AD | Vijf vrouwen nu ‘virtual assistant’

De vijf geslaagde virtual assistents | Black Curacao

Willemstad – Vijf gedreven vrouwen mochten deze week hun Virtual Assistant- certificaat uit handen van Emeli Colen van Black Curaçao in ontvangst nemen.

Een Virtual Assistant is een office professional, die op virtuele basis (vanuit zijn/haar eigen kantoor) zelfstandig ondernemers ondersteunt.

De vrouwen volgden deze opleiding in het kader van een project dat opgezet is door het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW). De leiding van dit project is in handen van sectordirecteur Arbeid Donate Philbert-Nieveld.

Het doel is om vrouwen te empoweren en te stimuleren om aan waardig werk te komen en daarmee een inkomen te genereren voor zichzelf en hun familie. Het project vloeit voort uit een van de speerpunten van het regeerakkoord, namelijk ‘een verbetering van de condities om meer burgers aan waardig werk te helpen’.

Steeds meer bedrijven hebben de behoefte om bijvoorbeeld hun administratie door freelancers te laten verzorgen. De vrouwen die deze opleiding hebben afgerond, kunnen nu voorzien in deze behoefte. Het ministerie heeft met dit project deze vrouwen de kans gegeven een plek op de arbeidsmarkt te veroveren en een nieuwe carrière te starten. De sector Arbeid van het ministerie van SOAW en Black Curaçao wensen hen veel succes met hun nieuwe loopbaan als virtual assistant.

Wie als ondernemer een samenwerking met een virtual assistant wil aangaan, kan contact opnemen met Black Curaçao via [email protected]

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Vijf vrouwen nu ‘virtual assistant’

 1. ericlapas

  Ik heb mijn best gedaan om dit bericht op een positieve manier te interpreteren maar ik ben geen hypocriet dus; hoe kan een ministerie van SOAW samenwerken met een organisatie die zich Black Curaçao noemt. Met zo een naam betekent automatisch dat je bepaalde groepen in onze samenleving uitsluit. Het is gewoon racistisch, doet me denken aan Zuid Afrika in de apartheid periode.

  Het project “Virtual Assistent” lijkt me een nutteloos en waardeloos project bedoeld om wat subsidie geld op te strijken. Freelance werk is hard werken, je moet elke maand geld bij elkaar harken om je vaste lasten te betalen en je hebt geen enkele zekerheid. Ik weet zeker dat deze vier mooie zwarte dames zo snel mogelijk voor de zekerheid van een vaste aanstelling zullen kiezen.

 2. Goed voorbeeld van etnisch profileren…

 3. ericlapas

  Dit is ongetwijfeld de toekomst. Waarom zou ik iemand voor 40 uur per week op de loonlijst houden als het werk in 10 uur door een virtual assistent kan. Dit roept bij mij wel wat vragen op; hoe zit het met loon doorbetaling bij ziekte of vakantie? moeten ze zelf sparen voor hun pensioen? Het betekent in elk geval wel meer efficiëntie. Het is weer wat anders dan de luie donders van de Douane en andere overheidsdiensten. Jammer dat we geen virtuele parlementariërs hebben.

  Een ander punt is; Black Curaçao? is er ook een White Curaçao? Wij willen @miep ook een kans geven om virtual assistant te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *