32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AD | Onderwijs 'reflecteert'

HomeMediaAD | Onderwijs 'reflecteert'
Sindikato di Trahadó den Edukashon di Kòrsou (Sitek)
Sindikato di Trahadó den Edukashon di Kòrsou (Sitek)

De vakbond voor onderwijzend personeel Sindikato di Trahadó den Edukashon di Kòrsou (Sitek) voert vandaag op de dag van het onderwijs actie tegen de problemen binnen de sector. Dat hebben de leden gisteravond tijdens een algemene ledenvergadering van de bond besloten. Het onderwijzend personeel wil op deze manier zijn ongenoegen uiten over onder andere het uitblijven van een nieuwe cao voor de sector, de deplorabele staat van schoolgebouwen, het ontbreken van lesmethodes die aansluiten bij de belevingswereld van de lokale leerlingen. Sitek roept alle docenten op vandaag naar Sitek te komen om te ‘reflecteren’ op het onderwijs. Op de dag van het onderwijs is er volgens Sitek niets te vieren. Volgens Sitek kan het zo ‘niet langer doorgaan, omdat de belangen van het onderwijs niet worden gehandhaafd’.

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. De Curaçaose ministers van Onderwijs gaan en komen en kennelijk is niemand van die coryfeeën in staat geweest om de zich al jarenlang voortslepende problemen in het onderwijs ter hand te nemen.

    Verouderde lesmethodes vormen slechts één van die problemen. Je kan hier moeilijk de Nederlanders de schuld van geven al laten sommige ‘politici’ niet na om de schuld van alles wat mis is in het Onderwijs in de schoenen van ‘Hulanda’ en de ‘Hulandes’ te schuiven. Vooral het gebrek aan zelfvertrouwen is de schuld van Nederland!

    Dit soort aantijgingen is langzamerhand niet meer geloofwaardig en zijn slechts het bekende brevet van lokaal onvermogen om iets aan de belabberde situatie te doen.

    Niemand, maar dan ook niemand interesseert zich kennelijk voor het Curaçaose kind. Een hoop praatjes over dat kind, ja dat wel. En over de slechte opvoeding door de ouders. En over die arme dropouts die in de steek zijn gelaten. Door wie, als ik vragen mag?

    Natuurlijk mag niets worden gezegd ten nadele van die talrijke goed bedoelende onderwijzers die jaar in jaar uit slachtoffers zijn van de incompetente en lamlendige ‘politici’ die het verdommen om zich echt voor de kinderen en hun toekomst in te zetten. Nee, ze zijn druk bezig met ‘politiek Den Haag’ dat het arme Curaçao maar blijft overheersen en loer na loer draait. We vergeten maar voor het gemak dat zonder bijstand van Nederland de politie, recherche en justitie door de bodem zouden zakken.

    En waar blijft de discussie over de taal waarin moet worden lesgegeven? Je kan wel schelden op Hollanders en het Nederlands, dat is allemaal OK, maar welke politicus neemt het initiatief om een andere taal van instructie in te voeren? Het Engels, bijvoorbeeld? Ook daar is iedereen te lamlendig en te laf voor. De kinderen moeten immers – helaas met een achterstand van twee jaar in de Nederlandse taal – op een beurs naar Nederland kunnen om te studeren?

    Wil iedereen bij het Nederlands blijven? Ook goed, maar kies dan ook ruiterlijk voor Nederlandse bemoeienis met goed bestuur.
    Er zijn genoeg politici die het liefst morgen de Consensusrijkswetten met betrekking tot Justitie en Financieel beheer willen afschaffen. Natuurlijk. Dan heb je je handen vrij om met Justitie en Financiën te gaan sollen. Want sollen is het privilege van corrupte en incompetente bestuurders, die worden ondersteund door een incompetent ambtenarenapparaat dat voor een groot deel via de politiek aan zijn leden is gekomen.

    Er zou ook een consensusrijkswet voor het Onderwijs moeten komen.

    Ik wens de SITEK een vruchtbare vergadering toe en hoop dat het ergens over zal gaan. Maar ik vrees van niet.

  2. we moeten vooral veel Papiaments in het onderwijs hoeden-worden we hier toch zoooo slim van—en de kans dat die figuren dan in het buitenland kunnen gaan studeren word dan alleen maar kleiner,ja we moeten veel laag geschoold volk hier hebben-pa chapi nos kura.
    How stupid can you be.
    papiament nos ta sinja riba kaya -laga nos pone nos consentra riba ensejansa serio.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties