33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 15:22

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | VPCO-bestuur wijst werkwijze van Sitek af

VPCO-bestuur wijst werkwijze van Sitek af | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ook het schoolbestuur voor protestants onderwijs VPCO is in de pen geklommen en heeft een bericht aan medewerkers en ouders doen uitgaan.

Hierin staat dat het initiatief om aanstaande woensdag ‘op positieve wijze expressie te geven aan onze zorgen omtrent het onderwijs onrust lijkt te veroorzaken’ en wordt de actie om die reden in samenspraak met het bestuur afgelast dan wel uitgesteld.

,,Het is geenszins de bedoeling geweest van de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs om zich aan te sluiten bij de acties van de (onderwijsvakbond, red.) Sitek die de samenleving ontwrichten. Het tegendeel is het geval. De VPCO keurt de werkwijze van de Sitek af en kan zich ook niet verenigen met al haar standpunten.”

- Advertentie -

Het initiatief van VPCO was er nu juist op gericht om de problemen die er zijn ‘op een positieve manier’ onder de aandacht te brengen. Nu het initiatief toch negatief wordt ingezet, lijkt het beter de actie nu niet door te laten gaan. Aldus algemeen directeur Maghalie van der Bunt-George. Het Antilliaans Dagblad is in het bezit van de brief.

Het protestants onderwijs op Curaçao kampt met de gevolgen van ontoereikende en ongelijke bekostiging en staat hierdoor onder druk. ,,Ook onze medewerkers worstelen met de uitdagende context waarbinnen ze onderwijs moeten verzorgen. Aan het begin van dit schooljaar luidden wij al de noodklok inzake onze eigen prangende situatie en de zorgen omtrent het onderwijs in zijn algemeenheid omdat niet alleen de VPCO te maken heeft met gebrek aan middelen en voorzieningen.”

Het is echter ‘nimmer de bedoeling geweest om de politiek, de maatschappij of de economie te ontwrichten’. ,,Ook is het nimmer onze bedoeling geweest om de minister van Onderwijs of haar ministerie aan te vallen. De problemen in het onderwijs zijn door de jaren gegroeid, en zijn niet door de huidige minister veroorzaakt.”

Van der Bunt-George stelt verder: ,,Wij zijn van mening dat iedereen in onze samenleving moet kiezen voor (het investeren in) onderwijs. Dit is onzes inziens een gezamenlijke verantwoordelijkheid van regering, de private sector, de stakeholders in het onderwijs – waaronder de VPCO – en ouders.”
Het doel van het schoolbestuur was ‘bewustzijn te creëren dat de grens is bereikt’. Ook wilde het schoolbestuur de medewerkers de kans geven ‘op positieve wijze uiting te geven aan hun zorgen’.

- Advertisement -

De algemeen directeur: ,,Wij betreuren het dat door de reactie van Sitek en anderen nu onze goedbedoelde gevraagde aandacht in een kwaad daglicht wordt gesteld. Hierdoor is ons initiatief niet langer constructief. Om deze reden hebben wij besloten ons initiatief op te schorten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. “Nos maestronan ta stima nos muchanan”. Ik weet niet of dat een goede tekst is, in het verleden zijn er zat leraren gearresteerd door dat ze te veel van kinderen houden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

PBC | Corendon gaat vluchten aanbieden van Brussel naar Curaçao met Air Belgium

Persbureau Curacao CHARLEROI – Air Belgium kondigde eerder deze week aan dat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Curaçao gaat hervatten en haar vluchten naar Curaçao flink heeft gewijzigd.   In...
- Advertentie -