29 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

AD | LBD-agenten op non-actief gesteld

Cordoba: Schotte verwoest familie Thodé

Rigo Thode - Landelijke Beveiligingsdienst (LBD) | Foto Vigilante
Rigo Thode – Landelijke Beveiligingsdienst (LBD) | Foto Vigilante

Willemstad – De twee agenten van de Landelijke Beveiligingsdienst (LBD) die vorige week door een douanebeambte op Hato zijn tegengehouden, zijn koffers met auto-onderdelen gaan halen waar ze geen invoerrechten voor wilden betalen.

Dat laat minister Nelson Navarro (PAIS) van Justitie tegenover deze krant weten. Het tweetal is inmiddels op non-actief gesteld in afwachting van onderzoek in de zaak.

Vorige week donderdag bracht Radio Direct het nieuws dat twee LBD-agenten, van wie één de broer is van Amerigó Thodé, Statenlid voor MFK, naar Hato waren gegaan om ‘een vip op te halen’.

Toen de twee mannen enige tijd later de luchthaven weer verlieten, was er van een vip echter geen spoor te bekennen. Wel hadden de twee mannen koffers bij zich. Een oplettende douanebeambte merkte dit op, hield het tweetal tegen en sloeg alarm.

De douane heeft een rapport opgesteld en dit naar de politie gestuurd, waar de LBD onder valt. Sindsdien zijn de twee LBD-agenten – op bevel van korpschef Mauricio Sambo – op non-actief gesteld, in afwachting van grondig onderzoek van de afdeling interne zaken in deze zaak.

Hierbij mogen ze gedurende het onderzoek geen enkel politiebureau betreden, met als gevolg dat ze hun werkzaamheden, waaronder dat van lijfwacht voor Gerrit Schotte, niet kunnen uitvoeren. Ook is het tweetal ontwapend, zo laat minister Navarro weten.

Eerder circuleerden geruchten dat er in de koffers wapens zouden zitten, maar dit wordt door Navarro ontkend. Hoewel onderzoek moet uitwijzen door wie de artikelen zijn besteld, bevestigt de Justitieminister wel dat het in dit geval gaat om auto-onderdelen.

,,Ze probeerden dit langs de douane te krijgen zonder invoerrechten voor deze onderdelen te betalen”,

zo laat de Navarro weten. De LBD-agenten zijn beiden lijfwacht van oud-premier en fractievoorzitter voor MFK Gerrit Schotte. In gesprek met deze krant liet het Statenlid weten niets te kunnen zeggen over de zaak, omdat hij er niets mee te maken heeft:

,,Ik ben niet verantwoordelijk voor deze mensen. Ze werken niet voor mij. Ik betaal hun salaris toch niet?”

Vlak na de uitzending van Radio Direct vorige week, liet Schotte een reactie achter op zijn Facebookpagina:

,,Het is niet waar dat oud-premier Gerrit Schotte vandaag uit het buitenland is gekomen en problemen had bij de douane. De radio die bekend staat voor smaad en laster is weer eens bezig!”

Radio Direct-eigenaar Jachmin Pinedo was gisteren op haar beurt fel in haar uitlatingen aan het adres van Schotte en liet weten niet gediend te zijn van zijn leugens.

,,Radio Direct heeft nimmer gezegd dat Schotte zou zijn tegengehouden door de douane. Ik weet niet waar hij dat heeft gehoord. Wat wij hebben gebracht is het bericht dat twee LBD-agenten het vliegveld binnen zijn gegaan en met koffers naar buiten zijn gegaan. Dat hebben we ook bevestigd gekregen van de douane-woordvoerder.”

En verder:

,,We hadden het nieuws twee dagen eerder al, maar ik heb de redactie expliciet de opdracht gegeven er niets mee te doen, zolang we geen bevestiging hadden gekregen. Twee dagen later hadden we de bevestiging en hebben het toen ook uitgezonden”, aldus een furieuze Pinedo gisterochtend.

Cordoba: Schotte verwoest familie Thodé

,,Schotte verwoest de familie Thodé. Eerst was het Amerigó, met de opname in de gesloten commissievergadering van de Staten en nu is het zijn broer met deze kwestie. Schotte houdt ervan om mensen in de problemen te helpen. Hij komt er vlekkeloos vanaf en anderen komen met de gebakken peren te zitten.”

Dat was de reactie van Jaime Cordoba, Statenlid voor Pueblo Soberano, gisterochtend bij Radio Direct. De parlementariër was gisterenochtend op de radio om te reageren op de zaak waarbij twee LBD-agenten afgelopen week op Hato zijn tegengehouden nadat ze een vip waren gaan halen, maar vervolgens zonder vip, maar wel met koffers naar buiten zijn gegaan.

,,Ik snap het niet. Je gaat naar de luchthaven om een vip te zoeken. De vip komt niet, maar je gaat wel naar buiten met zes koffers en je laat de douane deze niet controleren. Ik snap het echt niet. Ik weet niet of de meneer denkt dat hij misschien zelf een vip was, maar dat is hij niet. Hij is een lijfwacht en een LBD’er”,

aldus Cordoba. Volgens het PS-Statenlid houdt oud-premier Schotte ervan om anderen in de problemen te helpen en is het in deze specifieke zaak niet anders.

,,Schotte wordt hier niet moe van. Hij denkt dat Curaçao van hem is. Hij betreurt het dat hij niet langer aan de macht is. Beste man; niemand op Curaçao wil ook maar iets van je weten. Je hebt een manifestatie georganiseerd, maar terwijl iedereen op je wachtte, stapte jij in het vliegtuig en vertrok naar Miami. Je hebt 60 shirts gekocht die je uiteindelijk op straat hebt moeten uitdelen omdat niemand is komen opdagen voor je manifestatie. Merk je niet dat je alleen praat en praat en praat en dat niemand naar je luistert? Niemand wil iets van je weten”,

zo stelde het Statenlid gisterochtend bij Radio Direct. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst in het partijkantoor van Pueblo Soberano heeft Cordoba zich ook al fel uitgelaten over de zaak omtrent de twee LBD-agenten en hierbij duidelijk gemaakt het te betreuren dat de familie Thodé zo veel schade wordt berokkend.

,,Natuurlijk is het wel stom van deze personen zelf en één ding is zeker: deze mensen kunnen nooit meer als lijfwacht werken. Voor mij hebben ze gefaald met alle regels van het werk. Dit kan niet. Maar daar komt ook bij kijken dat ik ben opgegroeid met de familie Thodé. We zijn als broers. Ik ken Amerigó heel goed en hetzelfde geldt voor de rest van de familie.

Het zijn mensen die veel waarde hechten aan hun baan. Schotte heeft eerst Amerigó in de problemen gebracht met die opname. Ik ken Amerigó goed en weet zeker dat hij dat niet uit eigen initiatief zou hebben gedaan. Het verzoek moet van Schotte zijn gekomen.

De andere broer is sinds kort gaan helpen als lijfwacht toen besloten is om van 2 naar 4 bodyguards te gaan. Nu is hij ook al in de problemen. Ik heb hem afgelopen zaterdag ‘loud and clear’ een bericht gestuurd: hij moet uit de buurt van de familie Thodé blijven. A

ls er iets met hen gebeurt, krijgt hij problemen met veel mensen. Het zijn mensen die hard hebben gewerkt om te komen waar ze nu zijn en ze hebben Schotte niet nodig om hen in de problemen te brengen.”

Bron: Antilliaans Daglblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Wat een achterlijke uitspraken van deze Cordobä:
  schotte verwoest de familie Thodé??
  Wie is er lid van de MFK?
  wie weet heel veel van al die maffia praktijken van de MFK?
  juist de familie Thode….
  Die familie is lid van de maffia en verwoest zichzelf…
  Cordoba, is jouw reputatie wel helemaal schoon?
  als Lid van de PS ben je op zijn minst verdacht…

 2. Schotte zegt: ‘Ik betaal hun salaris toch niet’.

  Helemaal juist Schotte, dat salaris betalen wij. En wel om een randcrimineel als jou te beschermen.

 3. Lekkere familie, de familie Thode.

  Het statenlid is verdachte, zijn zoon veroordeeld voor drugssmokkel en zijn broer wordt nu veroordeeld voor smokkel van auto-onderdelen.

  De MFK toont zich andermaal de sushibak van de samenleving.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -