27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 08:07

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Openbaarheid rapport algemeen belang’

Suriel (FAS): ,,Als de rechterlijke macht alleen het onderzoek doet en verder geen stappen onderneemt, dan schieten ze tekort.”
Suriel (FAS) stelt grote inspanningen te hebben geleverd: ‘Als de rechterlijke macht alleen het onderzoek doet en verder geen stappen onderneemt, schieten ze tekort.’

Willemstad – Het Openbaar Ministerie (OM) gaat het Gerechtshof vragen om de civiele enquête over het beleid van Aqualectra, Refineria di Kòrsou (RdK) en Curoil in de periode van kabinet-Schotte openbaar te maken.

Het OM acht het in het algemeen belang dat de Curaçaose bevolking inzage krijgt in het reilen en zeilen van de overheids-nv’s sinds 2010.
Het rapport spreekt van wanbeleid bij Aqualectra en RdK in de periode van 2010 tot 2012, waarbij er 262 miljoen gulden ‘verdampt’ is en de Raad van Commissarissen (RvC) de macht naar zich toe trok.

Het is volgens het OM eigenlijk aan de direct belanghebbenden om openbaarheid van het rapport te vragen. Dat zouden RdK, Aqualectra en Curoil zelf kunnen zijn, maar ook Fundashon Akshon Sivíl (FAS), die het onderzoek heeft aangezwengeld.

- Advertentie -

Het OM wacht dat echter niet af en doet het verzoek nu zelf. Woordvoerder Norman Serphos zegt dat het OM zich ‘geroepen voelt om in het algemeen belang het Hof te vragen om openbaarheid’.

Ruben Suriel van FAS stelde gisterochtend dat hij het niet als de taak van de actiegroep ziet om openbaarheid van het rapport aan te vragen, gezien de grote inspanningen die het heeft geleverd om de enquête aan te zwengelen en inhoudelijke bijdrages te leveren. Lees verder op: Antilliaans Dagblad

Verder vindt hij dat er juridische stappen moeten worden gezet tegen de hoofdrolspelers van het rapport.

,,Als de rechterlijke macht alleen het onderzoek doet en verder geen stappen onderneemt, dan schieten ze tekort.”

Desgevraagd laat de persvoorlichter van het Hof, Bas Jussen, weten dat de rechterlijke macht geen uitspraken doet over de onderzoeksresultaten van het rapport:

,,Het rapport spreekt voor zich, alles staat er in. Het is aan de betrokken partijen om verdere stappen te ondernemen.”

Het OM zal de aanvraag voor openbaarheid van het rapport via een zitting van de raadskamer doen. Deze is nu nog met reces, waardoor de aanvraag over enkele weken zal worden behandeld.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

7 reacties

  1. De fam vd Dijs/Schotte hangen graag de onschuld uit, het is altijd de ander die samenspant, zij nooit. want zij zien overal een complot in.
    Dit zal iongewijfeld gevolgen hebben, en dat komt niet uit de hoge hoed. Het wordt vervolgd.

  2. FAS heeft in 2012 een vuile campagne tegen MFK gevoerd. Volgens Dwight Rudolfina van radio MAS moest de factuur toen naar de financier van PAR. PAR verdwijnt langzaam maar zeker van het politieke toneel. Bij FAS zal ook het licht als een nachtkaars uitgaan.

  3. Als het hof dan meteen vervolging van de Schotte – van der Dijs mafia instelt en de zaak niet door dwaallicht Irma Lips wordt behandeld, kunen Gerrit en Oswald dadelijk samen in Bon Futuro een kamer delen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -