31 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 12:51

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...

PBC | Politie rolt autobende op

Persbureau Curacao De politie heeft gisteren een autobende opgerold. Dat gebeurde na een inval in een huis aan de Patagoniaweg. Daar werden allerlei auto-onderdelen en gestripte auto’s gevonden...

DolfijnFM | Politie controleert met aspirant agenten

De politie van Curaçao controleert deze dagen met een groot aantal aspirant politieagenten op de weg. Dinsdag en woensdag werden 140 auto’s gecontroleerd. 48 chauffeurs kregen een...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Royal Sports Betting vertrokken

AD | Royal Sports Betting vertrokken

Alistar Assheton Royal Sports Betting - CIGA
Alistair Assheton, directeur VIP Sports en hoofd branche-organisatie Curaçao Internet Gaming Association (CIGA)

Willemstad – Schijnbaar halsoverkop heeft Royal Sports Betting het eiland verlaten. Het online casino en sportwedbedrijf had al langer plannen om naar Costa Rica te verhuizen, maar afgelopen weekeinde is, eerder dan verwacht, de stekker uit het Curaçaose filiaal getrokken.

Het van oorsprong Engelse bedrijf is niet meer bereikbaar. Hoewel het de afgelopen jaren een komen en gaan van gokbedrijven op het eiland lijkt, waarbij vooral Costa Rica een aantrekkelijk alternatief is, wordt niet van een trend gesproken.

Alistair Assheton, directeur van VIP Sports en hoofd van de branche-organisatie Curaçao Internet Gaming Association (CIGA):

,,In het begin was er veel verloop. We worden nu een gezonde bedrijfstak. Het is niet het wilde westen hier. Er zijn regels en wetten en organisaties als de onze om zaken te reguleren.”

,,Ongeveer drie jaar geleden gingen veel bedrijven weg, maar nu is de situatie redelijk stabiel. Als bedrijfstak zijn we de laatste tijd juist gegroeid. De bedrijven die hier zitten nemen steeds meer mensen aan. Wij gaan ook mensen aannemen die door het vertrek van Royal Sports Betting hun baan zijn kwijtgeraakt. Ik zie de voordelen van verhuizen niet zo. Vaak zijn de kosten die daaraan verbonden zijn hoger dan de voordelen”, zegt Assheton, zelf sinds zes jaar op Curaçao werkzaam.

Costa Rica is een grote concurrent voor bedrijven die gokken aanbieden via het internet, vanwege de lagere arbeidskosten en belastingen. Op Curaçao hoeven de bedrijven maar twee procent winstbelasting te betalen, op Costa Rica zijn ze zelfs daarvan vrijgesteld.

Voor de manager van het Ecommercepark, waar Royal Sports Betting gevestigd was, kwam de verhuizing niet een als donderslag bij heldere hemel.

,,Ze zijn ongeveer anderhalf jaar geleden overgenomen door een bedrijf dat vanuit Costa Rica opereert. Het is logisch dat ze de verhuizing na het football seizoen hebben ingepland”,

aldus Rob Vermeulen van het E-commercepark. Managers van Royal Sports Betting bleven tot vorige week geruchten over de verhuizing ontkennen. Op het hoogtepunt van het bedrijf had het ongeveer honderd mensen in dienst. Assheton namens de CIGA:

,,Ze hebben mij kortgeleden op de hoogte gesteld van het feit dat ze grotendeels vanuit Costa Rica zouden gaan opereren. Ze zijn nog steeds lid van onze organisatie, maar als ze helemaal zijn vertrokken, kunnen ze natuurlijk geen lid blijven van de Curaçaose Gaming Association.”

Bij de organisatie zijn sinds de oprichting in 2002 ongeveer twintig bedrijven aangesloten. Hoeveel online spel- en gokbedrijven er op Curaçao huizen is niet helemaal zeker.

,,Er worden ongeveer driehonderd sites vanuit deze jurisdictie aangeboden. Hoeveel bedrijven daar precies achter zitten kan ik niet zeggen”, aldus Assheton.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier Gokken

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties