30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Rhuggenaath naar Nederland voor Insel

HomeLandenArubaAD | Rhuggenaath naar Nederland voor Insel
Top Insel Air: Snel weer inzet MD’s op Aruba
Top Insel Air: Snel weer inzet MD’s op Aruba

Willemstad – Minister Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling vertrekt vandaag naar Nederland om daar op ministerieel niveau presentaties te geven, met het doel hulp te krijgen bij de problemen waar Insel Air mee kampt.

Hij hoopt gezamenlijk een oplossing te vinden voor de situatie.

Dat heeft de bewindsman in gesprek met deze krant verklaard. ,,Ik had al een brief naar minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gestuurd, waarin ik een briefing heb gegeven over de situatie bij Insel Air. Mijn bedoeling is om op ministerieel niveau te praten over manieren om samen tot een oplossing te komen voor de problemen van Insel Air, en de rol die Nederland daarbij kan hebben.

De BES-eilanden maken gebruik van Insel Air. In die zin heeft Nederland ook te maken met de problemen van de maatschappij”, aldus de bewindsman. Rhuggenaath wilde de vraag niet beantwoorden of hij financiële hulp van Nederland zal vragen.

De minister verklaarde ook een brief naar premier Mike Eman van Aruba en minister-president William Marlin van Sint Maarten te hebben gestuurd. In de brieven heef hij ook stilgestaan bij het feit dat Aruba en Sint Maarten gebruik maken van de vliegmaatschappij.

De bewindsman was tot gisteren nog op werkbezoek in de Dominicaanse Republiek. Dat bezoek wordt eerder afgebroken in verband met de reis naar Nederland.

De nieuwe top van Insel Air verwacht dat de 4 MD-toestellen die door de Arubaanse luchtvaartautoriteiten aan de grond worden gehouden, snel weer kunnen vliegen.

Dat is het resultaat van een overleg van de Insel Air-top met de Arubaanse autoriteiten, zo heeft Giselle Gonesh – woordvoerder van de nieuwe ceo, Gilles Filiatreault – aan deze krant verklaard. Even leek het erop dat de toestellen nog 10 dagen aan de grond zouden moeten blijven, omdat de autoriteiten van Insel Air een zogeheten servicedocument van Boeing wilden hebben. Officieel duurt het 10 dagen voordat zo’n document wordt afgegeven.

,,Maar dat document was al eerder door Insel Air aangevraagd, de leiding van de vliegmaatschappij had gisteren nog contact met Boeing, het vereiste document is gistermiddag ter accordering aan de Arubaanse autoriteiten gegeven”, aldus Gonesh.

De maatschappij verwacht dat er nog wat procedurele zaken afgehandeld moeten worden, voordat de toestellen die nu nog aan de grond staan weer kunnen vliegen. Onlangs werd bekend dat de noodlijdende maatschappij een maandelijks verlies van circa 1,5 miljoen dollar heeft.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

 1. Vandaag van Insel Air een bevestiging per e-mail gekregen van mijn gereserveerde reis naar het carnaval in Barranquilla. Dat terwijl al lang bekend was dat er geen vluchten van Insel meer naar Colombia zijn.

  Heerenveen en Lippinkhof, stelletje criminelen, steek jullie vliegtuigen in jullie r**t!

 2. Een slecht commercieel beheerde organisatie is nu een probleem van de overheid geworden en wordt met gemeenschapsgeld overeind gehouden. Additioneel wordt dit probleem op koninksrijk niveau opgetild. Weer een voorbeeld erbij dat Curacao het allemaal weer zelf niet kan. Niet eens een commercieel luchtvaartmaatschappij met een monopolie positie kan niet adequaat beheerd worden.

 3. Insel is een commercieel bedrijf dat tussen de ABC eilanden vliegt voor commercieel gewin en niet voor de gemeenschap. Als Ruggenaath wel meent dat vliegen voor de gemeenschap is dan moet hij direct luchthaventax afschaffen tussen de eilanden!

 4. Nederland heeft in 2010 5 miljard in de bodemloze put Curacao gestort, en ruim 5 jaar later begint het handje ophouden weer.

  We laten van der Kwast een porkeria van een airline oprichten, stellen de nitwits Heerenveen en Lippinkhof als managers aan en als het zoals met elke eerdere Curacaose airline daarna falikant fout gaat rennen we weer huilend naar Nederland.

  Nog even en Wilders is daar aan de macht en dan is het feestvieren op kosten van de Nederlandse belastingbetaler voorbij.

 5. Ruggenaath snoepreist er al flink op los, strooiend met 30 miljoen gemeenschapsgeld en nu nog meer verbrassend.

  Stanley Snoepreis Palm heeft een waardig opvolger.

  Hopelijk heeft Michael Romer van de VDC niet het nummer van zijn vrouw, nu Elvira Rosaria hem heeft gedumpt is hij vast wel in voor wat nieuws.

 6. Nederland moet geld geven en zich verder nergens mee bemoeien?
  ( we kunnen het zelf wel, toch?).
  Ik denk niet dat Nederland daar in trapt. Ze zullen dan een fikse vinger in de Insel-pap willen. En dat is ook logisch gezien de vele diffuse geldstromen op het eiland waar menigeen zich er het zijne van denkt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties