AD | ‘Overdracht Kura Hulanda afwikkelen’

Kura Hulanda Otrabanda | Jeu Olimpio

Willemstad – Premier Eugene Rhuggenaath (PAR), die als voormalig minister van Economische Ontwikkeling bemiddelde bij de verkoop van Hotel Kura Hulanda aan de Colombiaanse zakenman Carlos Londoño, zegt alles in het werk te stellen om spoedige overdracht van het hotel te faciliteren.

Rhuggenaath wijst erop dat er in december vorig jaar een overeenkomst werd bereikt tussen verkoper en koper. ,,Bij de overdracht komt heel wat kijken in verband met uitstaande schulden van het hotel. De grootste schuldeisers toonden zich evenwel bereid tot een schikking. Het was de taak van de overheid om de verdere afwikkeling vlot te trekken. Dat dit niet is gebeurd, is verontrustend, zeker nu, gezien de laatste tegenvaller voor Punda en Otrobanda.”

Gisteren maakte deze krant bekend dat het Plaza Hotel Curaçao & Casino in opdracht van de Girobank wordt geveild. Het hotel werd dinsdag ontruimd, nadat Aqualectra aankondigde die dag elektra en water af te sluiten.

Met de sluiting van Plaza, een leeg Curaçao Marriott Beach Resort wegens grootschalige verbouwing en Hotel Kura Hulanda dat nog slechts deels wordt gerund, is een leemte ontstaan die, zo benadrukt Rhuggenaath, dringend moet worden opgevuld ten behoeve van werkgelegenheid en economische activiteit in de stad. ,,Deze impasse kan niet, mag niet voortbestaan”, zegt de voormalige Economieminister die zijn opvolger Steven Martina (MAN), die gisteren als minister is ingezworen, zo snel mogelijk wil bijpraten over het dossier Kura Hulanda. ,,Dat geldt ook voor Zita Jesus-Leito (PAR), die eveneens gisteren is ingezworen, als minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Zij is verantwoordelijk voor Domeinbeheer. Dit departement is ook betrokken bij de overdracht van Kura Hulanda. Ik vertrouw erop, dat wij de zaken die nog geregeld moeten worden gezamenlijk op korte termijn kunnen afhandelen.”

Carlos Londoño van de Colombiaanse reismakelaar On Vacation! biedt al sinds november vorig jaar via de gelijknamige website reizen naar Curaçao aan, bestaande uit een geheel verzorgd verblijf met vier overnachtingen in Kura Hulanda Village & Spa in Otrobanda of Kura Hulanda Lodge & Beach Club op Westpunt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *