27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

AD | ‘InterCaribbean laat Insel doodbloeden’

InselAir houdt InterCaribbean aansprakelijk voor afspraken cq 120 miljoen dollar | Extra

Willemstad – Doordat interCaribbean Airways tot nu toe niet voldoet aan zijn verplichtingen uit de Heads of Agreement (HoA) is de situatie van Insel Air ‘in rap tempo verslechterd’.

Aldus de bewindvoerder Rogier van den Heuvel. Een verdere verslechtering van de situatie kan met zich meebrengen dat Insel op korte termijn ook niet zou kunnen voldoen aan de vereisten voor het behoud van de nodige vergunningen. ,,Er is eenvoudig geen tijd meer voor woorden. Er zijn daden nodig.”

Wat de bewindvoerder betreft moet interCaribbean (iC) gewoon de ondertekende afspraken nakomen ‘om Insel van het faillissement te redden’. Zo niet, houdt Insel iC aansprakelijk voor 120 miljoen dollar. ,,InterCaribbean weet – en de rechter ook – dat voor die vordering conservatoir beslag is toegestaan.”

Aldus Rogier van de Heuvel, bewindvoerder van Insel Air in het kort geding dat iC heeft aangespannen om opheffing te eisen van het executoriaal beslag sinds vorige week zaterdag op de brandstof van een door interCaribbean gehuurd vliegtuig op Sint Maarten. Het geding diende vrijdag.

Die 120 miljoen is gebaseerd op de volgende redenering: als iC niet het crediteurenakkoord redt en betaalt, dan moet Insel alsnog circa 100 miljoen betalen omdat de schulden dan niet tenietgaan; plus rente en kosten.

,,InterCaribbean zal een beweging moeten maken: het akkoord moet alsnog gehomologeerd worden. Dan is de vordering alweer afgenomen, naar iets meer dan 11 miljoen dollar”, stelt de bewindvoerder. ,,Maar volstrekt ondenkbaar is dat interCaribbean zomaar van haar verplichtingen kan weglopen, zonder daarvan gevolgen te ondervinden en zonder dat haar activa hier – en vooralsnog is dat alleen haar brandstof – blootgesteld worden aan verhaalsacties.”
InterCaribbean zal ‘een andere toon moeten gaan aanslaan’. ,,Zij zit door haar eigen wanprestatie nu klem in de overeenkomst. Deze is voorwaardelijk/gedeeltelijk ontbonden en zij is grotelijks schadeplichtig, behalve voor zover ze niet alsnog zekerheid stelt en de aandelen overneemt – en vliegtuigen ter beschikking stelt.”

De ‘dramatische positie’ waarin Insel vandaag verkeert is naar de mening van Van den Heuvel in belangrijke mate te danken aan de weigering van interCaribbean de HoA na te komen. ,,We hebben destijds One Laser Group (OLG) vaarwel gezegd, omdat zij niet tijdig garanties kon stellen en interCaribean zich in feite presenteerde als een enthousiaste partij die alles kon oplossen en middelen genoeg had. Men wist: time is of the essence.”

Ter voorkoming van de verdere verslechtering bij Insel zijn partijen in de HoA zelfs overeengekomen dat iC al vanaf 1 november medeverantwoordelijkheid zou dragen voor de bedrijfsvoering alsmede onmiddellijk vliegtuigen ter beschikking zou stellen om de inkomstenstroom van Insel op niveau te houden.

,,Daarom ziet u in de HOA ook staan dat de overeenkomst terugwerkt tot 1 november 2018. Daarom heeft de overheid ook al meteen visa voor ceo Trevor Sadler en zijn familie geregeld. Daarom zouden er op grond van de HoA ook meteen en onvoorwaardelijk vliegtuigen ter beschikking worden gesteld.”

Volgens de bewindvoerder respecteert interCaribbean niet alleen de afspraken en de HoA niet, maar ook niet het vonnis van het gerecht en laat het Insel ‘liever doodbloeden, kennelijk in een poging om de deal dan eenvoudig achter zich te laten’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

7 reacties

 1. @Frank: sinds van den Heuvel daar rondloopt, heeft Frielink niets meer te zeggen. E.e.a. kan dus geen goedkeuring meer hebben van Frielink.

  Haben Sie das verstanden (nicht verstehen).
  Overigens is Google translate Latijn nog steeds niet wat het moet zijn.
  “Et alietum” zou mooier zijn, maar dat kan een leek hier op dit forum weer geheel verkeerd oppakken.
  (Sorry Commentpolis, maar ik bedoel de verkeerde, of goede, het is maar hoe je het bekijkt).

 2. La Stiwz, als de luie lamzak Karel Frielink zijn werk had gedaan, was Insel Air nooit in deze problemen gekomen en was hockeybal Rogier er nooit binnrn gekomen.

  Haben Sie das verstehen?

  Rogier van de Heuvel is, in het latijns, een pungere corpse mortal (lijkenpikker).

 3. Woehaa, wat een clown, de boter druipt er vanaf ! Wellicht om het beter te leren een onbetaalde stage lopen als sprookjesverteller bij de efteling ? Anders kan je altijd nog holle bolle gijs blijven spelen !

 4. @Frank (weiß es auch nicht): ik heb geen zin om het uit te zoeken, maar mijn gezonde verstand zegt dat een commissaris niets meer te keuren heeft als er een bewindvoerder rondloopt.

 5. Van den Heuvel is een parasiet die de laatste druppel lijkvocht uit het levenloze Insel Air wil zuigen.

  En dat alles met goedkeuring van de volslagen nietsnut van een commissaris, het misbaksel Karel Frielink.

  Ongelooflijk dat commissarissen als Karel ‘ich habe es nicht gewusst’ Frielink en de dementerende Remigio Booi (Studiefinanciering) nog niet voor de rechter gestaan hebben voor hun falikant falen.

 6. Beste Rogier,

  Hou aub op met andere bedrijven verantwoordelijk te stellen voor de gigantische puinhoop die hier bekend staat als insel air.
  Dat Insel failliet is weet het hele eiland al vele jaren. Dat er geen nieuwe partner te vinden is snapt ook iedereen die ook maar iets met de luchtvaart te maken heeft. De deur ging met Inter Caribbean op een kier maar jij slaat die deur knetterhard weer dicht.

  Het is voor mij meer dan duidelijk dat jij alleen maar bezig bent om de eigen portomonnee te spekken. Een bedrijf met 1 vliegtuig en veel te veel managers en personeel proberen te verkopen voor de hoofdprijs is leuk, maar volstrekt onrealistisch.
  Jij snapt dat niet, ik wel. Ik kom uit de wereld van de luchtvaart, ik durft te stellen dat ik er verstand van heb en dat heb jij absoluut niet.

  Doe iedereen een lol, hef het beslag op, laat Insel failliet verklaren en ga op een normale manier je geld verdienen. Je bent niet alleen aan een dood paard aan het trekken, het paard is allang gecremeerd, maar jij probeert het nog te doen voorkomen dat het gereanimeerd kan worden. M.a.w. jij bent de oplichter en je maakt Curacao te schande.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -