AD | ‘Trinta di mei’ herdacht

Herdenking 30 mei 1969 | Jeu Olimpio

De opstand van 30 mei 1969 is gisteren herdacht bij het beeld van Wilson ‘Papa’ Godett in Punda.

‘Trinta di mei’, zoals het in het Papiaments genoemd wordt, verwijst naar de staking van werknemers van de raffinaderij, waarbij twee doden en tientallen gewonden vielen.

Godett wordt gezien als een van de leiders van het protest en is die datum neergeschoten. Bij het keerpunt in de Curaçaose geschiedenis wordt jaarlijks stilgestaan middels een ceremonie met muziek, toespraken en kranslegging.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | ‘Trinta di mei’ herdacht

 1. ericlapas in een ander draadje: “…Beste @Allemaal, wij vinden het niet leuk om met negers aangesproken te worden…”

  Hieronder door Lapas: “,,,In 1969 was het de blanke gouverneur nu zijn het onze eigen negers…”

 2. 1969 was inderdaad een ommekeer.

  Toen gingen we het normaal vinden dat dronken criminele arbeiders winkels van onschuldige winkeliers kort en klein sloegen en met daaruit geroofde koelkasten en televisies naar huis gingen. Een revolutie om trots op te zijn.

  Zoals we ook trots zijn op ons belastinggeld verkwistende parlement, met daarin een dj, een dansleraar, 2 x 3 jaar cel, een crimineel viswijf uit Boca Sami (veroordeeld voor overvallen, winkeldiefstallen, meineed, mishandeling en binnenkort ook fraude).

  Om nog maar niet te spreken van de lolo van Soto, Pik Pisas, als premier.

  Geloof maar in je revolutie, Held op sokken. Kijk eens wat voor een afval de leider van je revolutie heeft grootgebracht: de door en door corrupte oerdomme Anthony Godett en diens niet veel betere zus Myrna Godett, volgens geruchten nog steeds op de payroll van Selikor waar ze als kopieerapparaatbediende werkte en 10 jaar geleden werd weggestuurd.

 3. ericlapas

  Volgens @Stanley, was 30 mei 1969 een ommekeer, volgens mij heeft hij gelijk. Toevallig op 30 mei 2018 stuurde Alcala Wallé samen met Girigorie de politie op stap om demonstrerende scholieren uit elkaar te slaan. In 1969 was het de blanke gouverneur nu zijn het onze eigen negers. De ommekeer zat er in dat de plaats van de blanken door een kleine groep zwarten is overgenomen.

  Mag ik jou het boek, Animal farm van George Orwell aanraden?

 4. Stanley Held

  Beste Tui, 30 mei was een ommekeer. Rascisme vierde tien hoog tij. Loon was in verschil laag. Terecht is dit gebeurd. U kent uw geschiedenis niet. Als u op het eiland woont, speelt dit nu weer. Vaak ontdekt men personen die hun gedrag en ras in stand willen houden. Nu begrijp ik, waarom u onder een schuilnaam schrijft. Jamner.

 5. Na 30 mei vertrokken veel zaken mensen van het eiland en nam de welvaart af. Aruba indertussen ging zich op toerisme richten.. en zie nu.

 6. We herdenken een groep dronken proleten die vernielend en stelend door Punda en Otrobanda trokken. Geleid door de schreeuwlelijk papa Godett, de nietsnut van een vader van de corrupte Anthony Godett (1 jaar cel) en de domme gans Myrna Godett.

  Elk ander land zou zich hiervoor schamen, maar Curacao is er trots op.

 7. ericlapas

  Alcala Wallé bij de herdenking van 30 mei en dit terwijl zij die zelfde dag nog de politie op demonstrerende leerlingen van Fiffek afstuurt. Ik vraag me af of ze weten wat ze aan het herdenken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *