AD | Jumpen: Lekker hè?

Vigdis Jonckheer Mensingcollege (VJMC)

Het Vigdis Jonckheer Mensingcollege (VJMC) had gisteren weer de jaarlijkse jump-up. Het thema dit jaar was ‘Lekker hè’?’, zoals op de T-shirts is te lezen.

De kinderen hebben kunnen jumpen door de straten rond de school, achter een zogenoemde ‘garoshi’ met muziek en ook ouders deden mee aan het evenement. Foto Jeu Olimpio

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Jumpen: Lekker hè?

  1. Als ik naar de foto kijk, herken ik de kinderen van Wancho kobrado di onderstand niet op de foto. Eerst dacht ik dat het de schuld van de blanken was die de zwarten in landslaven en huisslaven hebben verdeeld maar het schijnt daarvoor al dat sommige Afrikanen andere Afrikanen als slaven verkocht.

    Wij weten allemaal dat op Curaçao onder de zwarte bevolking behoorlijk wordt gediscrimineerd. De ene groep voelt zich beter en superieur dan de andere groep. Heel vaak begint het al bij kinderen, ouderen verbieden hun kinderen om met bepaalde kinderen van een andere sociale klasse te spelen.

    Helaas zie je dit ook in de politiek, als politici vinden dat andere kinderen op hetzelfde recht hebben als hun eigen kinderen dan was Curaçao heel anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *