
Willemstad – Minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën heeft in een brief de Staten officieel geïnformeerd over het onderzoek dat is ingesteld naar het lek achter de privé-informatie van vier directeuren van overheidsgerelateerde entiteiten.
In de brief geeft de bewindsman aan dat sinds vorige week documenten op straat liggen ‘met private gegevens van burgers, welke documenten naar het zich laat aanzien uit de Inspectie afkomstig zijn’. ,,Normaliter behoren deze documenten niet, en zeker niet op deze wijze, buiten deze organisatie te worden gebracht. Ik acht deze gang van zaken niet acceptabel. Iedere belastingbetaler moet ervan kunnen uitgaan dat zijn of haar gegevens bij de Belastingdienst veilig zijn”, aldus Gijsbertha.
Nadat de gegevens zijn geopenbaard heeft de minister ‘direct’ aan de directeur van de dienst verzocht intern en forensisch onderzoek te doen naar de oorzaak en omstandigheden van het datalek. ,,Indien daarbij wordt geconstateerd dat er zich in verband met de dienst daadwerkelijk ongeoorloofde c.q. strafbare feiten hebben voorgedaan, ben ik van zins daarop per omgaande sancties toe te passen, alsmede aangifte te doen”, zo vervolgt de minister. ,,Voorts heb ik de directeur van de dienst verzocht mij zo spoedig mogelijk rapportage te doen toekomen over de wijze waarop door de organisatie wordt voorkomen dat een dergelijk datalek zich in de toekomst kan voordoen.”
Deze krant maakte maandag melding van het voornemen van de minister om aangifte te doen en berichtte tegelijkertijd over de verontwaardiging die is ontstaan na de onthulling van de vermeende salarissen van vier directeuren van overheidsgerelateerde entiteiten, te weten Philip Martis van SVB, Paul de Geus van UTS, Franklin Sluis van BTP en Yamil Lasten van Curoil. Rhuggenaath liet weten dat de salarissen van verschillende directeuren van overheidsbedrijven in de afgelopen jaren scheef zijn gegroeid en nu zelfs niet eens meer te vergelijken zijn met lonen in de private sector. De Landsverordening overheidsgelieerde entiteiten – van voormalig Financiënminister José Jardim – maakt ook deel uit van het Groeiakkoord en wordt op dit moment herzien. Er moeten normen worden vastgesteld en er moet transparantie zijn bij de vergoeding die overheidsdirecteuren genieten, zo liet premier Eugene Rhuggenaath eerder tegenover het Antilliaans Dagblad weten.
Ondertussen hebben ook de vier betreffende directeuren te kennen gegeven vervolgstappen te zullen ondernemen en waarschijnlijk zelf ook aangifte zullen doen. Ze zijn niet te spreken over het lek en verschillende van hen menen bovendien dat de verspreide documenten niet correct zijn of een vertekend beeld geven.
Bron: Antilliaans Dagblad
Naschrift KKC
Paul de Geus (UTS en CETX/Dataplanet) nafls 1.144,274 (2019)
Philip Martis (SVB) nafls 1.125.666 (2015)
Yamil Lasten (Curoil) nafls 827.704 (2019)
Franklin Sluis (Bureau Telecommunicatie en Post) nafls 747,306 (2015)








salaris loonstrook Paul de Geus (UTS) Franklin Sluis (BTP) Philip Martis (SVB) en Yamil Lasten (Curoil) | b… by Black Lion on Scribd
Ja hoor net wat we al dachten. De belasting-ambtenaar is de klokkenluider dos santos wast zijn handen in onschuld , over judas gesproken!!!
@Kaat Sorry maar het is toch niet zo dat Dos Santos de verspreider is??
Dan neem ik direct mijn woorden over het lintje terug.
Ik mis dat de minister in zijn voortvarendheid ook het besluit had genomen dat deze salarissen zijn bevroren voor toekomstige indexaties, bonussen, aandelenuitkeringen en wat meer moois men in die kringen bedenkt. Maar helaas ……. Het beschermen van de eigen vrindjes heeft voorrang.
Piet, zeker ’n lintje voor ’n integer peersoon, niet deze nietsnut al jaren ’n dik salaris door afwezigheid en ophitserij.
De Staten wordt wel geïnformeerd over een vermeende schending van het ambtsgeheim van mogelijke anderen maar over de eigen schendingen van de wet wordt met geen woord gerept.
Het zou Gijsbertha, als mede ondertekenaar van het hoofdlijnenakkoord, sieren als hij ook de eer aan zichzelf houdt zoals het concept Rijksbesluit m.b.t. Suzy Camelia-Römer wordt geopperd.
De verspreider zou een lintje moeten krijgen, en Gijsberta aftreden doordat hij aangifte wil doen WAT een Judas die Gijsberta.
Iedere belastingbetaler moet er van uit kunnen gaan dat ze competent en klantgericht personeel hebben bij de belastingdienst, ipv personeel dat je uren laat wachten door je in lange en onnodige rijen te laten staan.
En iedere belastingbetaler moet ervan uit kunnen gaan dat de Minister van Financiën vakkundig is en een gepaste economische opleiding heeft.
Onvermoeibaar, deze Martis?
Staten geïnformeerd. Ben benieuwd naar de reactie van Rozendal, LOL.
Iedere belastingbetaler moet ervan kunnen uitgaan dat zijn of haar gegevens bij de Belastingdienst veilig zijn”, aldus Gijsbertha.
Nee, Moet zijn Iedere belastingbetaler moet er van kunnen uitgaan dat er markt conforme salarissen worden betaald aan kundige directeuren bij overheid’s NV’s die de belastingbetaler betaald!
Nu kunnen we concluderen dat de falende directeuren megasalarissen krijgen!!
Waar een klein eiland groot in kan zijn: Hypocrisie
Hulde voor de klokkenluider bij de Belastingdienst!
Ik doe een oproep aan meer klokkeluiders, bij de Centrale Bank (waanzinnige directiesalarissen), Aqualectra (waanzinnige consultantsovereenkomst met Neysa Amnesia) en Bureau Post (dat per jaar meer snoepreizen boekt dan Maduro Travel verkoopt).
En laat iemand bij de Belastingdienst ook maar eens de klok luiden over de preferential treatment van (ex) politici en onder andere de heren en dames medici.
Trek de beerput maar open!
Overigens heeft Philip Martis (SVB), die volgens geruchten een harem aan bysides onderhoud, nog diverse riant betaalde commissariaten bij banken en pensioenfondsen.
Je zou verwachten dat iemand die meer dan een miljoen bij SVB verdient daar bijna 24 uur per dag mee bezig is, maar nee, Philip Martis heeft nog tijd voor tig nevenfuncties!!!