28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 06:19

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Toerisme zal alleen maar verder groeien’

Na sloop begint eind dit jaar bouw bij Groot Santa Martha

Willemstad – Het toerisme dat nu al bepalend is voor de Curaçaose economie ‘zal alleen maar verder groeien’. Dat zegt Robbin Vogels, general manager van het Avila Beach Hotel en initiatiefnemer voor het project bij het voormalige Coral Cliff te Groot Santa Martha.

,,We leven in een wereld waarin mensen meer te spenderen hebben en steeds vaker voor een ander soort vakantie kiezen. Er groeit een generatie op die de wereld op een actieve manier wil ontdekken.” Zo wordt Vogels aangehaald door Curaçao, de uitgave van het kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag.

Het gehele meerjarenproject vergt een investering van zo’n 250 miljoen gulden en zal 1.000 tot 1.500 banen opleveren. Met de eerste fase is 60 tot 80 miljoen gemoeid en levert werk voor 250 personen op. ,,Wij durven de investering aan omdat wij alle vertrouwen hebben in de toekomst van Curaçao.”

- Advertentie -

Tegenover het blad van het Curaçaohuis zegt hij: ,,Ik was altijd al weg van die locatie. Het terrein dat we in erfpacht hebben genomen heeft een kustlijn van een kilometer. Wij hebben berekend dat er genoeg ruimte is voor 800 kamers, zonder dat je dicht op elkaar hoeft te bouwen. Het hele project willen we fase voor fase in tien jaar realiseren. We beginnen met 200 kamers.”

Eerst zal wat er nu staat moeten worden gesloopt. ,,Eind dit jaar willen we met de bouw beginnen. Alle kamers hebben zeezicht. Over 2,5 jaar kunnen we de eerste gasten verwelkomen. Het wordt een viersterren all-inclusive resort met veel voorzieningen. Qua sfeer zal het meer de kant opgaan van Lions Dive dan Avila. Het wordt een beetje adventure-achtig, voor actieve vakantiegangers.”

Lions Dive is het hotel dat zijn vader Will Vogels groot heeft gemaakt. Avila is het hotel dat de familie Vogels eind 2015 kocht en door Robbin wordt aangestuurd. Coral Cliff, door het magazine omschreven als ‘één van de mooiste plekjes van Curaçao dat er al jaren haveloos bijligt’. Maar dat laatste gaat veranderen.

De hoteliers Will Vogels en zijn zoon Robbin en de projectontwikkelaars Maarten en Phillip van Alstede (IDHG) hebben het 150.000 vierkante meter grote, aan zee grenzende terrein van Coral Cliff in erfpacht genomen.

- Advertisement -

Waar nu nog de ruïnes staan van het vroegere Sunset Waters verrijst een waar vakantieparadijs. Het begon, aldus het artikel, met een ontmoeting van twee oud-studiegenoten. ,,Bij Phillip op kantoor viel mijn oog op een project dat zij wilden ontwikkelen en waarvoor ze een partner zochten. Ik heb het met mijn vader besproken en die was ook meteen enthousiast”, aldus Vogels junior die vijf was toen hij op Curaçao belandde.

,,Mijn vader kreeg er een baan dus verhuisde ons gezin naar Curaçao. Vier jaar later zijn mijn ouders gescheiden en ben ik met mijn moeder en broer teruggegaan naar Nederland. In de jaren daarna ging ik in de vakanties vaak naar mijn vader die manager was geworden bij Lions Dive.”

Op zijn 18e heeft Robbin een jaar meegewerkt in het hotel en bij de duikschool. ,,Daarna ben ik in Nederland gaan studeren en aan het werk gegaan. Een paar jaar geleden belde mijn vader. Hij had gehoord dat het Avila hotel te koop zou komen. Hij had interesse en vroeg of ik wilde meedoen. Ik heb meteen mijn baan opgezegd en ben naar Curaçao vertrokken. De deal was toen nog niet eens rond.”

Het Coral Cliff-project betekent dat hij voorlopig vastzit aan Curaçao. ,,Dat vind ik helemaal niet erg. Ik voel me hier meer thuis dan in Nederland”, zegt hij in gesprek met de uitgave van het kabinet van de Gevolmachtigde minister.

Robbin Vogels is goed te spreken over de medewerking van de Curaçaose overheid bij de totstandkoming van de erfpachtovereenkomst. ,,Je hoort wel eens klagen over de red tape, maar daar hebben wij niets van gemerkt. Alle procedures verliepen vlot en transparant. De contacten waren en zijn plezierig.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Ik ben mee eens. De gouverneur moet de veiligheid kunnen garanderen. En aan de andere moeten de locals niet de dupe hiervan worden. Er zijn nu al aanzienlijk weinig plekken waar ze terecht kunnen zonder ervoor te moeten betalen.

 2. “Het toerisme zal alleen maar verder groeien, dat zegt Robbin Vogel”. Blijkbaar houdt deze Robbin Vogel de ontwikkelingen niet bij. Laatst heb ik met een Virtual Reality bril, iets van 7 landen in één dag bezocht.

 3. Belastingvrijstelling, klinklare onzin. Als de familie die investering ziet zitten, hebben ze het niet nodig.
  Geef dat dan aan alle ondernemers de eerste 5 jaar, dan krijgen die meer kans, want die zijn de ruggengraat van and elke economie.
  Dat zijn niet de multigrote bedrijven, maar de middenmoot.
  Algemeen bekend gegeven.

 4. Maar het toerisme kan ook weer snel terug lopen, dus regering zorg er heel snel voor dat het veilig wordt op straat en de stranden!!!

 5. Geweldig initiatief. Moet alle steun krijgen van de overheid. Wat mij betreft een paar jaar belastingvrijstelling. Betaalt zich dik terug.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -