30 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Op Aruba: zaak Speeltuin voor de rechter

HomeLandenArubaAD | Op Aruba: zaak Speeltuin voor de rechter
Rishandroh Anastacia (5) en Roshandrick Frans (3)

Oranjestad – Vandaag staan op Aruba moeder F. en stiefvader M. van de twee eind vorig jaar op Aruba vermoorde kleuters voor de rechter. Het Openbaar Ministerie legt hen moord ten laste.

Aruba werd eind november opgeschrikt door de dood van de vijfjarige Rishandroh Anastacia. Het jongetje was met grof geweld om het leven gebracht. Van zijn driejarige broertje Roshandrick Frans ontbrak op dat moment ieder spoor. De moeder en de stiefvader van de jongens werden gearresteerd en verschillende zoekacties werden op touw gezet in San Nicolas om de peuter te vinden. Ook de oma van moederskant werd aangehouden.

Rishandroh werd met zwaar letsel opgenomen in het Horacio Oduber Hospitaal. Hij kon nauwelijks ademhalen en artsen constateerden een hersenbloeding. Ook vonden zij gebroken ribben, ongenezen fracturen en tal van littekens. Letsels waar Rishandroh nooit eerder voor naar het ziekenhuis was gebracht. De moeder zou tegen het ziekenhuispersoneel hebben gezegd dat het jongetje ongelukkig was gevallen in een speeltuin. De behandelend arts had echter genoeg aanwijzingen om te concluderen dat het hier om ernstige mishandeling ging en stelde de politie op de hoogte.

Rishandroh overleed twee dagen later als gevolg van zijn letsel. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis bleek tevens dat hij stelselmatig marihuana toegediend zou hebben gekregen. Die zaterdag werd een nationale zoektocht ingesteld naar de peuter Roshandrick met de roepnaam ‘Eugene’. Het lichaam van het driejarige jongetje werd enkele dagen later opgegraven. De stiefvader had na dagen van stilzwijgen verteld waar in Savaneta het peuterlijkje te vinden was.

Uit forensisch onderzoek is gebleken dat de kinderen maandenlang stelselmatig zijn geslagen. Het Openbaar Ministerie houdt F. en M. samen verantwoordelijk voor de mishandeling met dodelijke afloop.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Helaas is het vaak zo dat journalisten geen follow-up doen. Het was in het nieuws dat de vader van Dominicaanse Republiek afkomstig is maar de vraag waarom hij niet betrokken was bij de zorg voor de kinderen is nooit bekend gemaakt. Helaas staat er niet bij wie de foto bewerkt heeft want die persoon schijnt te weten dat engelen wit zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties