AD | Schotte trekt aan kortste eind

Met vonnis en VDC memo

ex premier Schotte en Van der Dijs verliezen opnieuw tegen Het Land, ex-VDC chef Edsel Gumbs en ex-VDC analist en memo auteur Yasser Dennaoui | Antilliaans dagblad

Willemstad – Er is geen causaal verband tussen de schade die voormalig premier en MFK-leider Gerrit Schotte naar eigen zeggen heeft geleden door zijn strafrechtelijke veroordeling en het lekken van het memo van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) in 2011.

Zo heeft het Gerecht in eerste aanleg gisteren geoordeeld in de zaak die Schotte en zijn levenspartner Cicely van der Dijs hadden aangespannen tegen twee voormalige werknemers van de VDC – Edsel Gumbs en Yasser Dennaoui – en het Land Curaçao. Volgens de voormalige minister-president heeft de VDC hem en zijn partner schade toegebracht door in 2011 een memo over de MOT-meldingen van het paar naar de pers te lekken.

Het tweetal vorderde dat het gerecht verklaart dat Dennaoui en Gumbs onrechtmatig hebben gehandeld door een memo op te stellen en naar de media te lekken, als gevolg waarvan Schotte en Van der Dijs schade hebben geleden en dat het Land aansprakelijk wordt gesteld voor de geleden schade. De rechter is echter een andere mening toegedaan en wees gisteren de vorderingen van Schotte en Van der Dijs af.

Volgens het gerecht is niet gebleken dat de mogelijkheid van schade het gevolg is van het memolek. ,,Uit de eigen stellingen van Schotte volgt dat het memo geen rol heeft gespeeld bij de beslissing van het Openbaar Ministerie om tot vervolging over te gaan en ook niet in de strafzaak zelf. De aldus door Schotte gestelde schade die voortvloeit uit zijn strafrechtelijke veroordeling staat dan ook niet in causaal verband met het lekken van het memo”, aldus de rechter in zijn oordeel.

,,Andere mogelijke schadeposten ten gevolge van het lekken van het memo zijn door Schotte c.s. niet gesteld. Ook overigens zijn deze mogelijke schadeposten niet gebleken. Daarmee is de mogelijkheid dat Schotte c.s. door het lekken van het memo schade hebben geleden, niet aannemelijk geworden. Daarmee hebben Schotte c.s. geen belang bij de door hen gevorderde verklaring voor recht dat het Land aansprakelijk is voor schade van Schotte c.s. ten gevolge van onrechtmatig handelen van het Land, voor zover daaraan ten grondslag is gelegd dat door (toedoen van) het Land het memo in de openbaarheid is gebracht. Dat betekent dat de vordering tegen het Land ook op deze grondslag niet toewijsbaar is.”

Schotte en Van der Dijs werden behalve niet-ontvankelijk verklaard, tevens veroordeeld in de kosten van de procedure, die aan de zijde van het Land worden begroot op 2.500 gulden aan salaris gemachtigde, aan de zijde van Dennaoui 2.500 aan salaris gemachtigde en aan de zijde van Gumbs 2.500 gulden aan salaris gemachtigde.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

2020 04 20 – VONNIS CUR2016… by Knipselkrant Curacao on Scribd

Memo VDC Onderzoek-compleet by Nardy on Scribd

12 Reacties op “AD | Schotte trekt aan kortste eind

 1. Die schotte heeft vele miljoenen weggesluisd.
  Dus t intresseerd hem niks alleen maar hoe snel hij er af kan.
  Maar ja tegen de tyd dat hy vrij komt misschien is t dan wel veilig verklaard.
  Moest hij niet nog 3 jaar zitten.
  Als hij niet betaald
  Wel krap.

 2. Het stuk ongeluk zal nog meermalen aan ‘t kortste eind gaan trekken, tenzij de andere boevenbende hem vrij gaat kopen. Oa de dieven cooper pisas thode doran monk rojer, wa t die hebben zat bijmekaar gegapt om dat te kunnen. Maar die hebben er grote schijt aan, dat hij daar zit, huichelaars.

 3. Joseph Smutškov

  Ik vrees voor van Ravenstein dat hij dit jaar nog vaak door de knieën zal moeten gaan alvorens hij die 1,8 miljoen zal hebben gegenereerd.

  Wellicht een goed idee voor de GGD om hem wekelijks even te inspecteren in het kader van de publieke gezondheid en het oog op voorkoming van een nieuwe epidemie in dd nabije toekomst.

 4. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 5. Abraham Mossel

  Moet zijn 1.8 miljoen zijn, mee valer voor Gerty

 6. Abraham Mossel

  Dit is nog maar een klein tikkie voor beroeps leugenaar en fraudeur Gerrit de Raaf, de grote klap komt straks 0mstreeks eind november 2020 als hij met 18 miljoen pietermannen over de brug moet komen om zijn boete te betalen zo niet mag hij netjes gewoon aan een stuk door, 3 jaar in het gevang blijven, en naar buiten kijken om vogeltjes te telen.

 7. Wanneer gaat Cicely zitten?

 8. Showroe di Emmastad

  Gelukkig heeft het ventje zijn boyish looks nog, want dat maakt hem favoriet, tussen dat horny rapalje. When in need…….

 9. Joseph Smutškov

  Naar het schijnt dient deze vreemde vogel een dezer dagen wederom een verzoek tot vervroegde invrijheidsstelling in: ditmaal vanwege restaurantiewerkzaamheden aan raafs cloaca…

 10. Ik mis overigens de lelijke Amerigo Thode op de foto, Schotte’s schaduw.

  Waarschijnlijk zat Thode toen deze foto gemaakt werd in Schottes hol.

  Maar misschien weet privefotoslaaf ranzige Ramsay (Soemanta) het. Of zijn werkgever Radio Dolfijn, die haar personeel nog slechter screent dan wij onze regering in 2010.

 11. Wanneer mag zijn byside, Cicely van der Dijs, nu eens gaan zitten?

  Of wordt zij de nieuwe Brian Mariano?

  Zorg voor haar kinderen mag geen motief zijn om niet de cel in te gaan, want iedereen kan beter voor die kinderen zorgen dan het criminele duo Schotte / van der Dijs.

  Misschien kan Stella van Rijn ze in huis nemen?

 12. Joseph Smutškov

  It’s a beautiful day, the sun is shining,

  Hundreds of Soap pieces are littering the floor.

  Uncle Gerrit the mashochist, tucks down and is ready for some more!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *