25 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 02:55

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | PAIS: ‘Uitleg Asjes over Venezuela nodig’

PAIS: Venezuela kan niet zomaar beslissen zich ons gebied toe te eigenen.
PAIS: Venezuela kan niet zomaar beslissen zich ons gebied toe te eigenen.

Willemstad – In een brief aan premier Ivar Asjes – die tevens belast is met de portefeuille Algemene Zaken – eist coalitiepartij PAIS uitleg over eerder gedane uitspraken door de Venezolaanse president Nicolás Maduro dat het land zijn defensiegebied uitbreidt tot aan Sint Maarten toe – Curaçao hierbij ook inbegrepen.
PAIS-voorman Alex Rosaria stelt ongerust en verbaasd te zijn over de uitspraken van de Venezolaanse president, hetgeen volgens hem onze democratie in gevaar kan brengen. De politiek leider wil dat er zo snel mogelijk duidelijkheid wordt verschaft in deze zaak.

,,Het kan toch niet zo zijn dat een land zomaar besluit zich ons gebied toe te eigenen?”

zo vraagt Rosaria zich af.

,,Eén ding is zeker, als Statenlid kwam dit nieuwtje als een onaangename verrassing. We hebben hier helemaal geen informatie van.”

In een brief aan Asjes stelt Rosaria een tiental vragen. Zo wil hij onder andere weten of het besluit van Maduro is besproken en goedgekeurd tussen Venezuela en de Rijksministerraad en of Asjes dit zelf ook heeft goedgekeurd.

,,Was er activiteit via of op ons gebied dat verbonden is aan de verijdelde staatsgreep in Venezuela?” zo vraagt Rosaria. En:

,,Heeft u de consul-generaal van Venezuela in Willemstad gebeld voor nader uitleg?”

Ook wil de leider van PAIS weten welke procedure gevolgd moet worden zowel op Koninkrijks- als op landelijk gebied, eer dit besluit in werking treedt en welke stappen Asjes van plan is te ondernemen om informatie te krijgen uit zowel Den Haag als Willemstad om het volk te informeren.

- Advertentie -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Aan de bel trekken voor problemen waarmee we elke dag te kampen hebben, dát moet Rosaria doen. De lijst is lang en de problemen onopgelost. Er is geen geld voor sport en onderwijs (maar wel voor karnaval!), geen oplossing voor de pollutie van Isla, gesjoemel in het Curaçaohuis, een lopende band aan allerlei onervaren PS ministers, duistere benoemingen, gerommel in de VDC, geruzie met Sedreko, klinieken failliet verklaren en ga zo maar door.

    Maar helaas voor ons, loopt parlementariër Rosaria nog steeds met z’n hoofd in de cloud!

    Is Defensie niet een probleem van Nederland?

  2. Wat een domme vraag Rosaria. Maduro heeft niks uit te breiden, hij heeft gewoon in zijn eigen gebied blijven punt uit, zo niet dan overtreed hij onze landsgrenzen en moet daar tegen op getreden worden. Dus bemoei je nu met maar iets op het eiland wat belangrijk is voor de bevolking zoals melk levering aan onze kindjes op school, dan doe je wat waar je voor betaald word.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -