30 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Robertico Inesia op opsporingslijst

HomeNieuwsAD | Robertico Inesia op opsporingslijst
Robertico Inesia op opsporingslijst
Robertico Inesia op Nederlandse Nationale Opsporingslijst

Willemstad/Den Haag – De 34-jarige Curaçaoënaar Robertico ‘Tico’ Inesia is gisteren op de Nederlandse Nationale Opsporingslijst geplaatst. De politie is naar hem op zoek omdat hij wordt verdacht van de moord op de 31-jarige, eveneens van Curaçao afkomstige, Jursley Cijntje.

Sinds de fatale schietpartij op zaterdag 11 juli in de Haagse Herenstraat ontbreekt van Inesia ieder spoor. De Nederlandse politie:

,,Hij lijkt sinds 11 juli spoorloos. Hij is geboren op 20 april 1981, is 1,82 meter lang en zijn bijnaam is Tico. Hij is afkomstig van Curaçao en heeft daar nog steeds contacten. Hij is vuurwapengevaarlijk, benader hem dus niet zelf.”

Inesia is te herkennen aan de opvallende tatoeage die zijn hele rechterarm bedekt.

De politie is behalve naar Inesia ook op zoek naar getuigen van het schietincident die nog niet met de politie hebben gesproken. Daarnaast willen ze dat een ieder die hem na die zaterdagochtend nog heeft gezien of gesproken, zich meldt bij de politie. De mogelijke schutter zou zich ook op Curaçao kunnen bevinden. De politie doet dan ook een beroep op iedereen op het eiland om ook naar hem uit te kijken.

De schietpartij vond in de vroege ochtend van zaterdag 11 juli plaats in het centrum van Den Haag. Twee mannen werden daar na een ruzie in een café opgewacht en beschoten. Een van hen, de 31-jarige Jursley Cijntje uit Curaçao, overleefde de schietpartij niet.

De andere man werd met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. In de periode na de fatale schietpartij wist de politie in Den Haag al twee mannen en een vrouw aan te houden, maar van de vermoedelijke schutter – Roberto ‘Tico’ Inesia – ontbreekt tot op de dag van vandaag nog ieder spoor.

Mensen op Curaçao die informatie hebben, wordt dringend verzocht te bellen met 917 of anoniem op nummer 108. In Nederland is de politie te bereiken via 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties