AD | Patriótiko Adelanto Sosial naar stembus

De nieuwe partij wil het Curaçao van toen in ere te herstellen; de tijd dat het eiland niet geteisterd werd door golven van atrako’s.

De nieuwe partij wil het Curaçao van toen in ere te herstellen; de tijd dat het eiland niet geteisterd werd door golven van atrako’s | Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – ,,De aanloop naar de verkiezingen is kort, dus we hebben een hele steile berg te beklimmen”, aldus politiek leider Charles Cooper bij de officiële presentatie van de nieuwe sociaal-democratische beweging Patriótiko Adelanto Sosial (PAS).


De nieuwe beweging werd gisteren bij het WTC aan de pers gepresenteerd. Cooper zei ook altijd blind zijn ‘politieke instinct’ te volgen. Daarom is hij ervan overtuigd dat de beweging die aan de verkiezingen van 30 september meedoet, goede kansen maakt. Dat wil zeggen, als de partij op 8 augustus circa 800 kiezers aan zich weet te binden.

PAS heeft nu drie prioriteiten. Allereerst de voorverkiezingen winnen. Volgens Cooper is dat geen enkele moeite voor de partij.

,,Ik ben ervan overtuigd dat wij als eerste of als een van de eersten het aantal stemmen binnenhalen.” Lees verder op Antilliaans Dagblad

Als die hobbel is genomen, kan PAS zich op de tweede prioriteit richten: deelname aan de verkiezingen, met de bedoeling zetels te halen. Dat laatste geldt als derde prioriteit voor de kersverse beweging.

De nieuwe beweging heeft naar schatting drie ton nodig om campagne te voeren en de partij van de grond te krijgen. De groep rondom Cooper bestaat uit mensen die tot aan de recente breuk met oppositiepartij MAN de kern van die partij vormden, zo werd het gebracht. Het zijn mensen met twintig jaar partijpolitieke ervaring. De ervaring van deze doorgewinterde mensen komt de beweging goed van pas, nu de campagne met fundraising gefinancierd moet worden. De groep heeft in korte tijd banners en t-shirts voor de beweging geregeld.

Een tijd geleden verklaarde Cooper pas aan een nieuwe partij te beginnen als er genoeg fondsen zijn en de partij over kandidaten beschikt die veel stemmen kunnen trekken. Bij de presentatie van PAS beaamde de leider dat de beweging stemkanonnen heeft, maar wilde hij de namen nog niet prijsgeven.

,,De samenleving zal verrast zijn als de namen van de kandidaten bekend worden gemaakt”, aldus de leider.

De nieuwe partij wil het Curaçao van toen in ere te herstellen; de tijd dat het eiland niet geteisterd werd door golven van atrako’s. De tijd ook ‘dat de mensen belangrijker waren dan de financiën die in balans moeten zijn’, aldus de leider.

,,De liefde voor het vaderland ontbreekt in het huidige Curaçao, dat was bij de laatste viering van Dia di Bandera goed te merken. Op Curaçao is het normaal geworden dat mensen door rood licht rijden”, aldus de leider. ,,Curaçaoënaars moeten weer trots op hun land zijn.”

De sociale vooruitgang wordt volgens PAS alleen gerealiseerd wanneer de economie goed draait en burgers werk hebben. Het land heeft buitenlandse investeringen en de offshore sector hard nodig.

Cooper noemde als voorbeelden van goede buitenlandse investeringen een paar projecten waar hijzelf bij betrokken was, zoals Sambil, Hyatt, Renaissance Hotel en Ctex.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *