en macht gezocht naar Roshandrick Eugene Frans (3). De zoekactie werd gisteren tijdelijk stilgelegd om alle binnengekomen informatie te analyseren. Politie en Openbaar Ministerie vergaderden vanmiddag plaatselijke tijd over de stand van zaken in het onderzoek. Op basis daarvan werd beslist de zoekactie voort te zetten.

Voor zijn overleden broertje Rishandro (5) werd om 10 uur plaatselijke tijd een minuut stilte gehouden. Daartoe was opgeroepen door minister van Onderwijs Armando Lampe. Verschillende scholen en overheidsdiensten gaven gevolg aan de oproep. Volgens de minister rouwt heel Aruba en is het land in shock door zijn dood.
‘Val in speeltuin’

De kleuter werd woensdag met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis in Oranjestad. Hij had een hersenbloeding, gebroken ribben, ongenezen botbreuken en tal van littekens op zijn lichaam. Volgens zijn moeder was haar zoontje ongelukkig terechtgekomen in de speeltuin. De arts geloofde dat niet en schakelde de politie in.

De Arubaanse minister van Justitie Andin Bikker zei gisteren dat de moeder inmiddels verklaringen had afgelegd over haar driejarige zoontje Eugene. Eerder beriep ze zich tijdens verhoren op haar zwijgrecht. Wat de vrouw de politie precies vertelde, wilde Bikker niet kwijt.

‘Twee maanden zoek’

Het door de politie verspreidde opsporingsbericht voor de vermiste Eugene. © Politie Aruba

De verklaring van de bewindsman stond haaks op die van de politie. Die verklaarde gisteren op een persconferentie dat tips en informatie nog steeds welkom zijn omdat de verdachten zich beroepen op hun zwijgrecht. ,,Ook als iemand Eugene twee weken geleden of een maand geleden gezien heeft is die informatie belangrijk”, zei vicepremier Otmar Oduber daarop inhakend.

Het is onduidelijk hoe lang Eugene al vermist is. Politiewoordvoerder Laclé bevestigde dat familie en vrienden aan justitie meldden dat zij de kleine Eugene twee maanden geleden voor het laatst zagen.

Hulpdiensten, eenheden van de Koninklijke marine en vrijwilligers onder wie familieleden en vrienden zochten de afgelopen dagen intensief naar Eugene. Op basis van een tip werden vooral leegstaande gebouwen doorzocht. De politie voerde gisteren ook huiszoekingen uitgevoerd. De lokale pers was gevraagd om niet met drones in de buurt te vliegen, meldde het Caribisch Netwerk NTR.

Stille tocht

Zaterdagmiddag hielden burgers een korte stille tocht in San Nicolas. ,,Als Arubanen hebben wij nooit kunnen bedenken dat zo iets verschrikkelijks zou gebeuren in ons land”, verklaarde een van de organisatoren tijdens een toespraak.

Bron: Algemeen Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties