28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 21:36

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Trinta di mei’ herdacht

Herdenking 30 mei 1969 | Jeu Olimpio

De opstand van 30 mei 1969 is gisteren herdacht bij het beeld van Wilson ‘Papa’ Godett in Punda.

‘Trinta di mei’, zoals het in het Papiaments genoemd wordt, verwijst naar de staking van werknemers van de raffinaderij, waarbij twee doden en tientallen gewonden vielen.

Godett wordt gezien als een van de leiders van het protest en is die datum neergeschoten. Bij het keerpunt in de Curaçaose geschiedenis wordt jaarlijks stilgestaan middels een ceremonie met muziek, toespraken en kranslegging.

- Advertentie -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. ericlapas in een ander draadje: “…Beste @Allemaal, wij vinden het niet leuk om met negers aangesproken te worden…”

  Hieronder door Lapas: “,,,In 1969 was het de blanke gouverneur nu zijn het onze eigen negers…”

 2. 1969 was inderdaad een ommekeer.

  Toen gingen we het normaal vinden dat dronken criminele arbeiders winkels van onschuldige winkeliers kort en klein sloegen en met daaruit geroofde koelkasten en televisies naar huis gingen. Een revolutie om trots op te zijn.

  Zoals we ook trots zijn op ons belastinggeld verkwistende parlement, met daarin een dj, een dansleraar, 2 x 3 jaar cel, een crimineel viswijf uit Boca Sami (veroordeeld voor overvallen, winkeldiefstallen, meineed, mishandeling en binnenkort ook fraude).

  Om nog maar niet te spreken van de lolo van Soto, Pik Pisas, als premier.

  Geloof maar in je revolutie, Held op sokken. Kijk eens wat voor een afval de leider van je revolutie heeft grootgebracht: de door en door corrupte oerdomme Anthony Godett en diens niet veel betere zus Myrna Godett, volgens geruchten nog steeds op de payroll van Selikor waar ze als kopieerapparaatbediende werkte en 10 jaar geleden werd weggestuurd.

 3. Volgens @Stanley, was 30 mei 1969 een ommekeer, volgens mij heeft hij gelijk. Toevallig op 30 mei 2018 stuurde Alcala Wallé samen met Girigorie de politie op stap om demonstrerende scholieren uit elkaar te slaan. In 1969 was het de blanke gouverneur nu zijn het onze eigen negers. De ommekeer zat er in dat de plaats van de blanken door een kleine groep zwarten is overgenomen.

  Mag ik jou het boek, Animal farm van George Orwell aanraden?

 4. Beste Tui, 30 mei was een ommekeer. Rascisme vierde tien hoog tij. Loon was in verschil laag. Terecht is dit gebeurd. U kent uw geschiedenis niet. Als u op het eiland woont, speelt dit nu weer. Vaak ontdekt men personen die hun gedrag en ras in stand willen houden. Nu begrijp ik, waarom u onder een schuilnaam schrijft. Jamner.

 5. Na 30 mei vertrokken veel zaken mensen van het eiland en nam de welvaart af. Aruba indertussen ging zich op toerisme richten.. en zie nu.

 6. We herdenken een groep dronken proleten die vernielend en stelend door Punda en Otrobanda trokken. Geleid door de schreeuwlelijk papa Godett, de nietsnut van een vader van de corrupte Anthony Godett (1 jaar cel) en de domme gans Myrna Godett.

  Elk ander land zou zich hiervoor schamen, maar Curacao is er trots op.

 7. Alcala Wallé bij de herdenking van 30 mei en dit terwijl zij die zelfde dag nog de politie op demonstrerende leerlingen van Fiffek afstuurt. Ik vraag me af of ze weten wat ze aan het herdenken zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...

PBC | De zorg op Curaçao heeft een maandelijks tekort van 5 miljoen gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur vertelde in de persconferentie meer over de financiële situatie in de zorg op Curaçao. In 2020...
- Advertentie -