30 C
Willemstad
• maandag 27 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Kleintjes in de vechtsport

HomeMediaAD | Kleintjes in de vechtsport
FOTO | BAAS SPORTS
FOTO | BAAS SPORTS

De Martial Kids waren onlangs bijeengekomen om examen te doen en hadden veel vrienden, ouders en andere familieleden meegenomen om dit te aanschouwen.
De trainingen vinden plaats in de sportzaal van de Stichting Gehandicapten- en Revalidatiezorg (SGR)-groep in Emmastad.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Bedankt Joep Meloen, eindelijk iemand die het beestje bij de naam durft te noemen. Vechtsporters zijn vaak criminelen, hoe vaak de heer Baas van de gelijknamige vechtsportschool ons ook anders wil doen geloven.

  Maar hij is dan ook een slager die zijn eigen vlees keurt. Nou ja, vlees? Noem het slachtafval.

 2. Ben het wel eens met Jo dat Judo niet direct een sport is waar de criminele voorkeur naar uit gaat. Zij zijn meer geinteresseerd in de pure vechtsporten, waarbij kickboxen etc wel op plaats 1 te vinden is.

 3. @ Jo,

  Ik ben het helaas wel met Baselmans eens. Ik heb zelf, heel lang geleden, taekwondo gedaan, zelfs bruine band gehaald, maar ben het eens dat globaal 50 % van de leden van die sportschool in het criminele circuit zaten.
  Dan was er nog een grote groep prostituees, die op deze manier hoopten zichzelf beter te kunnen verdedigen en dan had je nog 20 – 30 % ‘normale’ leden.
  Het kickboxen was zelfs vrijwel 100 % criminelen, van die jokers die eerst slaan en dan pas denken (voor zover ze dat uberhaupt kunnen).
  Kwam je dan op een sportgala dan was het een ‘who is who’ van het criminele circuit, dus laten we mekaar geen mietjes noemen. Er zijn inderdaad ook gewone beoefenaars maar ik ken, behalve wellicht voetbal, weinig sporten waar je zo’n hoog percentage criminelen aantreft. Voor hen is het een logische keuze, het is welhaast een onderdeel van de opleiding tot crimineel.
  En dat dit geen onzin is kun je ook lezen in dit artikel:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/25/helft-criminele-jongeren-amsterdam-heeft-op-vechtsport-gezeten/

  Kan me overigens nog goed herinneren dat ik, dankzij de sportschool, een keer ben ontsnapt aan zinloos geweld. Een club (man of 10) onrustzaaiers was op zaterdagavond bezig willekeurige voorbijgangers af te tuigen. Toen ze mij zagen wilden ze van mij het volgende slachtoffer maken, maar één van hen herkende mij van de sportschool en deelde toen aan zijn maten mee: ”laat hem maar gaan, hij is een van ons, ik ken hem’.

  Ik heb met veel plezier taekwondo beoefend, maar het gevoel voor realiteit ben ik niet verloren.

 4. Ik neem aan dat u @MS “wetenschappelijk” bewijs heeft voor de door u aangetoonde criminaliteitscijfers? Want er zijn nogal wat vechtporten. @Baselmans, dus kunnen we gevoeglijk hier op dit forum aannemen dat judoka’s tot de crimi’s horen? Dat is me nogal wat, zeg.

 5. Ik kan het helemaal met @Jo en @Bartje eens zijn.
  Als ik Baselmans ook in de supermarket zie lopen gaat er weinig tot niets van uit, waarschijnlijk zit zijn verstand tussen de haarband. Geen wonder dat het orakel zo frustrated is.

 6. @ Baselmans
  Ik vecht niet ik beoefen een sport. Net zoals onze grote sporter Geesink, en vele anderen die “dezelfde sport” beoefenen.
  Maar u bent waarschijnlijk te dom om dat begrip te kennen. Jammer.

 7. John Baselmans heeft gelijk, Het is aantoonbaar dat de criminaliteit onder vechtsporters veel hoger is dan onder andere sporters.

  Vooral kickboksers hebben wat dat betreft een reputatie laag te houden.

  Ik zie vechtsport als een sport voor de intellectueel minder ontwikkelden, die vaak te herkennen zijn aan tatouages met een omvang omgekeerd evenredig aan hun IQ.

 8. @en is weggelegd voor de domme die niet kunnen denken.”
  Zeg orakel, hoe doe je dat dan met noodweer ( neeeee, geen storm masar zelfverdediging )

 9. Ben het niet helemaal met je eens john, de meeste mensen die vechtsport leren doen omdat zij aan sport willen doen. Ik heb zelf ook aan sport gedaan, voetbal, handbal, spring paardensport (ml 140 h 2 m1 br) karate en op de koop toe boxen en wat heb ik daar mee geleerd? rust beheersing.

 10. @ Jo

  Simpel omdat grote wijsheren onder andere Cesar verkondigde “geef het volk brood en spelen” en zo houdt men het volk bewust dom. Alles wat agressie is is onmacht en elke vechtsport valt daar onder. Zelf heb ik nog nooit een vinger hoeven uit te steken al ben ik op vele zeer vreselijke plaatsen geweest en met de grootste criminelen en schoften moeten dealen. NIET EEN heeft ooit de moeite gedaan om een vinger naar me uit te steken nu al 61 jaren lang niet.

  Er is een simpel gegeven “Ga uit van agressie, zal agressie ontmoeten”. Niet mijn wijsheid Jo maar een zeer oude wijsheid die gelukkig vele om me heen hanteren. Blijf vechten zou ik zeggen je hebt de agressie kennelijk nodig.

 11. @ Baselmans
  Ik vind het nogal wat dat u iedereen die een vechtsport beoefend als dom “aanmerkt”. Dan hebben we het over miljoenen mensen op onze aardbol. Ik mag mij wel verheugen op de 3e dan wat Judo betreft en kan mezelf eigenlijk met de beste wil van de wereld, sinds kort planoloog in ruste, jaren in Duitsland gewoond en gewerkt, niet dom noemen. Een officieel examen afgelegd hebbende binnen Nederland, georganiseerd door de Judo Bond Nederland. Een vechtsport is gewoon een vorm van zelfverdediging met een sportief element. Ook kan het worden uitgelegd als een sport met een element van gevecht.
  Het onderscheid tussen vechtsporten en zelfverdediging is vaak vaag, want voor de meeste vechtsporten geldt dat ze ook doorgaan voor zelfverdedigingskunsten. Bekend zijn judo, karate en kickboxen; minder bekend zijn Han Mu Do en Wushu. Er wordt o.a. tussen een vechtsport en autisme veel vooruitgang geboekt. Ik vraag me toch werkelijk af hoe u iedere keer weer zulke absurde reacties weet uit te kramen. Triest eigenlijk.

 12. Zo lang men de jeugd agressie zal aanleren zullen we criminelen blijven behouden op deze aardbol. Vechten is een teken van onmacht en is weggelegd voor de domme die niet kunnen denken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties