AD | Pand Kas di Kòrsou wordt verkocht

Niets gedaan aan renovatie pand Badhuisweg

Premier Ivar Asjes (links) liet gister weten het pand aan de badhuisweg te verkopen. Volgens KGMC berichtgevingen zouden er tot december 2014 onderhoudswerkzaamheden worden verricht aan het pand aan de Badhuisweg, doch in de zeven maanden dat Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (rechts) en haar staf onderhuurders zijn van de kantoorvilla Bon Aire, is er geen spijker vertimmerd aan de Badhuisweg | FOto Persbureau Curacao

Premier Ivar Asjes (links) liet gister weten het pand aan de Badhuisweg te verkopen. Volgens berichtgevingen zouden er tot december 2014 onderhoudswerkzaamheden worden verricht, doch in de zeven maanden dat Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (rechts) de luxe kantoorvilla Bon Aire huurt, is er niets gedaan aan de Badhuisweg | Foto Persbureau Curacao

Willemstad/Den Haag – Het gebouw van het Curaçaohuis aan de Badhuisweg in Den Haag wordt verkocht. Dat heeft premier Asjes (PS) gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti bekendgemaakt. Vorig jaar mei verhuisde Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels naar de nabijgelegen Wagenaarweg 13 waar het Kabinet ‘tijdelijk’ zou worden ondergebracht terwijl er aan de twee monumentale eigendomspanden een straat verder onderhoud zou worden gepleegd.

Volgens Wiels zou het onveilig zijn in het pand aan de Badhuisweg te blijven omdat er hier sprake zou zijn van instortingsgevaar. Asjes beaamde dit gisteren.

Het bord bij de panden aan de Badhuisweg meldt dat het Curaçaohuis tijdelijk - tot december 2014 - elders is gehuisvest. Intussen vertonen de monumentale kantoorvilla’s steeds meer uiterlijke tekenen van verpaupering.

Het bord bij de panden aan de Badhuisweg meldt dat het Curaçaohuis tijdelijk – tot december 2014 – elders is gehuisvest. Intussen vertonen de monumentale kantoorvilla’s steeds meer uiterlijke tekenen van verpaupering.

,,Er zijn rapporten waaruit blijkt dat de werknemers – vanwege de veiligheid – niet zomaar in dat pand kunnen werken. Ook zijn er foto’s waarop de scheuren in de muren duidelijk te zien zijn”, aldus de premier gisteren.

Daarom is er besloten om het pand aan de Badhuisweg in Den Haag te verkopen, zo liet Asjes weten. De premier liet weten dat er momenteel gekeken wordt naar een aantal panden.

Hiervoor is ook een makelaar in de arm genomen. In de toekomst is het ook de bedoeling dat andere instanties die de Curaçaose gemeenschap dienen, in dit nieuwe pand worden gehuisvest.

Niets gedaan aan renovatie pand

Volgens eerdere berichtgevingen zouden er tot december 2014 onderhoudswerkzaamheden worden verricht aan het pand aan de Badhuisweg.

Maar in de zeven maanden dat Gevolmachtigde minister Wiels en haar staf onderhuurders zijn van de kantoorvilla Bon Aire, is er geen spijker vertimmerd aan de Badhuisweg. Sterker nog: de gebouwen beginnen steeds meer zichtbare tekenen van verpaupering te vertonen.

Terwijl de extra huurlast ter grootte van 17.500 Antilliaanse gulden maandelijks doortikt, holt de staat van onderhoud van de gebouwen aan de Badhuisweg zienderogen achteruit.

,,Oudere panden die dringend toe zijn aan onderhoud raken naarmate ze langer leegstaan steeds verder in verval. Elke maand dat die situatie voortduurt, gaan ze er in waarde op achteruit”, aldus een makelaar.

Over de toekomstige huisvesting heerst al sedert mei verwarring. Aanvankelijk ontkende Wiels dat er verhuisplannen waren, maar die ontkenning viel niet vol te houden nadat er een verhuiswagen kwam voorrijden.

Vervolgens lekte uit dat er een verbouwingsplan klaar lag waarvan de kosten tussen de 2 en 3 miljoen euro werden geraamd. Voor de overhaaste verhuizing gaf de Gevolmachtigde minister als verklaring dat een bouwkundig expert had vastgesteld dat er direct instortingsgevaar zou zijn.

Wiels verweet haar voorgangers het zo ver te hebben laten komen, maar toen het expertrapport via de Staten openbaar in de openbaarheid kwam, bleek dat er geen enkele noodzaak was de panden te ontruimen.

Enkele maanden geleden bezichtigde Wiels diverse panden in het centrum van Den Haag, onder meer twee achttiende- eeuwse herenhuizen aan de Prinsegracht (koopsom 6,5 miljoen gulden, maandhuur 36.000 gulden).

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

 

5 Reacties op “AD | Pand Kas di Kòrsou wordt verkocht

 1. Niet om ‘t een of ander, Ms Marvelientje en Asjes hebben het over “scheuren” onveilig voor werknemers etc.
  Ik denk waar Marvelyientje in haar jeugd is opgegroeid erheel wat meer scheuren te betreuren waren. Toch??

 2. hoezo nieuw pand zoeken, vraag aan Plasterk een ruimte in zijn Ministerie moet je eens kijken wat dat scheelt. En wat maken we dan een goede indruk , want we passen op de centjes.

 3. het zal wel een spelletje zijn.
  ze stellen het huis is in slechte staat.
  wat geen goede is om het huis in de verkoop te doen.
  iemand (een vriendje) kan het kopen voor een weggeefprijsje.
  deze verkoopt het huis met vette winst en deelt de winst met ???
  tja met wie wordt de winst gedeeld?

  of ben ik nu weer erg achterdochtig?

 4. Prachtige foto. Twee corruptie luizen naast elkaar die teveel van elkaar afweten. Er is altijd genoeg geld voor Fraudelyne, maar voor het volk? Nada!
  Zal gewoon effe afwachten. Bij de verkoop van die pand zullen er veel dingen komen bij spelen en zo handig zijn Bonny en Clyde echt niet om het allemaal te weten te verbloemen, met als gevolg dat de dossier van beiden misschien bij de KKC zelfs groter wordt en, wie weet, ook de prachtige cartoons van Pa Stechi. Vol verwachting klopt m’n hart.

 5. Wanneer houdt deze poppenkast een keer op ? Het is toch gewoon belachelijk dat er iedere maand 17.500 naf door de wc gespoeld wordt. Centen notabene van de belastingbetaler ! Zou mooi zijn als dit op een of andere manier verhaald kan worden op die incompetente Wiels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *