30 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 11:20

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | ‘Huisvredebreuk’ bij Monumentenzorg gefilmd en gepost

Uitbaters fitnessbedrijf komen verhaal halen bij huisbaas Monumentenzorg

Willemstad – De uitbaters van Personal Training Curaçao te Scharloo hebben zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan huisvredebreuk en intimidatie toen zij zonder toestemming het kantoor van ‘huisbaas’ Monumentenzorg binnendrongen.

De Europees-Nederlandse eigenaren van het fitnessbedrijf hebben hun ‘bezoek’ aan Stichting Monumentenzorg gefilmd en de video op Facebook geplaatst. Het filmpje laat zien hoe Roy Imming, één van de directeuren van Personal Training Curaçao bv, en de onbekende filmer vriendelijk en bij herhaling worden verzocht het pand van Monumentenzorg te verlaten.

Dit weigeren de twee mannen echter en nadat de medewerkster van de stichting duidelijk aangeslagen de balieruimte verlaat en richting de kantoren gaat, besluiten de gespierde Imming en de filmer haar achterna te gaan. Halverwege de gang stappen zij echter zonder pardon het kantoor van de directeur van Monumentenzorg binnen. Deze schrikt op en als hij opstaat vraagt hij hen – opnieuw – dringend het gebouw te verlaten.

- Advertentie -

De directeur legt in beeld uit dat het conflict intussen op beider verzoek aan hun advocaten is voorgelegd en dat het nu aan de raadslieden is zich over de kwestie te buigen. Personal Training Curaçao blijkt in verband met de huur van Scharloo 72-76 een aanzienlijke betalingsachterstand te hebben opgebouwd.

Toch geven Imming en zijn partner geen gehoor en blijven zij zich ophouden in de kantoorruimtes, zo toont de video die zij op sociale media hebben gepost. De directeur van de stichting ziet zich daardoor op een bepaald moment genoodzaakt om zijn eigen werkruimte te verlaten, omdat de twee blijven filmen.

De opname gaat zelfs door als de directeur het pand via de voordeur uitgaat en in verband met een afspraak elders wegloopt. Ook als hij iets uit zijn auto haalt. De directeur van Monumentenzorg verzoekt Imming andermaal ‘in Godsnaam’ weg te gaan en de kwestie in handen te laten van de advocaten, maar ze willen niet luisteren. Het geheel komt intimiderend over. Er is, naar verluidt, aangifte gedaan wegens huisvredebreuk en bedreiging.

Personal Training Curaçao werd gevestigd in maart 2017 en de vennootschap is volgens de Kamer van Koophandel opgericht in mei 2018. De bedrijfsomschrijving luidt: de exploitatie van een fitness/trainingsinstituut en in het kader daarvan geven van meer in het bijzonder – doch niet daartoe beperkt – massages, aerobic-, kracht- en conditietrainingen.

- Advertisement -

Het bedrijf kent twee Nederlandse bestuurders. Naast de in Alkmaar geboren Roy Imming (31 jaar) ook de in Ammerzoden geboren Josephus ‘Jos’ van Wordragen (30). Laatstgenoemde is momenteel in Nederland.

Bij het filmpje staat een tekst waarin Personal Training Curaçao zich beklaagt over de manier waarop Monumentenzorg volgens hen onheus zou omgaan met huurders. Twee jonge ondernemers herstellen een oud gebouw met hun eigen geld en als alles klaar is wordt de huur verhoogd, terwijl niet aan de afspraken is of wordt voldaan. Zo schrijven zij. De locatie zou volgens Imming en Van Wordragen verder onveilig zijn. Al eerder maakten zij via Facebook bekend dat ze het fitnessbedrijf zouden sluiten.

Stichting Monumentenzorg Curaçao (SMC) staat alom bekend als een fatsoenlijke verhuurder, die niet uit is op winstbejag. Doel is het restaureren van oude en vervallen monumentale panden die door de stichting worden opgeknapt; en vervolgens het vinden van bewoners en exploitanten.

Monumentenzorg heeft in haar 65-jarig bestaan bewezen een betrouwbare en belangrijke stakeholder te zijn van bedrijfsleven en publieke sector. Dat boze huurders op dreigende wijze onaangekondigd verhaal komen halen, is een voor het eiland onbekend en ook ongekend fenomeen. Het personeel van Monumentenzorg is erg geschrokken van deze actie en de leiding beraadt zich op maatregelen om de veiligheid van de medewerkers te garanderen.

In een korte reactie zegt de advocaat van Monumentenzorg, Rogier van den Heuvel, desgevraagd kort het volgende: ,,Er is sprake van een zakelijk geschil, waarin PTC wat Monumentenzorg betreft een grens heeft overschreden. Monumentenzorg heeft in haar geschiedenis nog niet eerder met een kwestie als deze te maken gehad. Monumentenzorg heeft met zorg voor de monumenten van Curaçao en jarenlange inspanningen met recht de reputatie van een goede verhuurder opgebouwd. De beschuldigingen van PTC zijn onterecht, maar de discussie daarover voert Monumentenzorg verder bij de rechter.”

In verband met de grote huurachterstand is de huurovereenkomst ontbonden en zal Monumentenzorg ontruiming vorderen. De advocaat van Personal Training Curaçao is Mayesi Hammoud van het kantoor Ox & Wolf. Op de video kan zij desgevraagd geen toelichting geven, omdat ze daar niet bij betrokken was.

Het pand dat Personal Training Curaçao vanaf 2018 in Scharloo huurt voor sport en evenementen vertoont volgens de huurders ‘diverse gebreken’. Monumentenzorg werd verzocht die te verhelpen. Naar eigen zeggen hebben de uitbaters zelf veel tijd en geld in het pand gestoken.

Omdat de verhuurder bepaalde gebreken niet zou hebben verholpen – de keuken is afgekeurd door de GGD en een deel buiten is afgekeurd door de brandweer – hebben ze een beroep gedaan op opschorting van de huurbetalingen en aan Monumentenzorg verzocht om aan tafel te zitten.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Filmpje gezien en vind er niks moois aan. Eerder een stel kansloze sukkels om op deze manier voor de bühne gelijk proberen te halen. Lekker makkelijk. Nee, ik heb geen respect voor deze actie van deze getatoeëerde plofkippen en had ze meteen de deur uitgetrapt. Hoe groot of dik ze dan ook zijn.

  2. Het is toch merkwaardig om te zien hoe Nederlanders hier in ons land met onze monumenten omgaan. In dit land zijn wij gewend om netjes aan tafel conflicten op te lossen.

  3. Mooi filmpje!

    Als de eigenaren van de sportschool gelijk hebben, vind ik dit een prima actie.

    Als ze geen gelijk hebben is het asociaal.

    Ik hoop voor Stephen Capella dat deze sportschoolhouders geen rekening bij de Girobank hebben, want ze schoppen hem door het dak van zijn villa op Zuurzak heen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -