28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 00:13

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | RBC in de min

RBC Royal Bank in Curacao | Jeu Olimpio

Willemstad – RBC Royal Bank nv in de Dutch Caribbean is in 2017 in de rode cijfers beland en registreert over het gebroken boekjaar tot en met 31 oktober een verlies van 117,9 miljoen gulden. Orkaan Irma heeft de bankresultaten sterk neerwaarts beïnvloed.

Zo leest het Antilliaans Dagblad in de elders in deze krant gepubliceerde Consolidated Financial Highlights, zoals voorgeschreven door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Ter vergelijking: over 2016 werd een winst geboekt van 9,8 miljoen en over 2015 een positief resultaat van 21,9 miljoen.

In hun directieverslag schrijven Pierrot Hurtado en Jarl Jie-A-Looi dat het verlies vooral het gevolg is van 88,5 miljoen aan bijzondere waardevermindering op leningen en voorschotten en 32,1 miljoen aan waardevermindering op goodwill. Uit voorzichtigheid is door de genomen voorzieningen – omdat mogelijk leningen niet zouden kunnen worden afbetaald vanwege de langdurige impact van Irma op de Bovenwindse Eilanden – het resultaat fors negatiever.

- Advertentie -

Ook was sprake van zo’n 10 procent minder aan netto rente-inkomsten, namelijk 91,6 miljoen tegen nog 101,9 miljoen een jaar eerder. Hoewel de personeelslasten met 61,8 miljoen vrijwel gelijk bleven, namen ‘andere operationele uitgaven’ met 10 miljoen flink toe.

RBC, dat deel uitmaakt van de grote moedermaatschappij RBC Royal Bank in Canada, spreekt zelf van ‘sterke tegenwind’ in de Dutch Caribbean. Ook letterlijk met de orkaan Irma dus op de Bovenwinden, waardoor er ‘ruime voorzieningen zijn genomen’. Op Aruba en Curaçao werden filialen samengevoegd.

De afgelopen jaren is gewerkt aan de transformatie van de bank; een die op het vlak van digitale dienstverlening leidend moet zijn. Met deze langetermijnstrategie verandert de traditionele bank in één die meer gericht is op elektronische en mobiele kanalen, elders in de wereld maar ook in de Dutch Caribbean. Op deze manier richt RBC zich erop om ‘de Bank van de Toekomst’ te worden. Aldus de directie.

Van het balanstotaal van 3.189 miljoen (bijna 3,2 miljard) bestaat 2.766 miljoen uit spaargelden en deposito’s van rekeninghouders. Dit is een groei ten opzichte van een jaar eerder toen RBC bijna 2.609 miljoen aan spaartegoeden aanhield. Het totale eigen vermogen bedraagt 273,7 miljoen (was 391 miljoen twaalf maanden eerder). De bank heeft per 31 oktober voor 1.414 miljoen aan leningen en kredieten uitstaan.

- Advertisement -

RBC kreeg gisteren een goedkeurende verklaring van accountant Gijsbert Turkenburg van PricewaterhouseCoopers (PwC) Dutch Caribbean op Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. De RBC is de meest waardeloze bank die je kunt vinden.De klant lijkt niet belangrijk is men is vaak geld “ kwijt” Overboekingen duren 2 weken en dan staat het geld ergens maar krijgt de opdrachtgever geen bericht als er iets niet duidelijk zou zijn.Wel is het geld afgeboekt bij de opdrachtgever maar niet meer door geboekt.Specifiek RBC Aruba is daar goed in

  2. En wat doet CBCS? Problemen op Irma afschuiven en vervolgens een goedkeurende verklaring van PWC is voldoende? Geen verscherpt toezicht, niets?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -