27 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Les Laplace vertrekt bij luchthaven

HomeLandenBonaireAD | Les Laplace vertrekt bij luchthaven
Directeur Operations Flamingo Airport Les Laplace
Directeur Operations Flamingo Airport Les Laplace

Kralendijk – Bonaire International Airport nv (BIA) bedankt en neemt afscheid van coo oftewel directeur Operations, Les Laplace.

De voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van BIA, E. Ys, laat weten dat Laplace zijn ontslag heeft ingediend per 1 november 2015. Op zijn beurt heeft de RvC het gevraagde ontslag aanvaard.

Laplace is acht jaar werkzaam geweest bij BIA als manager Airport Operations en vervolgens als directeur en chief operating officer. Gedurende deze periode heeft Laplace BIA met succes door verschillende audits geleid met als gevolg dat Flamingo Airport de eerste internationaal gecertificeerde luchthaven is in de regio.

Tevens was de coo belast met de coördinatie en het toezicht op de renovatie van de landingsbaan, de bouw van de nieuwe verkeerstoren, de coördinatie voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne, de voorbereidingen en coördinatie voor het nieuwe navigatiesysteem DVOR/DME en het op satelliet gebaseerde navigatiesysteem RNAV/GNSS en het rampenbestrijdingsplan.

Laplace heeft tevens het voorwerk gedaan in verband met de bouw van een nieuw platform en bouw voor een nieuw stationsgebouw. Daarnaast trad hij op als liaison voor de Nederlandse Inspectie Leefomgeving & Transport, de brandweer, de DCANSP (Dutch Caribbean Air Navigation Service Provider), het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) en de Airlift Committee.

Ten slotte heeft Laplace de nieuwe ceo geïntroduceerd en begeleid.
De coo verlaat BIA voor een nieuwe uitdaging. De RvC, ceo Michael Nicolaas, het managementteam en het personeel van BIA willen Laplace van harte bedanken voor zijn inzet en wensen hem veel succes in de toekomst.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties