29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:08

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Toerisme in fasen herintroduceren

AD | Toerisme in fasen herintroduceren

Curaçao Tourist Board (CTB)

Willemstad – Het toerisme moet op ingeperkte wijze weer worden geïntroduceerd op Curaçao, door een selecte groep te verwelkomen om het eiland te bezoeken. Daardoor worden de economische activiteiten geleidelijk hersteld en de werkgelegenheid gestimuleerd.

Dat hebben de ketenpartners gisteren aangegeven bij de presentatie van het herstelplan voor toerisme voor Curaçao. ,,Het plan stelt ons in staat om Curaçao te gaan promoten als een bestemming, vooruitlopend op de concurrentie”, aldus de Curaçao Tourist Board (CTB). Naast CTB waren ook vertegenwoordigers van hospitalityvereniging Chata, de Curaçao Airport Holding (CAH) en minister Giselle Mc William aanwezig om bij het Avila het plan te presenteren.

De focus zal in eerste instantie liggen op Nederland als primaire markt, aangezien Curaçao al wekelijks vluchten vanuit dit land ontvangt. Voor het herstelplan identificeerde CTB zes focusgroepen: toeristen die op zoek zijn naar een verlengd verblijf, digital nomads, zij die een tweede woning hebben op Curaçao, mensen uit Curaçao die in het buitenland wonen, taskforce professionals en zij die ervoor kiezen om binnen 14 dagen te vertrekken. Deze laatste groep zal de vakantie alleen beleven onder de vooraf bepaalde gestelde voorwaarden voor quarantaine.

Voor fase 1 wordt gericht op het verkopen van pakketten aan personen die geïnteresseerd zijn in een reis naar Curaçao voor minimaal 7 en maximaal 180 dagen en die bereid zijn de eerste 14 dagen in verplichte quarantaine te verblijven in aangewezen accommodaties.

Na de 14-daagse periode worden bezoekers getest op Covid-19 en, zolang de resultaten negatief zijn, mogen ze elke andere accommodatie boeken en genieten van het land, uiteraard met inachtneming van dezelfde regels die van toepassing zijn op de lokale gemeenschap. Bezoekers die minder dan 14 dagen willen blijven, kunnen alleen genieten van hun vakantie onder de voorwaarden die gelden tijdens de quarantaineperiode.

De eerste fase van het toeristisch herstelplan zal draaien om elementen die goed passen bij de huidige realiteit, zoals rust, zon, zee en zand – de ingrediënten die mensen nodig hebben om bij te kunnen komen. CTB zal Curaçao in campagnes presenteren als een veilige haven, een toevluchtsoord; ergens waar je naartoe kunt om te ontsnappen.

De promotie zal de slogan ‘Curaçao, uw tweede thuis, nu beschikbaar’ bevatten. ,,Samen kunnen we het economische herstel van Curaçao blijven uitwerken. We moeten ons toerisme heropenen – maar wel op slimme en veilige wijze”, zo zei de minister tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 reacties

 1. Mijn reis naar Curaçao voor 2 weken geboekt net voor de coronacrisis.
  Ik ga niet binnen zitten en al zeker niet 2x betalen voor mijn onderkomen. Dat heb ik zelf al geboekt en betaald en het onderkomen tijdens de 2 weken quarantaine komt er nog bij. Helaas dan maar niet naar Curaçao, hoezeer ik mijn dochter ook mis met haar gezin die daar woonachtig is. Het is wat het i.s

 2. Maak jullie niet druk, want dit gaat het niet worden.
  Zoals ik al vaker heb aangegeven het vliegen wordt te duur voor de gemiddelde toerist en idd met 14 dagen vakantie gaat iemand niet in quarantaine.
  Curacao, Aruba en SXM zullen een andere manier dan voor +50% afhankelijk van het toerisme zijn moeten zoeken.
  Ach McW en dan Mercera van de Chata wat een simpele zielen toch.

 3. @Roberto :

  “Vergeet niet een uitnodiging voor Roberto op te sturen, hij is ook toerist.”

  Vergeet ook niet tenminste een 3 weken vakantie te boeken Roberto. Here we go :

  Come and spend your vacation on the lovely island of Curaçao ! You will be spending your first two weeks in quarantine in a hotel room !

  Look out of the window for two whole weeks and enjoy the view ! After that you get to partake in a corona virus test on your person ! If you test negative you will be able to enjoy one week of your three week vacation on the lovely island of Curaçao !

  Seriously ?

 4. Vergeet niet een uitnodiging voor Roberto op te sturen, hij is ook toerist. Tende swanan, e cosnan ey no ta bai manera ta chupa un preimu. Primi un konoppi y turistanan ta bira basha manera awa for di kranchi riba Corsow. Jullie geloven nog in sprookjes van moeder de gans zie ik. Sprookjes zijn volksverhalen over feeën, kabouters, tovenaars en soortgelijke figuren, en nu ook over toeristen en ook over CTB, of niet? De komende tijd is het kei en keihard werken en met geestdrift willen jullie iets bereiken. Het is ook niet de bedoeling en ook niet verstandig om vervroegde plannen te maken daar niemand weet hoe en wanneer corona weer zal toeslaan. Vergeet ook niet dat Brazilië en Afrika op de lijst staan om de rest van de wereld te binnenkort besmetten, daar zij totaal niets hebben om de corona zelfs tegen te houden, laat staan bestrijden. In Brazilië worden zelfs verticale graven gemaakt om de kisten op elkaar te stapelen. Ieder vijf minuten wordt iemand begraven. En Brazilië ligt op een steenworp vandaan van de Antillen, en zoals de Sahara zand Curacao in rap tempo bereikt, zal het nog sneller gaan met de corona. Dus het is een kwestie van qua’pè, oftewel; wacht maar af of, wacht op mij, ik kom eraan. Maar zo te zien en te lezen, gaat het goed en positief met Corsow. Hou het zo, komt goed mijn volk. Y que el gran Dios les protege y les bendiga. Love you all. Mi corazón ta cu boso. Tene duru.

 5. Sorry, ik lach mij dood hier ! Zoals Joseph S ook al aangaf : 7 dagen op vakantie naar Curaçao om dan al die tijd in verplichte quarantaine te vertoeven !

  Heerlijk toch ? Geen zon, geen beach, no shopping, niet uiteten, niet gezellig de nightlife beleven … nee hoor : opgesloten in een kamer en dan met verlangen een week lang uit het raam staren.

  Het is niet te geloven dat zogenaamde beleidsvoerders met zulke, woorden ontgaan mij hier … beyond moronic plannen op tafel komen om het toerisme weer op gang te krijgen. Man, even morons are smarter then these mental defective idiots.

 6. Ga zelf een jáár of twee in quarantaine met onderstand als inkomstenbron en jezelf verdiepen in alle onzin die je uitkraamt… De mééste mensen leren van hun fouten, bijdeze óók voor jou die mogelijkeid om jezelf te ontwikkelen in de komende 2 jaar Mcshiiiit

 7. In plaats van een tijdmachine uit te vinden weg met de avondklok stelletje vieze vuile aartsprofiteurs en fantasten… Bai skol bek, nepotistanan sushi. Opgedonderd!

 8. Wat een gweldige plan wederom van onze zelfverkozen idioten.

  “Voor fase 1 wordt gericht op het verkopen van pakketten aan personen die geïnteresseerd zijn in een reis naar Curaçao voor minimaal 7 en maximaal 180 dagen en die bereid zijn de eerste 14 dagen in verplichte quarantaine te verblijven in aangewezen accommodaties.”

  Pas in de regel erna wordt er gesproken over over 2 weken verplichte quarantaine…. Dus tijdens een reis naar Curacao van 7 dagen, 14 dagen in quarantaine gaan… Inkreibel wa, djis nos lidernan por!
  Oooh ja natuurlijk Griezel MCshiiiit was aanwezig bij Avilla om het “plan” te presenteren.

  Nogmaals Miss Mcshiiit, hou je eer aan jezelf en stop metdeze wanvertoning!!!
  Maak je colllega’s ook meteen duidelijk dat jullie ongewenst en ongeschikt zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties