27.6 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 18:47

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Royal Sports Betting vertrokken

Alistar Assheton Royal Sports Betting - CIGA
Alistair Assheton, directeur VIP Sports en hoofd branche-organisatie Curaçao Internet Gaming Association (CIGA)

Willemstad – Schijnbaar halsoverkop heeft Royal Sports Betting het eiland verlaten. Het online casino en sportwedbedrijf had al langer plannen om naar Costa Rica te verhuizen, maar afgelopen weekeinde is, eerder dan verwacht, de stekker uit het Curaçaose filiaal getrokken.

Het van oorsprong Engelse bedrijf is niet meer bereikbaar. Hoewel het de afgelopen jaren een komen en gaan van gokbedrijven op het eiland lijkt, waarbij vooral Costa Rica een aantrekkelijk alternatief is, wordt niet van een trend gesproken.

Alistair Assheton, directeur van VIP Sports en hoofd van de branche-organisatie Curaçao Internet Gaming Association (CIGA):

,,In het begin was er veel verloop. We worden nu een gezonde bedrijfstak. Het is niet het wilde westen hier. Er zijn regels en wetten en organisaties als de onze om zaken te reguleren.”

,,Ongeveer drie jaar geleden gingen veel bedrijven weg, maar nu is de situatie redelijk stabiel. Als bedrijfstak zijn we de laatste tijd juist gegroeid. De bedrijven die hier zitten nemen steeds meer mensen aan. Wij gaan ook mensen aannemen die door het vertrek van Royal Sports Betting hun baan zijn kwijtgeraakt. Ik zie de voordelen van verhuizen niet zo. Vaak zijn de kosten die daaraan verbonden zijn hoger dan de voordelen”, zegt Assheton, zelf sinds zes jaar op Curaçao werkzaam.

- Advertentie -

Costa Rica is een grote concurrent voor bedrijven die gokken aanbieden via het internet, vanwege de lagere arbeidskosten en belastingen. Op Curaçao hoeven de bedrijven maar twee procent winstbelasting te betalen, op Costa Rica zijn ze zelfs daarvan vrijgesteld.

Voor de manager van het Ecommercepark, waar Royal Sports Betting gevestigd was, kwam de verhuizing niet een als donderslag bij heldere hemel.

,,Ze zijn ongeveer anderhalf jaar geleden overgenomen door een bedrijf dat vanuit Costa Rica opereert. Het is logisch dat ze de verhuizing na het football seizoen hebben ingepland”,

aldus Rob Vermeulen van het E-commercepark. Managers van Royal Sports Betting bleven tot vorige week geruchten over de verhuizing ontkennen. Op het hoogtepunt van het bedrijf had het ongeveer honderd mensen in dienst. Assheton namens de CIGA:

,,Ze hebben mij kortgeleden op de hoogte gesteld van het feit dat ze grotendeels vanuit Costa Rica zouden gaan opereren. Ze zijn nog steeds lid van onze organisatie, maar als ze helemaal zijn vertrokken, kunnen ze natuurlijk geen lid blijven van de Curaçaose Gaming Association.”

Bij de organisatie zijn sinds de oprichting in 2002 ongeveer twintig bedrijven aangesloten. Hoeveel online spel- en gokbedrijven er op Curaçao huizen is niet helemaal zeker.

,,Er worden ongeveer driehonderd sites vanuit deze jurisdictie aangeboden. Hoeveel bedrijven daar precies achter zitten kan ik niet zeggen”, aldus Assheton.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier Gokken

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...

PBC | CMC: meeste Covid19-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao De meerderheid van patiënten die met Corona worden opgenomen in het Curaçao Medical Centre blijkt niet gevaccineerd. Vandaag meldden zich drie nieuwe patiënten, twee moesten direct...

PBC | Economie Curaçao krimpt met 18,4 procent

Persbureau Curacao Curaçao zag in 2020 een zware terugval in economische activiteiten met een krimp in het bruto binnenlands product van 18,4 procent. Een krimp van die aard...

PBC | Curaçao host Concacaf under-20 kwalificatietoernooi vrouwen

Persbureau Curacao Het Concacaf Women’s U-20 Championship Qualifiers wordt op Curaçao afgewerkt. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in het Ergilio Hato Stadion en het nabijgelegen FFK-stadion van 13 tot...
- Advertentie -