AD | Regering houdt deur open

Ook wil de regering vakbondsman Errol Cova niet in dat team opnemen vanwege zijn Rhuggenaath reageert namens de Raad van Ministers kort en bondig met een A4’tje op een brief van 5 augustus van de vakbonden | Persbureau Curacao

Willemstad – De inbreng van de vakbonden die zich hebben verenigd als Solidaridat Sindikal is meegenomen in de groeistrategie voor Curaçao, net zoals andere voorstellen van groepen uit de gemeenschap. Dat schreef premier Eugene Rhuggenaath donderdag in een brief aan Errol Cova.

Rhuggenaath reageert namens de Raad van Ministers kort en bondig met een A4’tje op een brief van 5 augustus van de vakbonden. ,,Een ding is zeker: de sociaaleconomische situatie van Curaçao heeft de volle aandacht van ons als regering”, verzekert Rhuggenaath.

Zijn kabinet houdt, zij het met een slag om de arm, de deur open voor overleg en inbreng van de vakbonden. De premier bevestigt met de brief aan Cova ‘dat het plan ReForSá is bijgevoegd in de groeistrategie voor Curaçao’. ,,De regering is bereid om verder onderzoek te doen naar de manier waarop de bijdrage van Solidaridat Sindikal kan worden ingelijfd, op het moment dat dit mogelijk is.” Ondertussen is het kabinet ‘op elk moment beschikbaar voor overleg en samenwerking’ en ontvangt graag ‘de nodige inbreng’ van de verenigde vakbonden.

De deur staat niet alleen wijd open voor de vakbonden, maar voor alle partijen. ,,De Curaçaose regering staat open voor suggesties en is bereid om de weg in dialoog met de sociale partners te vervolgen’.

,,Tegelijkertijd respecteert de regering de bijdrage en deelname van alle officiële bestaande structuren, zoals de SER (Sociaal-Economische Raad, red.) en het Platform Nationale Dialoog.”

Solidaridat Sindikal protesteert al van meet af aan tegen het beleid van het kabinet-Rhuggenaath zoals dat is vastgelegd in de groeistrategie. De verenigde vakbonden steekt het dat zij niet zijn betrokken bij het tot stand komen van het document en noemden het eerder dit jaar een ‘directe aanval op de arbeidersklasse’.

Zij vrezen dat door onder andere de flexibilisering van de arbeidsmarkt en aanpassingen van de ontslagwet er meer ontslagen zullen vallen, werknemers uitgebuit worden en de salarissen omlaaggaan.” De regering lijkt in de brief de angel uit het protest te willen halen door vooral te benadrukken dat zij de participatie van Solidaridat Sindikal toejuicht.

De afgelopen periode heeft Solidaridat Sindikal informatiesessies georganiseerd over de Isla-raffinaderij, de groeistrategie, het groeiakkoord met Nederland en de aanwijzing van de Rijksministerraad. De vakbonden zouden deze week beslissen over mogelijke protestacties.

Het is deze krant gisteren niet gelukt om een reactie te krijgen van woordvoerder Frensley Sillé. Bij Solidaridat Sindikal hebben zich tien vakbonden aangesloten: PWFC (Petroleum Workers Federation of Curaçao), Apri (stafpersoneel Isla), BTG (Bònt di Trahadornan di Gobièrnu), SEU (Sindikato di Empleadonan den Utilidat), STO (bond van buschauffeurs), STSK (Sindikato di Trahadó di Skolnan di Kòrsou), STrAF (Sindikato di Trahadornan di Duana i Fiskalia), Sitkom (Sindikato di Trahadornan den Telekomunikashon), Hiwa (Hotel Independent Workers Association) en SAP (Sindikato di Amternanan di Polis).

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Regering houdt deur open

 1. De Rechtsstaat

  My girl friday a.k.a. KAAT, i.p.v. mensen in een bepaald hoekje te willen parkeren, a.u.b. kom uit die kast en kijk naar het totaal beeld.

  Die boevenbende van Schotte etc. ligt niet ten grondslag aan het huidige wanbeleid van kabinet Rhuggenaath.

  Het is enkel en alleen hun (kabinet Rhuggenaath) verantwoordelijkheid die te danken is aan hun (kabinet Rhuggenaath) ineptie.

 2. Kortom, het reforsa plan van de bonden is meegenomen in de groeistrategie en hun reforsa plan verdwijnt daarna in het grijze archief.
  De bonden moeten nu weer nieuwe wind in de zeilen zien te krijgen.
  Wie zal dit tactische spelletje winnen?

 3. Rechtsstaat , altijd nog beter, ja veel veel beter dan de boevenbende mfk kdnt ps. Bij jouw bende zitten moordenaars, g schtt, jama, grootgeld jatters, omkopers belasting-ontduikers dj,onbenullen. .

 4. Rhuggenaath meldt dat de inbreng van de bonden is meegenomen in de groeistrategie. De bonden melden dat zij niet zijn betrokken bij de totstandkoming van het document. Wie heeft er nu gelijk?

 5. De Rechtsstaat

  Zonder dit artikel te lezen weet ik (graag) de reden van de deur openhouden.

  Dat de bende van Rhuggenaath hun biezen pakt en laat maar een takenkabinet voor de komende vijf jaren orde op zaken komt stellen.

  Bah, bah, wat een aanfluiting het optreden van deze clowns zeg: Camelia-Römer, Rhuggenaath, Koeiman, Gijsbertha (Martina), Alcala-Walle, Jesus-Leito, Konket en Girigorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *