27 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 08:45

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Premier Aruba bij installatie president Panama

Er bestaat een hechte relatie tussen Aruba, Curaçao en het Koninkrijk en Panama. Nederland heeft een aantal ambitieuze projecten gaande in Panama.

Oranjestad – Minister-president Evelyn Wever-Croes was maandag aanwezig bij de ceremonie rond de installatie van de nieuwe president van Panama, Nito Cortizo. De bewindsvrouw vertegenwoordigde niet alleen Aruba, maar het hele Koninkrijk.

Cortizo komt van de PRD-partij, een sociaaldemocraat, met als speerpunt het bestrijden van de armoede en sociale ongelijkheid.

Premier Wever-Croes heeft ook met de nieuwe Panamese minister van Buitenlandse Zaken, Alejandro Ferrer, gesproken en met de vicepresident van Panama, José Gabriel Carrizo.

- Advertentie -

Er bestaat een hechte relatie tussen Aruba, Curaçao en het Koninkrijk en Panama. Nederland heeft een aantal ambitieuze projecten gaande in Panama. Wat Aruba betreft kan er samen veel meer gedaan worden voor wat betreft het toerisme, met name het cruisetoerisme. Panama, Aruba en Curaçao liggen immers op de zuidelijke Caribische route, en er zijn nu plannen om een tweede cruiseline in te zetten op deze route.

Premier Wever-Croes stond op het podium samen met de koning van Spanje, Felipe VI, de presidenten van Colombia, Dominicaanse Republiek, Peru, Honduras, Guatemala, Bolivia, Arabische Republiek Saharaui en de premier van Marokko. Daarnaast waren delegaties aanwezig van meer dan negentig andere landen.

De crisis in Venezuela was onderwerp van gesprek tussen de premier van Aruba en president Duque van Colombia, maar ook de economische kansen voor beide landen. Premier Wever-Croes gaf een uiteenzetting van het nieuwe economisch beleid van kabinet-Wever-Croes, en werd door Duque uitgenodigd om met een handelsmissie naar Colombia te komen.

Met de koning van Spanje heeft de premier ook de crisis in Venezuela besproken en hoe de Europese landen kunnen helpen. Wever-Croes heeft wederom benadrukt dat de crisis niet alleen een Venezolaanse crisis is, ook geen regionale crisis meer, maar een mondiale crisis.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -