AD | Na 80 jaar afscheid van PwC

PwC Dutch Caribbean op het Julianaplein

Willemstad – De partners van PwC Dutch Caribbean zeggen PwC International vaarwel. Eind van de maand verwachten zij aan te kunnen geven onder welke nieuwe paraplu van accountants en adviseurs ze verder gaan. Daarmee verdwijnt de naam van een van de ‘Big 4’ van Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten en komt die van een kleiner mondiaal opererend kantoor daarvoor in de plaats.

De partners wijzen erop dat de ontwikkelingen in de wereld in rap tempo gaan, maar dat het voor elke organisatie belangrijk is om strategisch in lijn te zijn met de markt waarin zij opereren. Na een gedegen analyse zijn ze tot de slotsom gekomen dat het huidige businessmodel niet langer in het voordeel is van de markten waarin PwC Dutch Caribbean actief is. Daarom heeft de maatschap besloten om per 30 juni uit het wereldwijde netwerk van PwC – PricewaterhouseCoopers – te stappen.

De lokale partners blikken met een goed gevoel terug op de voorbije jaren en zeggen veel waarde te hechten aan de contacten die in de loop der decennia zijn opgebouwd. Tegelijkertijd wordt iedereen bij PwC International succes voor de toekomst toegewenst. Het accountants- en (belasting)advieskantoor blijft operationeel op de ABC-eilanden en het Bovenwindse Sint Maarten.

De maatschap bevindt zich in de laatste fase van besprekingen met een ander prominent internationaal netwerk van accountants en adviseurs; eentje waarvan de partners vinden dat die beter bij de lokale markten past. De top van de huidige PwC Dutch Caribbean kijkt uit naar de kansen die dit zal bieden. Een Big 4-kantoor zal dit niet zijn. Daartoe behoren wereldwijd KPMG, EY, Deloitte en dus ook PwC. Op Curaçao zijn verder onder andere actief BDO en Baker Tilly.

In verband met het vertrek van de PwC-partners verneemt het Antilliaans Dagblad de naam van Grant Thornton als het nieuwe netwerk waar zij zich bij zullen aansluiten. Geen Big 4, maar naar eigen zeggen met 47.000 professionals in 130 landen actief. Ter vergelijking: PwC vormt een netwerk van 236.000 mensen in 158 landen.

Bij wat nu nog PwC Dutch Caribbean heet werken ruim 190 personen vanuit de vier vestigingen op de eilanden.

,,Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten”, aldus het kantoor dat in de huidige vorm 80 jaar bestaat. De huidige partners zijn Zuleika Lasten (tax) en Steve Vanenburg (tax) op Curaçao en Edsel Lopez (assurance) en Hans Ruiter (tax) op Aruba. Verder is er nog een associate partner op Sint Maarten, Paul van Vliet, en een kantoorleider op Bonaire, Pieter Heijnen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *