29 C
Willemstad
• zaterdag 27 mei 2023

Extra | Journaal 25 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Consumentenbond: ‘Kamerleden zien Caribische gemeenten nog steeds als buitenland’

Marit Severijnse Na de grote demonstratie tegen armoede en ongelijkheid. op Bonaire, liet staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) weten dat ze het ‘indrukwekkend’ vond en ‘snel actie wilde’, maar...

DH | Council of Appeals says prison director was rightly dismissed

PHILIPSBURG--Former director of the Pointe Blanche prison Edward Rohan was lawfully fired by the governor of St. Maarten in 2021, it was stated in a judgment of...

AntilliaansDagblad | ‘Geef schildpadden de ruimte’

Kralendijk - Op 5 mei is het eerste schildpaddennest 2023 gevonden op Bonaire en daarmee is het nestseizoen officieel van start gegaan. Alle reden om nu even...

AntilliaansDagblad | Drugsboot onderschept

Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde...

AntilliaansDagblad | Club17 werkt toe naar duurzaam Curaçao

Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN...
- Advertisement -spot_img

AD | Robbie’s Lottery niet in de kou

HomeMediaAD | Robbie’s Lottery niet in de kou
Minister van Financien Kenneth Gijsbertha (MAN): “We willen wel dat de gokindustrie blijft voortbestaan ook omdat er veel mensen werken” | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De regering laat Robbie’s Lottery niet stikken en heeft wel degelijk aandacht voor de situatie waarin de loterijverkoper zich bevindt, nu deze geen nieuwe bankier kan vinden.

Dat is door Financiënminister Kenneth Gijsbertha (MAN) naar voren gebracht in het Statendebat van gisteren.

Statenlid Charles Cooper (MFK) wilde weten of het klopt dat 150 werknemers van Robbie’s nu ontslag aangezegd is. Een aantal noemde Gijsbertha niet, maar hij bevestigde wel dat medio april door het Administratiekantoor Dollar van Robbie dos Santos een ontslagverzoek is ingediend bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW).

,,SOAW heeft hier nog geen beslissing over genomen”, aldus de minister. Cooper kaartte ook aan dat het tegenstrijdig is als Robbie’s wel een vergunning heeft voor de verkoop van de ‘Wega di Number’, dat dit ook belastinginkomsten oplevert, maar dat er vervolgens geen bank is met wie de loterijinstelling bankzaken kan doen. Volgens Cooper wordt daar mee illegale ‘undergroud banking’ in de hand gewerkt.

Daarop antwoordde Gijsbertha: ,,De regering heeft samen gezeten met vertegenwoordigers van Robbie’s en zijn op zoek naar een oplossing. We willen wel dat de gokindustrie blijft voortbestaan ook omdat er veel mensen werken. Dat we Robbie’s aan zijn lot hebben overgelaten, is niet waar. En binnenkort zal ook aangekondigd worden dat er een oplossing gevonden is. De ‘Wega di number’ is legaal en we doen er alles aan dat er geen illegale activiteiten plaatsvinden.”

Medio maart werd de relatie tussen de Maduro & Curiel’s Bank (MCB) en Robbie’s na het uitspreken van een vonnis opgezegd. De rechter was het eens met de bank die aanvoerde reputatieschade te willen voorkomen gezien de recente strafrechtelijke veroordelingen van Dos Santos en zijn loterijbedrijven en de aard en omvang van de bewezenverklaarde strafbare gedragingen.
Robbie’s heeft tot eind juni de tijd gekregen om een alternatief te vinden voor het aanhouden van bankrekeningen.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. …….. We willen wel dat de drugsindustrie blijft voortbestaan omdat er veel mensen in werken ………..
  Daaruit blijkt toch wat voor een nonsens wordt verkocht.

 2. Het is toch merkwaardig hoe politici hun best doen om iemand die veroordeeld is voor witwassen en verdachte is van de moord op een parlementariër te helpen. Het heeft niets met werkgelegenheid te maken want er zijn genoeg eerlijke zakenmensen die het willen overnemen.

 3. Trui, super uiteengezet, hoeft niets aan toegevoegd te worden. Ja cooper maakt zich nog dikker alsdat hij al is. Vreemd dit is toch prive aangelegenheid, moet dat in statenvergadering.

 4. Grappige uitspraak van Gijsbertha: Robby aan zijn lot overlaten.

  Robbery dos Santos is van een familie vol criminelen (Jamaloodin) en proleten (Anparro dos Santos) en is zelf met Schotte de grootste crimineel uit de recente geschiedenis van Curacao (60 miljoen boete!).

  Logisch dat de MCB hem nu de deur wijst. Als MCB echt integer was hadden ze dat veel eerder gedaan. MCB doet het overigens helemaal niet uit enig integriteitsbesef maar omdat het gedwongen word door hun buitenlandse correspondent banken. MCB is alles behalve het braafste jongetje uit de klas.

  Jammer voor Robbery dat Eric Garcia, Stephen Capella en Neysa Amnesia weg zijn bij Girobank. Die namen elke klant aan die ze konden krijgen (of niet, CTX oprichter , sorry, CTX oplichter, Anthony de Lima?).

  Om hun geld vervolgens door te sluizen naar eigen rekeningen in Panama (of niet, moeder Capella?).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties