27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 08:21

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Regeling afvloeiing van Isla-personeel

De Lannoy (RdK): Bedrijf hield zich niet aan de regels | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De vakbonden hebben overeenstemming bereikt met PdVSA en dochtermaatschappij Refineria Isla over de afvloeiing van de medewerkers van de raffinaderij op Curaçao. Het personeel heeft het akkoord vrijdag goedgekeurd tijdens een gezamenlijke bijeenkomst.

Dat zegt Isla-woordvoerder Earl Balborda desgevraagd. Balborda kan niet in detail treden over de afspraken die gemaakt zijn met de vakbonden PWFC en Apri, maar zegt wel dat het ‘meer is dan wat wettelijk verplicht is’.

,,Refineria Isla zal de middelen zelf opbrengen uit de verkopen van de productie.”

- Advertentie -

Het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA huurt de Curaçaose raffinaderij van de overheid en exploiteert die al bijna dertig jaar onder de naam Refineria Isla. Eind dit jaar loopt de huurovereenkomst af. De Program Management Organization (PMO) en overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) – eigenaar van de installaties en het terrein van de raffinaderij – onderhandelen met de Klesch Group uit Amerika over de overname van het leasecontract en een eventuele koop van de installaties van de raffinaderij.

Onlangs waren vertegenwoordigers van de Isla-vakbonden in Venezuela om afspraken te maken over de afvloeiing van de ongeveer 1.000 medewerkers van de raffinaderij op Curaçao. Apri vertegenwoordigt het stafpersoneel en PWFC de overige arbeiders die in vaste dienst zijn van het Venezolaanse bedrijf.

Vorige week wees directeur Vanessa Flores erop dat Refineria Isla, ondanks de moeilijke omstandigheden van het afgelopen jaar, nog altijd alle verplichtingen naar de werknemers nakomt. Salarissen worden betaald, secundaire arbeidsvoorwaarden gerespecteerd, belastingen en sociale premies ingehouden en afgedragen, schrijft Flores in antwoord op het verzoek van de Staten een centrale commissievergadering bij te wonen.

De Isla-directeur slaat de uitnodiging af en benadrukt dat een tanker olie heeft geleverd ‘die nu wordt verwerkt voor meer inkomsten en om aan de betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Het is wel apart dat deze zelfde vakbonden het over solidariteit hebben, blijkbaar weten ze niet wat dat is al zou het in hun achterste bijten.

    Nu is de tijd om solidariteit te tonen met de werknemers die straks niet door de nieuwe operator overgenomen zullen worden. De meesten zullen naar alle waarschijnlijkheid nooit meer een baan vinden.

    Probeer maar een ruwe werknemer maar om te scholen voor werk in de toeristische industrie, gaat niet werken.

    Kortom de werknemers die straks bij de nieuwe operator aan de slag kunnen hoeven geen afvloeiingsregeling laat dat voor de werknemers die hierna werkeloos worden, wellicht valt het bedrag voor hen dan hoger uit, zij hebben het harder nodig, dat is pas solidariteit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -