33 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Personeel in de bres voor Robbie

HomeMediaAD | Personeel in de bres voor Robbie
Personeel Robbies Lottery: ‘Laat Robbie vrij!’ en ‘Hij is onschuldig. Stop onrecht’

Willemstad – ‘Laat Robbie vrij!’, zo staat met hoofdletters in een paginagrote advertentie in deze krant. Met de advertentie, gereserveerd en betaald door Robbie’s Lottery, springt nu het personeel van het bekende loterijkantoor in de bres voor zijn werkgever.

Loterijmagnaat Robertico ‘Robbie’ dos Santos zit sinds medio november namelijk vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op PS-politicus Helmin Wiels.

In de advertentie met zwarte achtergrond zijn geboeide handen te zien en naast ‘Laat Robbie vrij!’ ook de tekst ‘Hij is onschuldig. Stop onrecht’. Het is niet de eerste keer dat de werknemers van Robbie’s Lottery hun werkgever verdedigen. Ook gedurende het proces in de strafzaak Bientu, waarbij Dos Santos schuldig werd bevonden van belastingontduiking, kwam het personeel naar de rechtbank om hem te steunen.

Ook Statenlid en broer van Dos Santos, Amparo dos Santos (KdNT) verdedigde eerder zijn broer en opende de aanval op het Openbaar Ministerie wegens ‘het politieke spelletje dat wordt gespeeld in de vervolging van Robbie’. Amparo loofde toen namens de familie Dos Santos een beloning van 1 miljoen dollar uit voor de gouden tip die zou leiden tot de oplossing van de moord.

In de zaak Maximus, waarbij onderzoek wordt verricht naar de opdrachtgevers, oftewel de intellectuele daders van de moord op Helmin Wiels, wordt Dos Santos ervan verdacht dat hij de opdracht tot moord zou hebben gegeven. Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten.

Zijn moordenaar, Elvis Kuwas, alias Monster, zit inmiddels een levenslange gevangenisstraf uit in Nederland. Ook moordmakelaar Burney ‘Nini’ Fonseca werd in deze zaak veroordeeld en zit een gevangenisstraf uit van 26 jaar. Hij is volgens het Openbaar Ministerie degene die tussen de uitvoerders en de opdrachtgevers van de moord heeft gestaan.

Voormalig minister van Financiën ten tijde van het kabinet-Schotte, George Jamaloodin, is dit jaar nog veroordeeld voor het uitlokken van de moord op Wiels. Hem is een gevangenisstraf van 28 jaar opgelegd. Hiertegen is inmiddels hoger beroep aangetekend. En nu Dos Santos, de halfbroer van Jamaloodin; hij wordt ervan verdacht de opdracht tot de moord te hebben gegeven. In 2014 werd Dos Santos in deze zaak ook al opgepakt. Hij werd toen vrij snel weer op vrije voeten gesteld. Maar nu is er nieuw belastend bewijs tegen de loterijbaas, zo meent het Openbaar Ministerie.

In de zaak wordt Dos Santos door Eldon ‘Peppie’ Sulvaran vertegenwoordigd. Sulvaran vertegenwoordigde in deze zaak eerder ook Jamaloodin. Dos Santos werd medio november op Sint Maarten aangehouden en vervolgens naar Curaçao overgebracht, waar hij sindsdien in gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) wordt vastgehouden.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

  1. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Nog ‘n paar dagen en de 1 mljn gaat uitgereikt worden toch?? John baselmans amparo d santos.

  2. Ik dacht dat deze dingen (geval moordenaar Bouterse) alleen in Suriname plaatsvinden. Volgens mij kampen sommigen van ons negers met een collectieve geheugen verlies.
    Jules koko, de media geiler, is er heilig van overtuigd dat Robby niet eens een vlieg kwaad kan doen.
    Geloof me, dit is weer een poging cq methode van Peppie om aandacht te vragen.

  3. Als ik alle reacties op social media lees, moet ik zeggen, wij zijn een gedegenereerd volk, als je geld hebt is iedereen bereidt om je zonden te vergeven.

  4. Toch vind ik het hoe langer deze moordzaak door suddert de naam van Gerrit de Raaf er bijna niet in voorkomt terwijl men toch zeker anderst zou verwachten. Mijn vermoeden is dat het OM na nog eens 5 jaren spitten in deze zaak tot de conclusie is gekomen dat zij terecht Robby Dos Santos ( de zonne koning op curacrim ) vast hebben gezet, en ook net als zijn broer Jamaloodin voor heel lang achter slot en grendel zal gaan en ook daar zal geen 200 man personeel van robbys lotery een dag van af snoepen, je kan bijna zeggen, de game is over voor Robby.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties