29 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 22:00

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Meeste studenten naar Nederland

Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Dit jaar gaan 150 studenten die zich bij Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) hebben aangemeld, in de regio studeren en 264 studenten in Nederland.

Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) is afgelopen zaterdag begonnen met het proces van informatieverschaffing aan aankomende studenten. Het betreft 150 studenten die in de regio gaan studeren en 264 studenten die zich voor een opleiding in Nederland hebben aangemeld.

Van de 150 studenten die in de regio gaan studeren, gaat 59 procent naar Amerika, 20 procent naar Canada, 11 procent naar Costa Rica en 10 procent naar een andere bestemming.

- Advertentie -

Van de 264 studenten die in Nederland een opleiding gaan volgen, gaat 20 procent naar Rotterdam, 14 procent naar Den Haag, 9 procent naar Utrecht, 8 procent naar Amsterdam, 7 procent naar Eindhoven en 7 procent naar Leiden.

Tijdens twee verschillende sessies hebben zowel de studenten die naar de regio- als de studenten die naar Nederland verhuizen, basisinformatie gekregen om zich alvast voor te kunnen bereiden op het studentenleven in het buitenland en wat daar allemaal bij komt kijken.

Minister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport was hier ook bij aanwezig en heeft de jongeren een hart onder de riem gestoken en tevens van verschillende waardevolle tips voorzien.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Er zijn ook vele studenten die op eigen gelegenheid naar Nederland zijn gegaan, dus buiten SSC om. Zij krjgen een lening van DUO.
  Er zullen nauwelijks studenten op eigen gelegenheid in de regio zijn gaan studeren omdat dat veel duurder.

 2. Enkele citaten:

  1. ‘Mensen met ervaring, opleiding en intelligentie gaan niet de politiek in op Curacao’.
  2. ‘Echter de bewindslieden stonden ook op de kiezerslijst’.

  Op deze manier jezelf tegen te spreken gooi je jouw geloofwaardigheid te grabbel.

  Gelijk heb je wel met de meelopers in de staten die amper een deukje in een pak boter kunnen maken. Maar daar staan ze. Onlangs was een vergelijking van het aantal zetels coalitie/oppositie op sociale media.

  Pas op de plaats zal wel de toepasselijke deugd zijn.

 3. @Derechtstaat, Echter de bewindslieden stonden ook op de kiezerslijst.

  Daarnaast halen de meeste mensen in het parliament vrijwle geen stemmen maar liften zij mee met een populaire stemmentrekker. Zo had een dansleraar maar 99 stemmen, Merendeel van deze “volksvertegenwoordigers’ halen zelf niet eens 200 stemmen binnen..
  Lijkt me niet echt democratisch…

 4. Helaas halen wij al te vaak het e.e.a. door elkaar heen. Het parlement is de volksvertegenwoordiging. Gekozen d.m.v. vrije en geheime stemming. Daartegenover hebben wij b.v. een zittende regering, met allemaal op zeker één na (de heer KG) met een of ander titel voor of achter de namen. Echter helaas leiden ze, deze knappe koppen bij elkaar, ons regelrecht naar de verdoemenis.

 5. @ericlapas, Mensen met ervaring, opleiding en intelligentie gaan niet de politiek in op Curacao.

  Eisen zijn niet kritisch, meelopen en geen opleiding en wel een strafblad

 6. Ben benieuwd of deze mevrouw of studiefinanciering met een klik van de muis kan zien wat de laatste 10 jaar van al deze bursalen is geworden. Elk jaar gaan meer dan 300 studenten studeren en wij hebben nog steeds mensen van niveau Constancia, Cordoba, Pisas e.a. in het parlement.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -