AD | Premier Aruba op weg naar Nederland

Vrijdag vergadert de Rijksministerraad (RMR) over het advies van het College Aruba financieel toezicht (CAft) om Aruba een aanwijzing te geven | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – Minister-president Evelyn Wever-Croes vertrekt vanmiddag naar Nederland. Doel van het bezoek is met Nederlandse bewindslieden en parlementariërs te praten over het Arubaanse financiële beleid.

Vrijdag vergadert de Rijksministerraad (RMR) over het advies van het College Aruba financieel toezicht (CAft) om Aruba een aanwijzing te geven. Wever-Croes is aanwezig bij die vergadering. ,,In feite zijn er twee knelpunten. De personeelskosten moeten omlaag en het belastingplan moet genoeg opleveren”, aldus de premier.

Ze heeft voorafgaand aan de vergadering van de RMR besprekingen met haar ambtsgenoot Mark Rutte en met minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wever-Croes gaat hen nogmaals vertellen dat wat haar betreft een aanwijzing niet nodig is.

,,We zijn bezig de personeelskosten te verlagen. Over het hete hangijzer van het crisisplan kan ik meedelen dat het opgenomen is in de begroting van 2020. Ten aanzien van het belastingplan wil ik naar voren brengen dat dit alleen niet voldoende is om het financiële gat te dichten. Er moet ook economische groei worden ontwikkeld.”

De premier heeft ook afspraken met vertegenwoordigers van de Eerste en Tweede Kamer.

,,Ik wil dat ze van de regering van Aruba horen wat er gaande is op ons eiland. Er is veel onrust over hoe Aruba bepaalde zaken aanpakt. Daar zal ik een toelichting op geven, zodat zij inzicht krijgen in de manier waarop we de financiële situatie van een begrotingstekort naar een overschot hebben weten om te buigen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Premier Aruba op weg naar Nederland

  1. Abraham Mossel

    het zou verplicht moeten worden dat alle politikie van Aruba-Curacrim-st Maarten-Bonaire en die twee liliputers bovenwindse landjes alleen 2e klas mogen reizen, is dat hen en weer reizen voor lutje broek.

  2. Laat haar de groeten doen aan AlKLM Walle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *