28 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

AD | Leeflang: ‘Ontslag Adriaens is onbegrijpelijk’

HomeMediaAD | Leeflang: ‘Ontslag Adriaens is onbegrijpelijk’
Leeflang zal niet meewerken aan integriteitonderzoek bij CBCS
Leeflang: ‘Ontslag Adriaens is onbegrijpelijk’

Willemstad – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang vindt het onbegrijpelijk dat het contract van de huidige directeur van Curaçao Airport Holding (CAH) niet wordt verlengd.

Deze krant publiceerde afgelopen zaterdag het nieuws waarin minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling dit bekendmaakte. Palm gaf tegelijkertijd aan geen reden nodig te hebben voor het niet verlengen van het contract van directeur Maurice Adriaens.

In een schriftelijke verklaring laat Leeflang weten kennis te hebben genomen van de berichtgeving.

,,Ik ben me ervan bewust dat niemand minister Palm kan dwingen het contract – dat voor vijf jaar bedoeld was – te verlengen. Ik ben me er ook van bewust dat het niet verlengen van dit contract niet illegaal is”,

zo schrijft het onafhankelijk Statenlid.

,,Maar feit is wel dat Adriaens als directeur van CAH een project is begonnen dat heel belangrijk en noodzakelijk is voor de Curaçaose economie.”

Hiermee wordt het project Ocean Eco Park Curaçao bedoeld; een project waarbij gebruik wordt gemaakt van zeewaterenergie waar onder andere de moderne landbouw van kan profiteren. ,,Moderne landbouw is een van de visieprogramma’s van Un Kòrsou Hustu. Dit zal zorgen voor duurzame economische groei, nieuwe banen, betaalbaar voedsel en export”,

aldus Leeflang. Het is daarom volgens de parlementariër onbegrijpelijk dat een directeur ‘die zo’n belangrijk proces is begonnen’, wegmoet.

,,Ik hoop niet dat het hier gaat om het bekende ‘Quitate tu pa ponerme yo’ (wegwezen jij, ik neem het over, red.).” Leeflang vervolgt: ,,Toen Adriaens in 2010 door Stip tot nieuwe directeur van CAH werd gekozen, was dit geen politiek besluit. Hij werd gekozen uit 40 kandidaten die hadden gesolliciteerd. Ik hoop dat hij toch als directeur van het project Ocean Ecopark Curaçao op Hato kan aanblijven om zo de continuïteit van het project te garanderen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

13 reacties

 1. misschien heeft PAIS zelf een gegadigde. Het kan zomaar zijn eigenlijk. Misschien Franco (met zijn grote boot in de jachthaven) uiteindelijk zullen mensen hun future wel veilig moeten stellen. Hier verbaast mij eigenlijk niets meer.

 2. Het is ronduit idioot hoe mensen zich zonder scrupules kunnen aansluiten bij een criminele partij en daarvoor niet gestraft worden.

  Gelukkig gebeurt dat nu wel met Maurice Adriaanse, prominent FOL lid en laten we hopen dat het ook snel gebeurt met het sprekende mantelpak Stella van Rijn, die in ruil voor een lui overheidsbaantje in de hoogste salarisschaal zich achteloos bij de mafia van MFK aansloot.

 3. @Win ston, als Maurice Adrieaens als Maurice Adrieans ongeschikt is voor een hoge functie omdat hij bij de FOL hoorde dan had men hem niet moeten benoemen. Zoals ik al zei de benoeming was niet politiek maar door de Stip onder voorzitterschap van oud Gezaghebber en later premier Stanley Betrian.

 4. Mevrouw Leeflang, misschien heeft u gelijk, maar vind u iemand die zich aansluit bij een partij waarvan de boegbeelden Anthony Godett, Ben Komproe en Richard Salas (ALLEMAAL MET STRAFBLAD!) zijn niet volkomen ongeschikt voor een hoge functie?

  Geeft deze politieke keuze niet blijk van een ontstellend gebrek aan integriteit?

 5. Adriaens werd niet door de politiek benoemd. In mei 2010 werd hij door de STIP benoemd. Dat was het overkoepelend orgaan die alle aandelen van overheids nv’s in beheer had.Juist om de politiek op afstand te houden. Betrian was voorzitter van de STIP. Adriaens werd gekozen uit 40 sollicitanten. De politiek kwam er dus niet bij.

 6. ik moet er wel even bijzeggen dat Adriaans na mijn mening best goed functioneerde.
  of er lijken in de kast zitten, dat weet ik niet.
  maar zijn benoeming was ook politiek na zijn lidmaatschap van de FOL met een ministersfunctie.
  ook zijn vriendschap met Gerrit de raaf is minjimaal verdacht.
  En ja, als er straks verkiezzingen zijn en ik moet kiezen tussen de partijen.
  dan zal het toch leeflang worden of PAIS.
  De rest is zeker maffia…
  PAR en PNP vertrouw ik ook niet meer.
  Ze stemden toen met een motie mee die in het belang van Gerrit de raaf was.
  iets met de gouverneur afzetten of buitenspel plaatsen….
  zodat er geen controle meer vanuit NL mocht zijn….
  iedere politiek partij die geen controle wil, is in mijn ogen minimaal verdacht.
  zonder controle wordt iedereen crimineel….

 7. ik begrijp de reactie van leeflang niet.
  Adriaans was ook gewoon oude politiek, die door maffia geregeerd werd.
  FOL met Godett was gewoon een grote graaipartij.
  is mevrouw leeflang ook misschien schuldig aan deze praktijken?

 8. Dit valt me tegen van Leeflang, die toch het enige integere statenlid acteert en volgens mij ook is.

  Baantjeszieke Adriaens heeft zich kritiekloos aangesloten bij de corrupte FOL bende van Anthony Godett, Ben Komproe, Richard Salas en Nelson Monte en is daar altijd ruim voor beloond geweest met diverse lucratieve baantjes bij de overheid.

  De FOL bestaat echter niet meer, de meeste van hun leiders liggen op het kerkhof en iemand zoals Adriaens die kritiekloos met hen heeft samengewerkt is in geen enkele overheidsbaan meer te handhaven.

  Ook niet bij het kansloze project Eco Ocean Park dat geen opslagplaats voor niet plaatsbare directeuren moet worden op kosten van de belastingbetaler.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties