28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

AD | Staten in de wacht

Vragen Kabinet Rhuggenaath worden bijna niet meiet beantwoord | Jeu Olimpio

Willemstad – De ministers van het kabinet-Rhuggenaath hebben sinds vorig jaar wel 94 brieven met vragen afkomstig van Statenleden onbeantwoord gelaten.

Dat blijkt uit een overzicht dat door Statenvoorzitter William Millerson (PAR) naar premier Rhuggenaath is gestuurd en in handen is van deze krant.In de begeleidende brief wijst Millerson de minister-president op het protocol dat op 20 augustus 2013 tussen de Staten en de regering van Curaçao is getekend, waarbij uitvoering wordt gegeven aan het individuele vragenrecht van Statenleden.

,,Ingevolge artikel 5 van voornoemd protocol dient de voorzitter van de Staten om de drie maanden een overzicht van de gestelde vragen, de ontvangen antwoorden en de nog openstaande vragen per ministerie, die langer dan drie maanden op beantwoording wachten, te publiceren”, zo schrijft Millerson in zijn brief.

Hij vraagt de minister-president vervolgens rekening te houden met artikel 4 van het protocol, dat aangeeft dat indien een minister niet in staat is binnen de gestelde termijn van twee maanden de vragen te beantwoorden, hij gehouden is dit schriftelijk met vermelding van de redenen hiervoor aan de voorzitter van de Staten te berichten.

De recordhouder voor de meeste onbeantwoorde brieven is minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie. Hij heeft sinds vorig jaar 18 brieven onbeantwoord gelaten. Naar hem zijn brieven gestuurd met vragen over onder andere toeristen die op Bándabou zijn overvallen, politie-uniformen, illegale prostitutie, gangproblematiek op Curaçao, veiligheid op stranden, criminaliteitsgolf op het eiland en ontsnappingspogingen uit het cellencomplex van Rio Canario.

Girigorie wordt opgevolgd door minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Zij heeft 15 brieven van Statenleden niet beantwoord. Aan haar zijn onder andere vragen gesteld over veilig verkeer, vuurwerkverkoop en het illegaal bezetten van overheidsterreinen.

Minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën heeft geen reactie geleverd op dertien brieven van de Staten. De oudste brief dateert van 21 augustus 2017 en betreft het functioneren van het geschorste hoofd van de douane, Jules Ilario. Andere vragen die zijn gesteld, gaan onder andere over het optimaliseren van de Belastingdienst en tax compliance op Curaçao, motorrijtuigenbelasting, de Gaming Control Board en het laatste rapport van Standard & Poors.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Inderdaad Abraham, Schotte heeft destijds herhaaldelijke vragen van Helmin Wiels over allerlei benoemingen uit de van der Dijs mafia onbeantwoord gelaten.

    Alleen mafiameid Chi Chi Cicely kreeg van manlief al 5 (!) commissariaten.

  2. Geen probleem, in de tijd van de regering 10-10-10 t/m 2012 van Gerrit de Raaf (dief), die meer in het vliegtuig zat als dat hij op de grond stond!,is er nog nooit, helemaal nada,nopes,niks beantwoord btv brieven aan de staten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...